The Christmas Awakens


Minussa on aika paljon nörttiä. Rakastan fantasiaelokuvia, varsinkin Star Warsia. Kun eilen törmäsin Facebookissa Star Wars -aiheiseen lumihiutaleeseen, minun oli pakko kokeilla onnistuisiko minulta sama. Nopealla googlettamisella löytyi helpot ohjeet ja monta erilaista mallia myös aiempien vuosien ohjeista. Ja kun jaksaa etsiä lisää, niin löytyy lisää ohjeita ja erilaisia variaatioita esimerkiksi Darth Vaderista.

Mulla menee kaikki askartelut ja muut käsityöt aina kokeilun kautta. Ensin täytyy epäonnistua ja tehdä vaikeimman kautta, jotta onnistuu edes jotenkin. Joskus olen ollut ahkera ja yrittänyt askarrella enemmänkin. Tietysti näistä lumihiutaleista innostuneena kuumeisesti kävin etsimään paperia, jotta saisin omat lumihiutaleet ikkunaan HETI. No, kaivoin likan vihkosta pari tyhjää valkoista paperia ja kävin tekemään Yodaa. Juu, ei onnistu paksulla tai liian pienellä paperilla. Sitten muistin, että hain vanhoja askartelutarvikkeitani varastosta ja siellä olikin ohutta paperia, jonka leikkaaminen onnistui paljon kivuttomammin.

Lumihiutaleiden onnistumisen maksimoimiseksi tee tarpeeksi iso ympyrä, jotta pienet yksityiskohdat on helpompi leikata ja lumihiutale näyttää hyvältä. Käytä ohutta paperia ja pieniä, teräviä askartelusakia. Omana huomiona ei ehkä kannata käyttää kauhean näkyvää kynää, jos on vaikeuksia leikata niin, ettei ääriviivat näy lopputuloksessa. Muuten lumihiutaleiden onnistuminen on ihan omasta käsialasta kiinni. Minullakin meni yksi Darth Vader pari kertaa mönkää, kun päästä tuli rusinan kokoinen. Nyt ikkunassa on kaksi isopäistä Darthia, mutta makukysymys.

Nopeasti syntyi monta lumihiutaletta, kun homma helpottui alun taistelun jälkeen. Tein ensin Darth Vaderin, sen jälkeen syntyi Stormtrooper, Boba Fett, R2-D2, TIE Fighter Pilot, Yoda sekä Jabba The Hutt. Minusta näistä tuli aika onnistuineita. Yodan ja Jabban kohdalla on pientä taiteellista näkemystä.

Kaukaa katsottuna nämä näyttävät kuin miltä tahansa lumihiutaleilta. Tosi kiva idea erilaiseen jouluun ja nörttiäitiä miellyttämään. 


Ei kommentteja

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!