"Äiti, perkele!" ja muita lasten suusta kuultuja

 

Olen Facebookissa juuri se äiti, joka päivittää lastensa sanomisiaan julkisesti. Mutta tottakai siksi, että mielestäni lapseni ovat hauskoja ja nasevia laukomaan juttujaan minulle. Halusinkin koota tänne muutamia Face-päivityksiäni ja jakaa lasteni sanomisia myös teille! Mummillani oli tapana kirjoittaa pieneen kirjaan ylös hauskoja juttuja minun suustani, minun pieni kirjani on Facebookin seinä.

 

Hain lapset tarhasta. Tuisku juoksi kovaa vauhtia minua vastaan huutaen täysillä: "ÄITI, PERKELE!". Tarhantädin ilme priceless, minä purskahdin täyteen nauruun.


---


Kuultu lastenhuoneesta Tuiskun suusta: "Minä teen jotain muuta, kun mun muna ei tottele. Kaikki (tarrat) ei pysy munassa!


---


Mimmi on nyt ensimmäistä kertaa bussilla matkalla yksin Kotkaan. Monet suukot ja halit vaihdettiin, bussikuskia priiffattiin ja takana istuva täti lupasi pitää tytöstä huolta. Äiti jännitti rutosti enemmän, vatsaa väänsi ja kyyneleitä pidättelin. Mimmi oli vaan, että "moro!"


---


Meillä kävi tässä taannoin ystävä kylässä uuden poikaystävän kanssa. Myöhemmin juteltiin ruokapöydässä Mimmin kanssa, että mikä poikaystävä on. Tulimme tulokseen, ettei sellainen ole ihan pelkkä ystävä ja että poikaystävästä tykätään ihan tosi paljon. Mimmi sitten päätti heittää mulle kysymyksen: 


Mimmi: "Äiti, kuka sun poikaystävä on?" 
Minä: "Jaa.."
Tuisku: "Äiti, minä voin olla sinun poikaystävä!"
Minä: "Ai, tosi kiva. Ole vaan!"
Mimmi: "Hei, mäkin haluan olla äidin poikaystävä."
Tuisku: "Et sä voi olla. Minä olen."
Mimmi: "Sitten mä olen äidin tyttöystävä!"
Minä: "Sovitaan sitten näin."
Tänään poika- ja tyttöystäväni tulivat taas kotiin. Missäköhän olisin ilman noita kahta.


---


Yritä nyt opettaa lapset pois maalaismoodista. "Me mennään stadiin" "ai Snadistadiin?" "Äh, no Helsinkiin" ‪#‎stadi‬ vai ‪#‎hesa‬ ‪#‎juntit‬


---


Tänään ruokapöydässä Mimmin kanssa: 


"Äiti, mistä olet tätä ruokaa saanut?" 
"Ihan tein itse" 
"Ei, kun mistä oot tätä saanut. Tää on ihan tosi hyvää!" 
"Äiti teki sen ruoan ihan itse"
"Älä viitti, mistä sait nää ruoka-aineet?"
"Kaupasta"
"No jo on ihme. Tää on parasta ruokaa, mitä oot ikinä tehnyt. Eihän tässä ole sientä?"
"Ei, kultaseni (muuta kuin kolme herkkusientä)"
"Hyvä, en tykkää sienestä. Mutta tästä ruoasta tykkään. Hyvin tehty, äiti"


---


Mistä lie poikani on perinyt tuon dramaattisuutensa? Korjasin iltapalaa pois keittiössä, kun olohuoneesta kuului kova: "AI! ÄITIIII, TUU PUHALTAA! ÄKKIÄ!" "Miten kävi? Potkaisitko johonkin?" "Joo, potkaisin Rapuralliin" 


Rapuralli on siis yksi peli ja sen kotelo aika kevyttä pahvia..


---


Oh snap! Mulla on ollut tänään todella huonot hermot. Mimmi: "Äiti, miksi olet niin vihainen?" Minä: "Miksi te ette voi olla kiltisti?" Mimmi: "Joulu meni jo. Nyt on ihan eri asia"
---


Tuisku laulaa "muura-muura-hainen" heviversiolla. Aika mielenkiintoista kuunneltavaa 3-vuotiaan suusta.


---


eevi_sydamenasialla_loma9


beevi_sydamenasialla_lenkkarit (8)


Minkälaisia juttuja teidän lapset ovat päästäneet suusta?


Hauskaa sunnuntaita!5 kommenttia

 1. Hauskoja :) Meillä parhaiten mieleen jäänyt on se, että kysellään milloin ISI tulee kotiin kun "siun kanssa on niin rankkaa" ei aina äitin säännöt kelpaa 3,5 vuotiaalle

  VastaaPoista
 2. Mieheni äiti puki ulkovaatteita kuopuksellemme (tyttö), joka sitten kesken pukemisen halusi tietää mummiltaan, että "onko sinulla pimppi?" :)

  VastaaPoista
 3. Heheh! Ja missä tilanteessa kysymys tuli! :-D

  VastaaPoista
 4. Haha, nämä on ihan parhaita. :D Tosta viimisestä tuli mieleen viime kesä kun reilu 2-vee tyttöni alkoi ihan muina miehinä laulamaan "Minä olen pikkupoika posteljoon, posteljoon, posteljoon" (vain ja ainoastaan siis tuota pätkää). Laulu kesti varmaan viitisen minuuttia. Se alkoi ihan normaalilla lapsen äänellä laulettuna ja siitä synkentyi koko ajan päätyen johonkin black metalliin. :D Melkein meinasin ojaan ajaa, kun nauroin niin paljon. Onneksi Mummo sai kännykkään nauhalle tämän performanssin.

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!