Luonnollisesti: Kristallisuolasaippua
Olen aina kipuillut ihoni kanssa. Varsinkin poskipäiden alue on pahin, joka ottaa osumaa näppylöistä. Näin 26-vuotiaana alan hyväksyä asian, ettei ihoni varmaan koskaan tule olemaan kovin hyvä. Silti tämä aknetyyppinen iho käy toisinaan omantunnon päälle, koska tässä vaiheessa elämää sitä jo toivoisi, että iho voisi hyvin. Ei ole varmaan vaikea uskoa, että olen kokeillut ihooni kaikkea. Kaupasta etsin aina ne ihonhoitotuotteet, jotka on tarkoitettu ongelmalliselle iholle. Yritän vaihtaa merkkiä, sillä mikään ei tunnu antavan tajunnanräjäyttäviä tuloksia. Ihotyyppini on pintakuiva-rasvainen, johon vaikuttaa herkästi oma hormonitoiminta. Siksi pesen kasvoni aamuin ja illoin, käytän hellävaraisia puhdistustuotteita ja kuorintatuotteita, kasvovettä sekä kosteutustuotteita.

Olen vähän myöhäisherännyt luonnonkosmetiikkaan ja aivan sattumalta Ruohonjuuren myyjä suositteli minulle Himalajan kristallisuolasaippuaa, kun etsin toista tuotetta. Hintaa suolasaippualle tuli 4,75€, että olin valmis kokeilemaan mitä vain ihoni hyväksi. Minulle ei tarvinnut montaa kertaa suositella tätä.

Suolasaippua on pelkkää suolaa. Kristallisuolan luvataan puhdistavan, desinfioivan sekä ravitsevan ihoa luonnollisesti. Suolasaippua sitoo ihoon kosteutta ja parantaa ihon yleistä hyvinvointia. Suolasaippua ei puhdista ihoa meikistä, joten tämä käsittely tulee tehdä meikinpoiston jälkeen. Koska suolsaippua on kova möhkäle pelkkää suolaa, kädet kastellaan ja suolasaippua hierontaan ensin käteen ja vasta sitten kasvoille. Minusta ainakin tuntui aluksi, ettei tästä irtoa mitään, mutta kyllä se suola vain irtoaa.

Suolasaippuan pitää antaa vaikuttaa iholla muutaman minuutin, jonka aikana aloin tuntea suolan vaikutuksen iholla. Ruohonjuuren myyjä kehoitti poistamaan suola kasvoilta kasvoveden avulla, mutta vesipesu sopii myös. Suolasaippuakäsittelyn jälkeen kasvoille levitetään kosteusvoide. Minulla tämä on tullut omiin iltarutiineihini, joten levitän kasvoille tämän jälkeen manteliöljyä. (Manteliöljystä lisää myöhemmin blogissa.)

Iho tuntui heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen ihana pehmeältä ja sileältä. Koska tuloksia ei synny ilman säännöllistä käyttöä, otin suolasaippuakäsittelyn iltatoimiini. Pidemmän käytön jälkeen ihoni on hieman parantunut. Olen lisännyt iltaisiin kasvojenpesurutiineihin myös suoraan näppylöihin jätettävää Acon Spotless Overnight -tuotteen. Olen huomannut näiden yhdistelmän helpottavan alkavia tai jo alkaneita näppylöitä rauhoittamaan.

Mutta ihoni ja hormonitoimintani pitää huolen, että jos en tee näin joka ilta, näppylät lisääntyvät ja pahenevat heti. Myös ilman kylmetessä ihoni kuivuu helpommin. Siksi yöksi levitettävä manteliöljy on must tuote. Muuten aamulla meikin alle levitettävä perusvoide ei kosteuta ihoani tarpeeksi ja iho kuivuu välittömästi meikin alla. Kova luotto on, että iho-ongelmat tästä helpottaisivat. 


Ei kommentteja

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!