Jo vuodesta 2011

Täällä sitä taas ollaan, takaisin omalla alustalla. Kolme kuukautta tätä jo odotettiin ja vihdoin voin sanoa: oma koti kullan kallis. Ja kuten blogin ulkoasusta huomaa, on blogini mukana Lumoblogit-yhteisössä, jota olen ollut mukana luomassa alusta asti. Haluan toivottaa lukijani tervetulleiksi uuteen osoitteeseen ja kiittää kärsivällisyydestä, sillä blogini on viettänyt enemmän tai vähemmän hiljaiseloa viime kuukaudet.

Ennen kuin käyn läpi siirtymistä takaisin juurilleen, palataan blogin alkuun. Sydämen asialla -blogi on saanut alkunsa vuoden 2011 elokuussa. Odotin toista lasta, vietin päivät kotona 3-vuotiaan Mimmi-tyttöni kanssa, olin juuri keväällä kirjoittanut ylioppilaaksi, olin valmistunut ennen Mimmin syntymää parturi-kampaajaksi ja haaveilin kätilön ammatista. Asuin toisella paikkakunnalla, olin menossa naimisiin ja elämä tuntui hyvältä. Luin illat blogeja ja mietin, pitäisikö minunkin kokeilla, Pääasiassa lueskelin nykyisen kummipoikani äidin, Annan Lapsellista-blogia.

Päätös oman blogin aloittamisesta tuli lopulta nopeasti. Tuntui, että illat tarvitsin jotain tekemistä ja kirjoittaminen oli aina ollut minusta kivaa. Alkuajat blogin kanssa oli oman linjan hakemista. Oman elämän jakaminen julkisesti tottakai jännitti, joten aluksi blogi oli aikamoista sillisalaattia - mm. raskautta, äitiyttä sekä käsitöitä (joita en oikeasti osaa tehdä). Ehkä joku muistaakin, että blogin nimi oli ennen Muumitalossa ja kirjoitin nimimerkkillä Pikky-Myy. Eevi-nimimerkkiä aloin käyttämään vuoden 2012 tammikuussa, kun blogin nimi muuttui saman vuoden maaliskuussa. Omat kasvoni paljastin blogissa lopulta saman vuoden marraskuussa.

Olen vuosien varrella huomannut, että blogi elää sekä muuttuu sen mukaan, mikä elämäntilanne on. Vuodesta 2011 vuoteen 2015 on ehtinyt niin blogissa kuin elämässä sen takana tapahtua paljon. Olen saanut toisen lapsen, muuttanut tuntemattomalle paikkakunnalle, aloittanut kätilöopinnot, aloittanut työt, mennyt naimisiin ja eronnut sekä muuttanut lasten kanssa omaan kotiin.

Nyt minulla on syksyllä ensimmäisen luokkansa aloittava tyttö sekä 3,5-vuotias poika. Tyttöni kulkee blogissa edelleen nimellä Mimmi ja pojan bloginimi on Tuisku. Minä olen edelleen bloginimeltäni Eevi, vaikka oikea nimeni on muutamaan otteeseen perheaiheisessa lehdessä mainittukin kasvojeni kera. Kätilöopintoni ovat puolessa välissä, olen ollut hyvän aikaa töissä aina kun mahdollista ja yritän saada lapsilleni rakennettua parasta mahdollista elämää.

Blogin linja on tällä hetkellä kätilöopinnoissa, äitiydessä ja elämän pienien hetkien jakamisessa. Kirjoittaminen on minulle edelleen tärkeää, vaikka elämäntilanteen ajoittaisen hektisyyden takia ei aina vain ehdi. Blogin pitäminen silti on minulla tavoitteena, varsinkin, kun olen taas takaisin juurillani. Blogin aloittamisen jälkeen olen innostunut myös valokuvaamisesta ja hiljattain hankin uuden järjestelmäkameran, Olympuksen OM-D E-M10:n.

Mutta palataan takaisin siihen, miksi olen taas tässä, omalla tontilla. Kun huhtikuussa 2014 siirryin Kaksplussan perheblogeihin kirjoittamaan blogiani, olin haltioissani. Suuren lehtitalon alla portaalibloggaajana oleminen tuntui todella hyvältä. Luotto oman blogin sisältöön ja taitoon kirjoittaa tottakai vahvistui. Tuli fiilis, että jos minut sinne halutaan ottaa joukkoon, niin jotain minussa on. Tietenkin lukijoiden antama palaute on ollut suurin ja se tärkein motivaattori sekä todiste siitä, että haluan jatkaa kirjoittamista. Kirjoittaminen jatkui mielestäni hyvin Kaksplussan alla, sain uusia lukijoita ja itsevarmuutta bloggaamiseen.

Blogi eli sen mukaan, miten oman elämän kiireiltä ehdin ja jaksoin. Jossain kohtaa talvella tuli fiilis, ettei ehkä tämä ollutkaan minun paikkani. Kaksplussan blogit vaihtuivat, tuli uusi blogiyhteisö ja oma fiilis ja kaipaus johonkin muualle kasvoi sen mukana. Päätös lähteä tuli reilu kolme kuukautta sitten, vaikka ajatus oli kytenytkin pidemmän aikaa. Blogin kannalta päätös palata takaisin itsenäiseksi bloggaajaksi on ollut paras ikinä. Varsinkin, kun olen saanut olla luomassa jotain uutta, inspiroivaa ja upeaa blogiyhteisöä.

Olen siis ollut alusta alkaen mukana Lumoblogien takana. Yksinkertaisuudessaan Lumoblogit on yhteisö, joka kerää alleen joukon upeita itsenäisiä bloggaajia. Lumoblogit eivät tuota voittoa. Yhteisö ei maksa palkkaa kenellekkään tai saa rahaa mistään. Jokainen on itsenäinen bloggaaja, joka on voinut itsenäisesti tehdä sopimuksia erilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Itse olen esimerkiksi päättänyt alkaa siitä, ettei blogissani ole yhtäkään mainosta. Jos sellaisia tulisi, valitsisin ne tietenkin tarkkaan ja harkiten, itse verot niistä maksaen.

Olemme yhteisön sisällä käyttäneet paljon aikaa yötä myöten ideoiden ja hiljalleen rakentaen etusivua, ulkonäköä ja koko Lumoblogeja. Me yhdessä päätämme, minkälaisia muutoksia tai uudistuksia tulisi tehdä. Tärkeää on lukijoiden antama palaute, jotta voimme kehittää etusivuamme juuri teitä lukijoita varten. Yhteisön takaa löytyy aikamoisia taikureita ja fiksuja naisia, joista jokainen tuo yhteisöön oman panostuksensa Lumoblogien hyväksi.

Suurin kiitos kuuluu Lapsellista-blogin Annalle, joka pisti ajatuksen omasta yhteisöstä liikkeelle sekä tehokkaille naisille, Annukalle, Paulalle, Sallalle, Annalle, AC:lle, JeninalleNoralle ja Mirkalle, sekä taustatukena olevalle Henkalle, joiden kanssa on ollut ilo saada Lumoblogit keskustelutasolta konkreettisesti omaksi blogiyhteisöksi. Erityiskiitos kuuluu kuitenkin Jonnalle, jota ilman en olisi koskaan saanut blogiani siirrettyä takaisin tähän osoitteeseen - tai jonka korvaamaton apu koodaamisessa yhteisön hyväksi on niin suuri, ettei sanoja aina löydy.

Lumoblogeihin on aloittamisen jälkeen liittynyt loistavia blogeja, jotka kaikki löydät osoitteesta:


Tervetuloa siis seuraamaan Sydämen asialla -blogiani, joka antaa pienen pintaraapaisun yhden naisen elämästä tekstillä ja kameraan ikuistetuilla kuvilla.

ps. Pastellipisaroita-blogin AC on avannut tarkemmin Lumoblogien ajatuksesta olla voittoa tavoittelematon yhteisö.
Kuvat ovat Lumoblogien julkkareista sekä meidän kesäpäivästä!
Ei kommentteja

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!