Congratulations, It's a Match eli kokemuksia Tinderistä

tinder4

Tulin Tinder-kaapista tulos ohimennen uudenvuodenlupauksia käsittelevässä postauksessa. Kyllä, minäkin olen siis kokeillut deittisovelluksena tunnettua Tinderiä. Lyhyesti kerrottuna Tinder on sovellus puhelimessa, johon lataat Facebook-profiilin kautta kuvia itsestäsi ja etsit tiettyjen hakukriteerien mukaan toisia ihmisiä. Voit valita Facebook-profiilistasi kuvat, jotka sinusta näkyvät. Etunimi ja ikä tulee Facen kautta automaattisesti. Sukunimeä tai asuinkuntaa ei tule näkyville, ellet itse halua sitä tietoihisi lisätä. Kuvien lisäksi voit kirjoittaa itsestäsi pienen tekstinpätkän. Asetuksista määrittelet etsitkö miehiä ja/tai naisia, millä ikähaarukalla ja kuinka monen kilometrin säteeltä. Samalla periaatteella saat nähdä muiden profiileja, joiden asetukset esimerkiksi iän suhteen täsmäävät sinun asetuksiesi kanssa. Kun olet nämä asetukset määritellyt, niin ei muuta kuin toisten profiileja katsomaan.

tinder

tinder3

Tinder on hyvin simppeli paikka. Näet toisilta kuvat ja mahdollisesti profiilitekstin, jos joku on sellaisen kirjoittanut. Näet myös yhteiset Facebook-kaverit ja tykkäämisten kohteet. Jos tykkäät jonkun profiilista, painat sydäntä tai pyyhkäiset oikealle. Jos et tykkää, painat rastia tai pyyhkäiset vasemmalle. Kukaan ei saa tietää, oletko painanut rastia vai sydäntä hänen kohdallaan. Mutta jos sinä ja toinen osapuoli olette painaneet toisilleen sydäntä, teille aukeaa keskustelu. Tinder-matchin voi myös myöhemmin poistaa, jos on vahingossa painanut sydäntä. Aika simppeliä ja välillä tylsinä hetkinä aika koukuttavaa.

tinder 6

Sovelluksena Tinder on todella pinnallinen paikka. Koska ainoat asiat, jotka toisesta näet, on kuvat ja mahdollinen tekstinpätkä. Myönnän nauraneeni usealle profiilille tai olevani vain hyvin hämmentynyt. Vastaani on tullut niin seksikumppanin hakijoita kuin eronneita isukkeja, bodareita, hippejä, outoja tyyppejä, niitä joiden nimi on saanut nauramaan, niitä joiden puolesta vähän häpeää ja sitten normaaleilta tuntuvia tyyppejä.

Isolla otannalla moni miehistä käy profiilitekstin (ja kuvien) mukaan salilla, seinäkiipeilee, sukeltaa, matkustaa (ja kuvassa pitää sylissä tiikeriä tai makaa riippumatossa), toiset tykkää kulttuurista, musiikista, soittaa tai laulaa, on insinööri, tykkää hyvästä viinistä ja ruoasta, ja joku pyytää profiilissaan että olet lapseton (ihan oikeasti). Tai kertoo itsestään pelkkien emojien (hymiöiden) avulla pitkänäkin pätkänä. Sitten on ukkomiehiksi itseään tituuleeraavia, jotka etsivät toista naista. Tai vaan omalla (tai netistä) otetulla vatsalihaskuvallaan haluaa seksiä, jotkut jopa kertovat heti minkälaisesta seksistä tykkäävät. Nämä ovat onneksi harvassa. Välillä on profiiliteksteissä tullut vastaan, että kyseinen henkilö ei etsi mitään vakavaa tai sitten tekstin mukaan ollaan elämänkumppania etsimässä.

Pakko myöntää, että parhaimmat profiilitekstit ovat tulleet niiltä, joille en ulkonäön puolesta painaisi sydäntä. Ei tietenkään päde ihan kaikkiin. Sitten on niitä, jotka näyttävät todella huolitelluilta (ja hieman pissipäiltä), joiden kohdalla tulee vaan tunne, että minkälainen tyyppi onkaan kyseessä. Jotkut, jotka ovat profiilin puolesta vaikuttaneet lupaavilta, ovat aloittaneet keskustelun sanomalla "panisin". Juu, ei ole napannut. Tai sitten minut on poistettu, kun on kysytty lapsista. :-D

tinder5

tinder2

Mutta kyllä, vastaan on tullut kivan näköisiä, hauskoilla teksteillä varustettuja tyyppejä. Joidenkin kanssa on keskustelu auennut ja oikeasti juttu lähtenyt luistamaan. Joskus huomaa aivan heti minkälainen tyyppi on kyseessä ja kannattaako juttua jatkaa. Parhaimmat keskustelut ovat olleet sellaisten kanssa, joilla on samanlainen huumorintaju. Jotkut ovat saaneet minut nauramaan vatsa kipeänä ja jotkut vain haukottelemaan. Välillä ei tule juteltua Tinderin kautta kuin sen yhden kerran ja joidenkin kanssa on tullut heitettyä viestiä useampana päivänä tai silloin tällöin. Lähtökohtaisesti Tinder on hauskaa ajanvietettä, jota en ole ottanut liian vakavasti. Yleensä siellä on tullut selailtua myöhään illalla, kun on ollut tylsää.

Täytyy vielä lopuksi kertoa, että kaksi ystävistäni ovat löytäneet rakkauden Tinderin kautta. Toisen näistä ystävistäni taisin hieman pakottaa kokeilemaan Tinderiä ja siellä sitä nyt vaan seurustellaan. ;-) Olen tällä hetkellä suositellut kahdelle ystävälle Tinderiä, joista kummallakin on ollut hyviä kokemuksia siitä. Mikään mahdottomuus ei ole vakavamman suhteen löytäminen tälläisen kautta. Se vaatii vaan heittäytymistä, seikkailumieltä ja huumorintajua.

4 kommenttia

 1. Itsekin löysin sieltä uuden parisuhteen ja upean miehen vaikka molemmilla oli haussa ihan jotain muuta kuin parisuhde :D Mut kai se vaan kolahti kun ekan kerran mies tuli kylään, nyt eletään etäsuhteessa vielä jonkin aikaa. Tarkoituksena on kyllä perustaa yhdessä perhe ja niin edes päin :)

  VastaaPoista
 2. Menin aikoinaan Tinderiin vaan tavatakseni uusia ihmisiä ja että pääsisin taas deittailumarkkinoille...Ei mitään parisuhdehaaveita, ei todellakaan. No, tykkäilin sitten aika ennakkoluulottomasti sellaisistakin miehistä, jotka ei mua ulkonäöllisesti tai elämäntilanteeltaan oikeastaan edes kiinnostaneet. Kuitenkin ihan ensimmäisten matchien joukossa oli eräs tyyppi, joka kirjoitteli aika kivasti ja kutsui mut treffeille. Ajattelin, että no hittooks tässä, miksi en menisi? Ja niin siinä sitten kävi, että synkkasi täydellisesti jo heti ensikohtaamisesta lähtien :) Mitä tällä tarinalla halusin sanoa...ehkä sen, että se profiili ei kerro ihmisestä oikein mitään. Se maaginen yhteys voi löytyä livenä sellaisenkin kanssa, josta ei sitä uskoisi. Ja Tinder voi oikeesti toimia :) Nyt me aina ylpeinä kerrotaan meidän ensikohtaamisesta sitä kysyville, Tinderistä ja maailman parhaista ekoista treffeistä <3

  VastaaPoista
 3. Ihanaa! Tinderissä on siis sitä jotain! <3

  VastaaPoista
 4. Mahtava tarina! <3 Onnea teillekin.

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!