Minä olen oikea nainen

 

But I'm a human not a sandwich -blogin Iina pisti mahtavan haasteen kiertämään blogeissa ja Instagramissa. Itsekin piti osallistua tähän haasteeseen jo aiemmin, mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan. Iinan idea on yksinkertainen: näyttää medialle miltä näyttää oikea nainen, sillä jokainen meistä on oikea nainen!

Täytyy myöntää, että vasta iän karttuessa, olen hyväksynyt itseni juuri tälläisenä. Enkä tarkoita vaan ulkonäköä, vaan sitä minkälainen olen persoonana, ihmisenä, naisena - minuna itsenäni. Sitä on mielenkiintoista huomata kuinka kasvaa, kypsyy ja viisastuu. Sitä voi hätkähtää omia ratkaisuja, määrätietoisuutta ja sitä, kuinka loppujen lopuksi itseään arvostaa todella paljon. Olen aiemmin huudellut onnellisuuden eteen ja sitä, kuinka oman itsensä takia on tehtävä joskus isojakin ratkaisuja. Se lähtee siitä, että itseään on rakastettava ja arvostettava, jotta tästä elämästä pystyy nauttimaan.

Meistä jokainen on omanlaisensa nainen, se oikea nainen. Varsinkin nyt lapsivuodeosastolla ollessani olen pistänyt merkille tuoreissa äideissä muutoksen. Synnyttänyt äiti oma vastasyntynyt kainalossaan, on äärettömän kaunis näky. Siinä on sitä jotain niin herkkää ja taianomaista. Se, kun naisen keho on tehnyt todella uskomattoman työn ja palkinto on sairaalapaidan sisällä tuhisemassa. Ne ovat hetkiä, jolloin tulisi arvostaa ja rakastaa itseään. Ja jokaisen tulisi osata arvostaa ja kunnioittaa itseään sen jälkeenkin. Äitiys on varmasti yksi vaativimmista asioista, koska siinä olemme kaikkein ankarin itsellemme. Meidän tulisi hyväksyä itsemme juuri sellaisina kuin olemme, koska täydellistä pakettia ei ole olemassakaan.

Mutta ollakseen oikea nainen, ei tarvitse olla äiti. Minusta on upeaa, että uskalletaan sanoa ääneen, ettei aio hankkia lapsia. Aivan yhtä oikea nainen on silloinkin. Se ei ole mielestäni mitenkään itsekästä, vaan se on rohkeaa ja arvostettavaa. Täytyy tietää, mitä elämältä haluaa. Vaikka olen itse äiti, niin en reflektoi naiseuttani pelkästään äitiyden kautta. Sehän on vain yksi osa minua. Minä olen niin paljon muutakin. Olen kaikkea sitä, mitä tunnen sisälläni.

Luin vasta Sairaanhoitaja-lehdestä reportaasia sairaanhoitajasta, joka pitää vastaanottoa nuorisopsykiatrian erikoispalveluiden poliklinikalla. Hänen luonaan käy nuoria, jotka kokevat, etteivät heidän fyysinen sukupuolensa ei vastaa sisäisesti koettua. Hieman aasinsiltana mainitsen tämän, koska minusta naiseus on enemmän sisäistä tunnetta. Ulkonäkö on vaan tapamme tuoda sitä esille. Ja jokainen on oikea nainen, jos vaan tuntee niin. Se on itsevarmuutta itsestään. Se on tunnetta, että tietää kuinka seisoa omilla jaloillaan juuri sellaisena kun on.

Mutta minkälainen nainen minä olen? Ensiksi minusta huomaa punaiset hiukset ja isot silmälasit. Olen 164 senttiä ja päälle 50 kiloa. En ole kovin muodokas, en pelkkä tikku, mutta minulla ei ole myöskään selkeästi muhkeaa takapuolta tai isoja tissejä. Nainen olen siitä huolimatta. Minusta kuulee herkästi naurun, joka oikeasti kantaa kauas. Olen sitä aina vähän hävennyt, mutta se nyt vaan on sellainen hallitsematon asia, jonka en voi muuta kuin hyväksyä. Väsyneenä ja omissa ajatuksissani ollessani saatan näyttää ilkeältä, koska Bitchy Resting Face.

Arvostan itseäni juuri tälläisenä, vaikka välillä peilistä katsookin huonoihoinen, silmäpussinen, iso nenäinen ja pieni huulinen nainen. Aina en tunne itseäni kauniiksi. Raskauden ja imetyksen jälkeiset rinnat eivät kohota itsetuntoa, eikä muodoton takapuoli näytä hyvältä. Mutta silti olen oikea nainen. Tälläinen vain ja juuri omanlainen. En ole kuullut itsestäni sanottavan ulkonäkööni liittyen pahaa. Eikä minua kiinnostakaan muiden mielipiteet, jos en jonkun silmään miellytä. Kehuja minun on taas vaikea ottaa vastaan, varsinkin joskus on vaikea kehua itseään.

Mutta välillä on vaan pakko katsoa itseään toisenlaisilla silmillä. Joten, annetaan sille mahdollisuus: itsestäni tykkään eniten silmistä. Ne ovat kauniin vihreät ja omat ripseni korostavat silmiäni kauniisti. Nyt olen taas pitänyt volyymiripsiä, jotka korostavat silmiäni lisää. Tykkään myös korkeista poskipäistäni ja punaisesta tukasta. Ja vaikka saattaa kuulostaa oudolta, niin tykkään selästäni. Se on minusta kaunis. Tykkään itsessäni siitä, että muuten vähän liikkuvana nautin pyöräilystä. Laskin juuri, että tulen pyöräilemään pelkkiä työmatkoja tämän kevään ja kesän aikana 935 kilometriä. Pyöräily on minulle nautinnollista ja hauskaa liikuntaa. Pidän itsestäni siksi, että osaan nähdä asioissa monia puolia. Osaan nauraa itselleni ja pidän mielen positiivisena. Olen ehkä joskus hieman dramaattinen, mutta tykkään itsestäni siksi, koska näen sen itsessäni koska menee vähän liioittelun puolelle. Pidän itsestäni, koska olen ystävällinen ja haluan toisille hyvää. Eniten pidän itsestäni siitä, että olen kasvanut. Olen kasvanut muun muassa siihen, että osaan olla itselleni armollinen, mutta osaan myös mennä itseeni, jos olen toiminut väärin.

Huh, sellainen paatos ja tälläinen nainen! Oikea nainen olen tälläisillä ominaisuuksilla, en täydellinen, mutta ei minussa mitään vikaakaan ole.

Iina ohjeisti blogissaan näin: "Jos haluatte olla osana #oikeanainen -haastetta, ohjeistus menee näin: Ottakaa kuva itsestänne, postatkaa se tekstin kanssa tai ilman blogiin tai somekanaviin hashtagilla #OIKEANAINEN. Näytetään medialle miltä näyttää oikea nainen, koska jokainen nainen on oikea nainen."

eevi_sydamenasialla_oikeanainen

3 kommenttia

  1. :) Hyvä kirjoitus. Itsekin osallistuin haasteeseen OIKEANAINEN# vmt. :D Oli tavallaan vapauttavaa hiukan pohtia aihetta. Se on kyllä totta, että itse olen tainnut tuntea olevani NAINEN oikein isoiten juuri sillä haavoittuvaisella hetkellä (4x) sairaalan pedissä pieni nyytti kainalossa - NAINEN ja ÄITI :D Ihana kätilö susta tulee takuulla koska oot noin symppis! Kätilön ammatti (mun mielestä) on todellakin kutsumusammatti... Kiitos postauksista!!!! MarjoKoo/Landemutsi blogista

    VastaaPoista
  2. Hieno kirjoitus! Oli hauskaa tavata. Mäkin panin merkille sun poikkeuksellisen kauniit silmät. Mukavaa viikonlopun jatkoa :)

    VastaaPoista
  3. Hyvä teksti kaunissilmäiseltä ja -selkäiseltä naiselta! <3

    VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!