Hei, syksy!

Niin se aika taas kului ilman blogia. Elämä ei ole kuitenkaan tällä rintamalla täysin pysähtynyt, vaan osa onkin varmasti Instagramin kautta pysyneet mun arjessa ja kuulumisissa ajantasalla. Ihanaa, kun olette siellä!  Kyselinkin jo Instan puolella, että mistä te haluaisitte blogin puolella lukea. Kiitos kaikille vastanneille! Kaikki aiheet tulee varmasti työn alle. Isoimman suosion sai kätilöaiheet, joita täytyykin alkaa työstämään.

Blogia en siis ole unohtanut, vaikka viimeiset vuodet tämän kanssa (sanon sadatta kertaa) onkin ollut kipuilua ja postausvälit venyneet kuukausiin. Tässä tuleekin teille nyt suuri pintaliitoinen pläjäys kuulumisia. Kaikista seuraavista aiheista tulee varmasti pidemmät ja syväluotaavat postaukset.

Kätilörintamalla kuuluu hyvää. Valmistumisesta tuli keväällä vuosi. Siitäkin tuntuu olevan niin pitkä aika, vaikka todellisuudessa vuosi on todella lyhyt aika ammatillisesti. Vuodessa on kuitenkin saanut karistettua hyvin opiskelijamoodin ja oma kätilöidentiteetti on päässyt alkuun ja alkanut kehittymään. Omaan työskentelyyn on tullut omaa otetta, eikä toimintatavat ole välttämättä juuri sitä, mitä esimerkiksi harjoitteluissa on oppinut. En tietenkään tarkoita, etteikö toiminta olisi näyttöön perustuvaa, vaan omaan työskentelyyn on ollut sitä omaa tyyliä tehdä ja toimia. Kätilön ammatti on jatkuvaa kasvamista ja kehittymistä, ja se, ettei tähän ammattiin ole koskaan täysin valmis, on todellakin totta. Olen edelleen täysin varma, että tämä ammatti on se unelma-ammattini. Parasta kuluneen vuoden aikana on ollut etuoikeus tehdä haluaamasa työtä ja (ensimmäinen laatuaan saatu) palkallinen kesäloma! Teen tästä aiheesta ehdottomasti omia postauksia, sillä tästä on niin paljon sanottavaa ja pohdittavaa.

Kotirintamalla taasen on ollut muutoksia, mutta nekin vain hyviä muutoksia. Avioeroni jälkeen hankittu kaksio sai vihdoin jäädä ja muutin lasten kanssa lähemmäs koulua ja palveluita. Neliötkin lisääntyivät ja sain uudesta kodista oman makuuhuoneen. Nukuin melkein neljä vuotta kaksiomme olohuoneessa, joten oma makuuhuone ja olohuone – joka on oikeasti vain olohuone – on ollut jokaisen mieleen. Me ollaan kaikki oltu todella innoissamme uudesta kodista. Tästäkin muutoksesta ehdottomasti vielä lisää.

Lapsirintamalla kasvetaan taas äidin mielestä aivan liian nopeasti. Yksi suurimmista syistä muuttaa isompaan asuntoon on ollut se, että poikani aloitti koulun. Minulla on siis nyt vain koululaisia kotona(!!!!!!). Pojan koulunaloitus on aiheuttanut enemmän sydämentykytyksiä kuin osasin kuvitellakaan. Isosiskon, joka aloitti nyt neljännen luokan, koulunaloitus tuntui paljon helpommalle. Pystyin luottamaan häneen täysin, kun jätin hänet aamuisin odottamaan kouluun lähtöä. Pienempi on aina ollut se ”äidin vauva”, joka tosin on ihan omassa päässäni ja ihan omaa syytäni. Kesälomani ajoittui siis koulujen alkuun ja pahin on jo takanapäin. Melkoiset valmistelut ja psyykkaukset sain tehdä, että kestän itse tämän suuren mullistuksen. Mutta kuten ei viimeksikään, ei nytkään ollut mitään hätää. Kaikki ovat säilyneet hengissä, niin äiti kuin lapsetkin. Tämäkin lapsiasia on kuolematon aihe, johon pureudun myöhemmin lisää.

Kesän ja kuluneen vuoden yksi parhaita kohokohtia oli varmasti minun ja Ronin kihlautuminen kesän lopulla. Vaikka meidän arjessa onkin vahvasti Ronin syöpä, me otettiin Ronin ”kesälomalla” uusi vaihe elämään, sillä hän sai olla lomalla kaikista hoidoista. Kesällä me nautittiin kaikesta tavallisesta ja päätettiin, että nyt eletään all in – mentaliteetilla. Ronin syöpä onkin ollut edellisten postausten aiheena ja olen blogini Face-sivuille linkittänyt Ronin vlogin, jota kautta voitte hänen kuulumisiaan käydä katsomassa. Mutta ihan tavallista rakkaushömppää täällä ei ole vielä nähty. Blogiin voisikin tuoda vaihteeksi toisenlaisen puolen meidän suhteessa, sillä syöpä tai ei, me ollaan edelleen umpirakastuneita ja haaveillaan isosta talosta ja häistä, jossa on grilliruokaa!4 kommenttia

  1. Paljon onnea kihlauksesta ❤ mä uskon, että te saatte juuri sellaiset häät kuin haluatte. Ja se että teillä on toisenne, on valtavan suuri siunaus ja onni. ❤

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kuulla teidän kuulumisia! Onnea kihlautumisesta (odottelen jo hääaiheisia postauksia.. he) <3

    VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!