Onnellinen tässä ja nyt

eevi_sydamenasialla_onnellinen eevi_sydamenasialla_onnellinen2 eevi_sydamenasialla_onnellinen3 eevi_sydamenasialla_onnellinen4 eevi_sydamenasialla_onnellinen5 eevi_sydamenasialla_onnellinen6 eevi_sydamenasialla_onnellinen7 eevi_sydamenasialla_onnellinen8

Pysähdyin tänään hetkeksi. Join aamukahviani ja hengitin syvään. Taustalla soi musiikki. Pöydällä oli tenttimateriaali levällään. Ulkona ilma näytti kauniilta. Olo oli rauhallinen, lämmin ja hyvä. Sisälläni hymyili. Mulla on onnellinen olo, tässä ja nyt. Tässä kodissa, tässä arjessa, juuri tässä hetkessä.

Koulu on alkanut taas toden teolla. Yhden tentin ehdin jo tehdä. Toinen tentti on taas perjantaina. Koulussa on alkanut kätilöopinnot syntymän jälkeisellä kätilötyöllä. Kaikki odottavat seuraavaa harjoittelua lapsivuodeosastolla. Näitä hetkiä olemme kaikki odottaneet todella pitkään. Vihdoin olemme asian ytimessä. Seksologian luennot naurattivat ja herättivät (ammatillisen) mielenkiinnon taas uusiin sfääreihin. Tällä lukukaudella minusta tulee myös WHO:n vauvamyönteisen ohjelman mukainen imetysohjaaja. Kaksi vuotta koulussa on mennyt valoakin nopeammin ja olemme aivan kohta puolessa välissä opintoja! Koulupäivät ovat välillä pitkiä, mutta arki koulun ja lasten kanssa on sujunut paremmin kuin hyvin. Nautin koulusta taas enemmän kuin koskaan. Aamuisin ei ole vaikea herätä aikaisin bussiin, vaikka joskus tekisin mieli nukkua vielä hetki. Luokalta saamieni ystävien kanssa tulee vaihdettua hauskoja Whatsapp-viestejä ja memejä. Heidän kanssa vaihdetaan elämän iloja ja suruja, nauretaan ja vitsaillaan. Kahden vuoden tuntemisen jälkeen tietyistä ihmisitä on tullut tärkeitä ja joiden ansiosta koulupäivät ovat aivan mahtavia.

Joulun alla aloitin keikkailun uudella osastolla. Tulen olemaan samassa paikassa kesätöissäkin ja opintopisteiden ansiosta saan tehdä töitä sairaanhoitajana. Olen nauttinut siitä, että kotihoito- sekä palvelutaloaikojen jälkeen pääsen tekemään haastavampaa ja mielenkiintoisempaa työtä. Koulun, lasten ja työn yhdistäminen on onnistunut yllättävän kivuttomasti. Olen nauttinut siitä, että pystyn tekemään välillä töitäkin. Huomaan tarvitsevani  ja jos tulee pidempi pätkä ilman töitä, on sitä vähän työntekoa jo vähän ikäväkin. Vaikka olenkin opiskellut hoitoalaa vasta kaksi vuotta, eikä kokemusta ole vielä kuin harjoitteluista ja kesätöistä, niin tuntuu hyvältä, kun minuun luotetaan ja minut on otettu töihin.

Jotenkin kaikki palaset tuntuvat loksahtaneen paikoilleen. Kokonaiskuva näyttää hyvältä, niin läheltä kuin kaukaa. Kaiken tapahtuneen jälkeen tuntuu, että aika on paras lääke kaikkeen. Vaikka oma elämä onkin välillä todella hektistä ja kalenteri onkin täynnä ohjelmaa, niin minulla ei ole kiire mihinkään. Aika kuluu, se vie uusiin paikkoihin tai vaan osoittaa sen, että juuri tästä ajasta tulee nauttia. Mikään ei tunnu paremmalta kuin huomata, että omilla jaloillaan on tukeva seisoa. Onnellisuus on tunne, josta olen aina halunnut yrittää pitää kiinni. Vuosi sitten sitä ei ollut. Nyt kun sen on vihdoin saavuttanut, ei siitä halua luopua. Se on sellainen kokonaisvaltainen olotila ja voima, jossa pienistä murheista ei jaksa välittää. Parasta kaikessa on huomata, mistä kaikesta on selvinnyt  - ja noussut. Oma onneni on vaatinut niitä asioita, joita on tapahtunut, halusin niitä tai en. Tässä hetkessä on nyt todella hyvä olla. Aurinko on paistanut joka päivä enemmän ja kevät on kohta oven takana.

8 kommenttia

 1. "Elämän suurin saavutus ei ole se, ettei koskaan kaadu, vaan se, että jaksaa aina nousta ylös." Onnellista tätä hetkeä! Täällä samantyylisissä tunnelmissa: Ensimmäinen harkka lastensuojelussa ohi, maanantaina kohti uusia tuulia. Nyt: ilta, lapset, kahvikuppi, tiedossa huominen vapaa. Viikonloppuna vietetään lapsukaisen synttäreitä. Mikään ei voisi olla paremmin, juuri nyt.

  VastaaPoista
 2. Aika hienosti sanottu! Juuri näinhän se menee. Ihana kuulla, että sieltä löytyy onnellista porukkaa. <3

  VastaaPoista
 3. Sä olet kyllä sisukas mimmi. Kun jaksat hoitaa kotia,lapsia/perhettä ja vielä koulunkin. Täälä minä ainakin tsemppaan sinua arjen touhuissa! :-).

  VastaaPoista
 4. Hehehe, kiitos paljon! Ihmeen kaupalla sitä vaan jaksaa pitää palettia pystyssä. :-)

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!