Tiesitkö nämä minusta?

Lumoblogien Paula, Pisara-blogista, haastoi minut vastaamaan 11 kysymykseen. Näitä on ollut pitkin blogiuraani aina kiva tehdä. Hauskaa, ettei nämä ole vielä jääneet kokonaan pois blogimaailmasta. Lapsena varsinkin tykkäsin täyttää ystäväkirjaa, joten tälläisiin haasteisiin on hauska vastata. Ala-asteen ystäväkirjoissa kysymykset olivat luokkaa: "mikä on lempivärisi", "kenestä tykkäät" tai "mitä harrastat". Minulla taitaa olla jossain kätköissä vielä vanha slämy. Slämy on samanlainen kuin ystäväkirja. Minulla se on puna-valkoraidallinen vihko, jossa jokaisella sivulla oli kysymys. Jokainen valitsi oman merkin (tähti, sydän ympyrä), jonka takaa vastasi kysymyksiin.

1. Mikä on tärkein aamurutiinisi?
Aamupala ja aamukahvi. Päivä ei lähde käyntiin ilman. Jos jompi kumpi jää jostain syystä väliin, niin tulen helposti huonolle tuulelle. Nyt varsinkin kun olen aloittanut käymään säännöllisesti salilla, on säännöllisestä sekä terveellisestä syömisestä tullut minulle tärkeää. Sunnuntaiaamut ovat parhaita, koska silloin nautin lasten kanssa pitkistä aamuista yökkärit päällä hyvinkin pitkälle päivään. Ja aamupalalla viivytään normaalia pidempää.

2. Paras kirja, jonka olet lukenut. Miksi?
Myönnettävä on, että fantasiakirjat. Harry Potterit, Taru Sormusten Herrasta, Silmarillion, Narnian tarinat.. En ole aikoihin lukenut yhtäkään kirjaa koulukirjojen lisäksi. Aloitin kesällä lukemaan Game of Thronesin ensimmäistä osaa. Valitettavasti kirjasto myönsi laina-ajaksi kaksi viikkoa, joten täytyy ostaa kirja itselleen, jotta on oikeasti aikaa lukea. Kirja jäi luonnollisesti kesken.


3. Mihin olet aina halunnut matkustaa? Oletko toteuttanut haaveesi?
Uusi-Seelanti on paikka, joka jostain kumman syystä viehättää. Ehkä iso osa johtuu siellä sijatsevasta Hobitti-kylästä, mutta jotenkin ajatus niissä maisemissa olemisesta kiehtoo todella paljon. Taloudellisesti ei ole ollut mahdollisuutta toteuttaa tätä haavetta, mutta ehkä vielä joskus.

4. Haluaisitko asua ulkomailla? Missä?
En ainakaan tällä hetkellä. En edes tietäisi, minne lähtisin muuttamaan. Täällä on sen verran hyvä olla, etten kaipaa muualle.
5. Jos saisit täyttää vaatekaappisi vain yhdellä merkillä, mikä se olisi? Lasten/oma?
Minulla se on Vila, aivan ehdottomasti. Jos minut haluttaisiin yllättää ja ilahduttaa, niin lahjakortti kyseiseen liikkeeseen olisi kultaakin kalliimpaa. Muissa liikkeissä en oikeastaan edes käy, paitsi Stadiumissa. Lapsille ostaisin varmasti vain Noshia.

6. Lempikukkasi?
Pioni on todella kaunis kukka. Olen saanut todella vähän kukkia elämässäni. Kuitenkin on yksi kukka, jonka kerran sain, ja jonka saamista en koskaan unohda. Ja sekin vain siksi, että siinä se ajatus oli tärkein. Kukka oli vaalean violetti, pieni ja paras lahja koskaan. Parvekeelle keväällä hankkimani kukkani onnistuin jostain kumman syystä tappamaan. Muutama kukka siellä vielä sinnittelee. Mutta paraati paikalle päässyt auringonkukka ei selvinnyt hengissä, vaikka kaikkeni yritin.

7. Tärkein periaatteesi äitinä?
Kasvattaa lapseni turvallisessa ympäristössä ja että he aina tietävät, että heitä rakastetaan. Kaikki muut asiat tulevat vasta näiden jälkeen. Turvallisessa ja rakastetussa ympäristössä pystyy kasvattamaan lapsia. Epävakaassa ja turvattomassa kodissa taas ei.


8. Oma juttusi, josta et luovu?
Oma aika. Se, että välillä saan aivan rauhassa katsoa jotain ohjelmaa, levätä, siivota tai käydä kaupassa. Oma aika ja oma rauha. Olen todella sosiaalinen ihminen, mutta kaipaan yllättävän paljon omaa tilaa. Joskus huomaan, että sosiaalisen kanssakäymisen kiintiö on täynnä ja haluan vain olla aivan rauhassa. Salilla pääsen toteuttamaan tätä tarvettani. Yleensä olenkin laput korvilla ja keskityn pelkkään treenaamiseen. Salilla ei todellakaan tarvitse olla sosiaalinen. Kerran joku mies tuli tarjoamaan apua, kun taistelin tangon lukon kanssa. Taisin ärähtää vähän liian tuimasti. Mitäs tuli häiritsemään mun antisosiaalista aikaani.

9. Hetki, joka on jäänyt mieleesi? Miksi?
Niitä on paljon, lapsen syntymät sekä muutama henkilökohtainen (iloinen) hetki, jotka saavat jäädä yksityisiksi. Parhaimmat hetket ovat niitä, jolloin tuntee itsensä niin hyväksi, ettei siitä ajasta ja paikasta haluaisi lähteä mihinkään. Tahtoisi vain olla ja nauttia jokaisesta sekunnista. Näin äkkiseltään muistan lapsivuodeharjoittelusta pariskunnan, jonka kotiuttamisessa olin mukana. Sain heiltä todella hyvää palautetta, he kiittelivät avusta ja neuvoista, joita annoin. Ja parasta oli heitä hyvästellessä heidän iloiset ja onnelliset kasvot, jotka ovat jääneet mieleeni.

10. Oletko kenkä- vai laukkuihmisiä?
Ennen olin ehdottomasti laukkuihmisiä. Nykyään minulla on yksi iso musta laukku, 10 vuotta vanha ruskea Marimekon olkalaukku sekä keltainen Fjällräven Kånkenin reppu. Siinä ne laukut taitavat olla. Kenkiä sen sijaan on kerääntynyt melkoinen kokoelma. Varsinkin Converseja minulle on yhtäkkiä tullut melkoinen määrä. Crocsin kesäkenkiä on ehtinyt tulla pienen kokoelman verran.

11. Lempipuuhasi kesällä?
Auringossa ja ulkona oleskelu. Mieluiten rannalla koko päivä, paljon eväitä, iloiset lapset ja rento meininki. Tämä kesä on mennyt töissä ja laiskoissa vapaapäivissä lasten kanssa. En ottanut yhtäkään tavoitetta tälle kesälle, pidempää kesälomareissua ja "pakko tehdä" -juttua. Tämän kesän parhaimmat jutut ovat olleet lasten kanssa puiston penkillä istuminen ja jäätelön syöminen. 


2 kommenttia

  1. Hei!

    Voisitko kirjoittaa jossain vaiheessa postauksen kätilön tunteista, kun synnärillä johonkin perheeseen syntyy vauva. Nousevatko joka kerta omat vauvahaaveet pintaan, nouseeko kateutta tai "minäkin haluaisin vielä yhden" -tunteita? Huomaatko että tietynlaiset vastasyntyneet, esim. tuuheatukkaiset tuntuvat aina omimmilta?


    kiitos!

    -Kaislakerttu

    VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!