Aloittelijana salilla

Olen aina ollut ruumiinrakenteeltani laiha, eikä syödyt karkit näy kuin naamassa. Mutta vaikka olen ollut aina laiha, olen ollut muodoton. Olen palautunut synnytyksistä hyvin, aina samoihin mittoihin. Eron jälkeisenä kesänä olen tainnut olla laihimmillani pitkään aikaan. Jotain muutosta olen halunnut saada kehooni, hyvää muutosta.

Olen vannoutunut ryhmäliikuntatyyppi. Olen harrastanut balettia pienen hetken, jotain jumppia ja vetänyt omaa tanssiryhmää muutaman vuoden ennen Mimmin syntymää. Muuten liikunnallinen historiani on aika heikko. Mimmin syntymän jälkeen aloin käymään Ladylinella salilla, spinningissä sekä ryhmäliikuntatunneilla. Pyysin personal traineria tekemään minulla oman saliohjeman ja muutaman kerran kävin kokeilemassa salilla. Muuten kävin spinningissä sekä muilla tunneilla. Body pumpia yritin, mutta olin aika rimpula, enkä pahemmin jaksanut. Sitten lopetin jäsenyyteni ennen Tuiskun syntymää. Tuiskun syntymän jälkeen kävin vain kävelyillä.

Muutettuamme ja koulun alkamisen jälkeen otin kuukaudeksi ensimmäisenä kesänä jäsenyyden taas Ladylinelle, koska kesätyön ohella oli helpompi käydä tunneilla. Välillä yritin jotain Jillianin 30 days shrediä, mutta taisin aina jaksaa vain sen ensimmäisen 10 päivää. Juoksukengätkin hankin. Aika turhaan. Toisena kesänä en edes käynyt missään, enkä sen puolesta edes liikkunutkaan. Laihduin vain. Viime talvena otin jonkun kokeilun taas Ladylinelle, mutta koska se on niin kallis,  en jatkanut.

No, viime keväänä taas mietin, että olisi aika varmaan taas liikkua. Mutta kaikki edelliset kokeiluni ja motivaation puute mietitytti. Turhaa maksaa paljoa jostain, jos ei motivaatio kanna pitkälle. Mietin pitkään, minkälaista liikuntaa voisin oikeasti jatkaa pidemmänkin aikaa. Ainoa, mistä olen tähän asti nauttinut, on pyöräily, jota työn ja bussiliikenteen kämäisyyden vuoksi olen harrastanut kesät talvet. Ajattelin antaa salitreenaamiselle vielä mahdollisuuden, sillä opiskelevana ja työssäkäyvänä äitinä ryhmäliikuntatuntien aikataulut ovat liian sitovia.

Kesäkuussa kävin läpi kuntosaleja, joita täältä löytyy ja hinnan sekä sijainnin vuoksi päädyin Fitness24Seveniin. 19,90€ kuukausihinta ei ole todellakaan paha, kun sali on monipuolinen ja tyydyttää tälläisen aloittelijan tarpeet sekä on auki ympäri vuorokauden. Opiskelijalle siis todellakin sopiva hinta. Mutta en voinut lähteä salille niin vain, koska minulla ei ole aiempaa kokemusta, eikä minulla ollut mitään hajua, mitä minun siellä kannattaisi tehdä. Siksi otin yhteyttä Fitness24Sevenin omaan personal traineriin ja pyysin konsultaatioaikaa.

Oman personal trainerin hankkiminen on hieman hintavampaa lystiä, mutta konsultaatiokäynti on ilmainen ja saliohjelman tekeminen maksaa 59€. Saliohjelma käydään läpi yhdessä, joka kuuluu hintaan. Otin lisäksi vielä muutaman kerran henkilökohtaisen pt-ajan, jotta pääsen hyvin alkuun ohjelman kanssa.

Minulle tehtiin aluksi kerralla kaikki lihasryhmät kattava 1-jakoinen kuntosaliohjelma. Huomasin aika nopeasti, että treenaaminen on helppoa ja liikeradat löytyivät nopeasti. Pt antoi myös hyvää palautetta ja treenin aloittaminen olikin oikeasti helpompaa kuin olin aluksi ajatellut. Yhtä ohjelmaa on tarkoitus aina tehdä n. kolme kuukautta, jolloin pitäisi miettiä ohjelmaa uudestaan. Olin elokuussa monta viikkoa kipeä, jolloin treenaamiseen tuli tauko, mutta heti kun paranin, jatkoin treenaamista uudestaan.

Nyt tapasin pt:n kanssa uudestaan ja teimme minulle uuden saliohjelman. Hyppäsimme 2-jakoisen ohjelman yli ja siirryimme suoraan 3-jakoiseen ohjelmaan. Eli nyt on tarkoitus jatkaa säännöllistä salitreeniä kolme kertaa viikossa, jolloin eri lihasryhmät on jaettu seuraavasti: rinta ja selkä, jalat ja vatsa sekä olkapää, ojentajat ja hauis. Olen jäänyt koukkuun salitreenin tuomaan hyvään oloon ja siihen, että olen saanut treenattua itselleni muotoja sekä lihaksia!

Salilla käyminen vaatii vain sen, että sinne menee ensimmäisen kerran. Lupasin itselleni, etten luovuta, enkä ole niin tehnyt! Terveelliset elintavat, monipuolinen syöminen, hyvät yöunet ja pirteämpi fiilis tulee siinä samalla. Tämä on panostus omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen. Vaikka on päiviä, ettei jaksa salille mennä, niin silti joskus kun vain menee, huomaa jaksavansa. Suunnitelmallisuus on myös valttia. Minulla on kalenterissa ylhäällä, milloin menen salille ja minkä lihasryhmän treeni on kyseessä. Näin homma pysyy hallussa ja salille tulee oikeasti lähdettyä. Aluksi treenasin vain naisten puolella, mutta lopulta uskaltauduin yleiselle puolelle miesten joukkoon. Aika kiva fiilis tulee, kun minulla on ensimmäinen salituttu, seniori mies, joka morjestaa minulle salilla.
2 kommenttia

  1. Oi, mahtava juttu! Mun pitäisi kanssa saada sali takaisin osaksi omaa treeniarkea. Kotitreenailu ja lenkkeily kyllä hoituu, mutta salilla saisi niin paljon enemmän tehoja irti. Olen vaan jostain syystä tosi huono lähtemään yksin salille... Mutta tästä tuli taas uutta inspistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heeeei! Mahtavaa! :-) Aion kyllä nyt taas blogin kanssa ryhdistäytyneenä kirjoittaa treenaamisesta lisää! :-) Toivottavasti saat lisää inspistä ja motivaatiota itsellesi.

      Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!