Muodonmuutos

Reilu vuosi sitten minulla oli pitkät vaaleat hiukset. Olin kasvattanut hiuksiani kuuden vuoden ajan.  Hiusteni lähtötason huomaa tyttäreni ristiäiskuvasta, jossa minulla oli leukaan ulottuvat huihuleet. Olin myös halunnut takaisin vaalean värini, kun parturi-kampaajaksi opiskellessani minulla oli ollut kaikkia värejä mustasta punaiseen.

Pitkä aika siinä menikin, että olin taas kauniin vaalea, jossa viihdyin jokusen vuoden. Sitten tuli kyllästyminen ja värjäsin hiukseni kuparin väriseksi viime keväänä. Ensin kevytvärillä ja lopulta kestovärillä. Nopeasti olinkin räiskyvän punainen, kun kaupan väri osoittautui astetta punaisemmaksi kuin olin alunperin ajatellut. Talven mittaan hiukseni tummenivat ja kohta hiukseni olivatkin shokkivärjätyn liilat. Omat hiukseni tuntuivat liian ohuilta, joten kampaajani laittoi minulle tuuhennustarkoituksella vähän pidennystä kesän alussa.

Viime lauantaina minulla oli iltatärskyt kampaajani kanssa. Hotellihuoneessa lähti pidennykseni ja jokunen tuppo hiuksiani. Olimme puhuneet jo aiemmin, että syksyllä minulle leikataan lyhyempi malli. "Olkapäissä menee raja", olin sanonut. Omat hiukseni ilman pidennyksiä tuntui todella ohuilta. Lyhyeksi leikkaaminen pelotti, sillä pelkäsin näyttäväni ihan dorkalta. Olinhan tottunut pitkiin hiuksiini, jotka saa kivasti kiinni ja ovat auki vallattomat.

Omiin hiuksiin kasvaa niin kiinni. Miehillä varsinkin huomaa, että se on aina se sama malli, joka halutaan. Niin minullakin. Haluan olla pitkähiuksinen henkeen ja vereen. Pitkät hiukset kuvastavat minulle naisellisuutta jollain tavalla. Vaikka todella moni nainen näyttää älyttömän hyvältä lyhyessä tukassa. Silti jännitti niin, että istuessani ystäväni käsittelyyn, kiljahdin muutamaan otteeseen, kun hiuksista lähti yli 5 senttiä.

Kesä 2014
Kevät 2015
 Kesä 2015

Mutta niinhän se menee, että ammattilainen tietää, mikä saa näyttämään hyvältä. Hotellin kylpyhuone täyttyi pitkistä pätkistä hiuksiani, mutta kun vihdoin pääsimme kuivaamaan, olin yhtä hymyä. Uusi malli muutti minua mielestäni paljon. Väri ei ollut enää niin raju ja malli oli paljon kypsempi, mutta samalla aika kuuma. Minulla on edelleen otsatukka, joka on yleensä vain hetken. Onneksi tämä malli on niin monipuolinen, että jos otsatukka ei asetu, saan sen hyvin piiloon.

Mitä tykkäätte uudesta mallista? Itse olen ainakin ihan rakastunut tähän!
15 kommenttia

 1. vau! ihan tosi kiva! oon myös miettinyt pitäiskö leikata lyhyeksi... :D

  VastaaPoista
 2. Ai vitsit! Tosi kaunis!! Malli ja väri sopii upeasti :) Ja hei, kun itse kasvatan tässä kaikin voimin ihan lyhyttä tukkaa pitkäksi, niin tämä sinun malli on minun silmissäni jo PITKÄ :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan tässä vielä hyvin mittaa, vaikka mulla on ollut aiemmin paljon pidempi kauan. Mutta tää on tosi bueno!

   Poista
 3. Jes! Hieno on! Nätti ja kuuma, kuten sanoit.. :)

  VastaaPoista
 4. Oo. Onpa kiva! Kyllä kummasti aina piristää ilmettä tuo hiusten lyhentäminen. :)

  VastaaPoista
 5. Näyttää hyvältä! Tosi hyvältä! <3

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi on suorapuheinen kampaaja, joka tietää, mikä saa naisen näyttämään hyvältä!

   Poista
 7. Ihana! Tosi tyylikäs ja sopivalla tavalla aikuismainen :)

  VastaaPoista
 8. Todella hyvä muutos! :) Ja värikin on nappi:)

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!