Lämpimämpää joulua: aineettomat joululahjavinkit

Olen opiskelijana oppinut tekemään kompromisseja rahan suhteen ja joutunut miettimään usein lahjojen kanssa, mitä on varaa hankkia ja mitä haluaisin lahjaksi antaa. Haluaisin nimittäin aina antaa lahjaksi vaikka ja mitä. Kaikkea kivaa ja ihanaa. Mutta tällä taloudella on pakko improvisoida. Olen esimerkiksi kauan suosinut lasten kavereille synttärilahjana jotain aineetonta, kuten elokuvalippuja tai pääsylippua HopLoppiin. Tykkään antaa lahjaksi elämyksen, vaikka kyseessä olisikin pieni elämys. Aina lahjan ei tarvitse olla materiaa, ellei ole joku oikeasti toivottu ja tarpeellinen lahja. Halusinkin kasata viime hetken lahjavinkkejä pienille ja suurille, pienellä tai vähän isommalla budjetilla. Mielikuvitus on vain rajana! Vaikka materia säilyy, niin muistoja tulee yhteisistä vietetyistä hetkistä.

1. Elokuvailta
Elokuvalippu teatteriin tai omassa kotona järjestetty elokuvailta herkkuineen. Varsinkin jos tietää, että tulossa on joku odotettu elokuva tai muuten vain tarpeessa oleva pieni hengähdystauko, on elokuvaillan järjestäminen hauska ja kiva idea. Tälläisen hetken järjestää helposti parillakympillä, oli sitten paikkana leffateatteri tai oma kotisohva. Eikä lippuakaan tarvitse ostaa, vaan askarrella itse lahjakortin, jossa saaja voi itse päättää, missä leffailta järjestetään.

2. Lahjakortti hemmotteluun
Tämä on enemmänkin ystävälle tai puolisolle. Tai miksi ei omalle pienelle tyttärelle. Mimmi on esimerkiksi monesti halunnut, että kynnet lakataan ja tukka laitetaan kivasti - aivan kuten kylpylässä. Kyllä sellaiset pienetkin kaipaavat vähän luksusta, eikä ole kovin iso juttu järjestää. Isommalle sopisi esimerkiksi opiskelijahieronnat, jotka ovat edullisi. Jos haluaa tarjota kokovartalohieronnan saa sen opiskelijahieroloista hyvin edullisesti. Eikä tasokaan ole mielestäni ollut huonoa. Itse opiskelijana haluan tukea muita opiskelijoita, sillä pakkohan sitä on jotenkin oppia ja kehittyä alallaan. Puolisolle voi tietysti tarjota hieronnan itse. Muutama kynttilä, rauhallinen hetki ja avot!

3. Urheilullisempaa uutta vuotta
Lahjakortti kuukaudeksi salille, personal trainerille, sarjalippu uimahalliin tai parin kerran kokeilu johonkin eksoottisempaan ryhmäliikuntaan, vaikka Air Joogaan! Miksi lahja ei voisi olla urheilusta pitävälle tai siitä kiinnostuneelle joku liikunnallinen? Ja päälle lupaus lähteä mukaan. Tai jos itsellään on enemmän kokemusta, lupaus olla itse se personal traineri ja tsemppaaja.

4. Vapaudu kotitöistä -kortit
Sopii niin puolisolle, ystävälle kuin mummollekin! Lahjana antaa itsensä päiväksi auttamaan kotitöissä, vie matot pestäväksi, auttaa pesemään ikkunat, vaihtaa verhot ja siivoaa keittiön kaapit. Tai antaa puolisolle muutaman "Vapaudu vankilasta" -kortin, joilla saa skipattua jonkun kotityön korttia näyttämällä.

5. Musiikin lahja
Itse olen Spotifyn suurkuluttaja. Kuuntelen musiikkia kaikilla matkoilla, eri fiiliksiin, voimauttamaan ja saamaan hyvän mielen tai ihan vain ärsytykseen ja suruun. Kauan menin ilmaisversiolla, mutta jossain kohtaa satunnaissoitto alkoi ärsyttämään ja satsasin kympin kuussa siihen, että voin kuunnella juuri sitä mitä haluan. Spotofysta saakin lahjaksi lahjakortteja alkaen yhdestä kuukaudesta. Ja päälle juuri hänelle tehty soittolista, jossa on lempibiisejä tai uusia tuttavuuksia.

6. Elämys
Konsertti, kartingia, stand up -ilta, huvipuisto tai lippu Escape roomiin. Näitä ideoita voi soveltaa niin lapsille kuin aikuisille. Onko joku konsertti tai paikka, jossa on aina pitänyt käydä? Vinkkiä voi kysyä niin ystäviltä tai googlettamalla löytyy paikkakunnan tarjonnat. Ja miksi ei voisi tehdä reissua vähän kauemmas.

7. Itse tehty lahja
Osaatko ommella, tehdä koruja tai ottaa tunnelmallisia valokuvia? Itse tehty lahja on aina ihana ja siinä on oikeasti käytetty ajatusta. Ja vaikka ei olisi jotain taitoa takataskussa, niin aina voi yrittää. Joskus niitä tarvikkeita voi löytyä ihan samantien kotoa, esimerkiksi herkkukeksien aineksiin ja antaa ne lahjana kauniissa purkissa.Tämä postaus on osa Lumoblogien kuukausittain vaihtuvaa #lumohaaste -tempausta.  Joulukuun #lumohaasteen saatesanoina on "Lämpimämpää joulua". Joulukuussa emme vedä villasukkia omiin jalkoihin, vaan haastamme jokaisen tekemään jotain hyvää joka tuo iloa toiselle ja lämmittää yhtälailla saajan kuin antajansa mieltä. Sinäkin voit osallistua linkkaamalla teemaan sopivan blogipostauksesi Lumoblogien Facebook-sivuille tai jättämällä muuten vain ajatuksia joulun alla auttamisesta. 


Ei kommentteja

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!