Vuosi 2014 viimeisen kerran

beevi_sydamenasialla_kaksplusuusi (21)OLYMPUS DIGITAL CAMERA beevi_sydamenasialla_perioperatiivinen (29) beevi_sydamenasialla_kätilötuparit (48) beevi_sydamenasialla_kätilötuparit (14) beevi_sydamenasialla_punapää (4) beevi_sydämenasialla_crocs (8) eevi_sydamenasialla_elodiedetailslapset beevi_sydamenasialla_lenkkarit (8) beevi_sydamenasialla_leivotaan (21) 20140413-231107.jpg beevi_sydamenasialla_blogiworkshop (3) beevi_sydamenasialla_blogiworkshop (21) 16522.jpg eevi_sydamenasialla_viikko18523 augustinsilakat4b eevi_sydamenasialla_kanylointi6 eevi_sydamenasialla_kanylointi9 eevi_sydamenasialla_aitienpaiva2 eevi_sydamenasialla_aitienpaiva5 eevi_sydamenasialla_2052 eevi_sydamenasialla_koivut eevi_sydamenasialla_22522 eevi_sydamenasialla_josolisin eevi_sydamenasialla_josolisin2 eevi_sydamenasialla_kesanasut7 20140618-110233-39753747.jpg eevi_sydamenasialla_paivakuvina6 eevi_sydamenasialla_lattialla eevi_sydamenasialla_peikkorinne4 eevi_sydamenasialla_peikkorinne14 eevisydamenasialla_uusitukka3 eevisydamenasialla_uusitukka5 eevisydamenasialla_synttarit3 eevisydamenasialla_synttarit8 eevisydamenasialla_synttarit10 eevi_sydamenasialla_loma6 eevisydamenasialla_synttarit11 eevi_sydamenasialla_kotka3 eevi_sydamenasialla_kotka4 eevi_sydamenasialla_kotka5 eevi_sydamenasialla_kotka7 eevi_sydamenasialla_kotka11 eevi_sydamenasialla_pyörämummi8 eevi_sydamenasialla_pyörämummi11 eevi_sydamenasialla_kepparikisat2 eevi_sydamenasialla_flow eevi_sydamenasialla_flowssa eevi_sydamenasialla_helsinkipe5 eevi_sydamenasialla_helsinkipe8 eevi_sydamenasialla_urheiluhullu8 eevi_sydamenasialla_helsinki7 eevi_sydamenasialla_suomenlinna6 eevi_sydamenasialla_suomenlinna10 eevi_sydamenasialla_suomenlinna17 eevi_sydamenasialla_kaksplusjuttu2 eevi_sydamenasialla_uusikoti2 eevi_sydamenasialla_uusikoti4 eevi_sydamenasialla_takaisin2 eevi_sydamenasialla_keittiö6 eevi_sydamenasialla_papa eevi_sydamenasialla_papa4 eevi_sydamenasialla_papa9 eevi_sydamenasialla_papa10 eevi_sydamenasialla_matkasynnytyspaiva4 eevi_sydamenasialla_matkasynnytyspaiva9 eevi_sydamenasialla_lastenhuone3 eevi_sydamenasialla_lastenkanssaeevi_sydamenasialla_lastenhuoneeevi_sydamenasialla_uusikoti6

TAMMIKUU -14


Tammikuussa täytin 25-vuotta. Silloin vielä puhkuin energiaa ja tarmoa, olin varma, että vuodesta tulee vahva, parisuhde voi silloin vielä hyvin ja koulu jatkui toisella vuodella.  Olin tyytyväinen elämääni, saavutuksiini ja tulevaisuuteen. Tammikuussa vuonna yritin aloittaa 52 viikon yhteiskuva projektin lasten kanssa, joka ehti kantaa ehkä puoleen väliin saakka. Vielä ei ollut hajuakaan tänä vuonna tapahtuvista muutoksista. Postasin sisarusten välisistä riidoista, opiskelijariennoista ja siitä, kuinka Porvoo alkoi vihdoin tuntumaan kodilta.


HELMIKUU -14


Helmikuussa postauksia kertyi kiitettävä määrä. Kirjoitin kalenteririippuvuudesta (josta en ole päässyt tämän vuoden alussakaan eroon), meillä kävi ihania lounasvieraita, paljastin laukkuni vakiosisällön (tämän voisi toteuttaa taas uudestaan). Jaoin muutaman reseptinkin, esimerkiksi lemppariruokani bataatti-kookoskeiton ja rocky road brownien. Olohuoneeseen nousi pystyyn monesti lapsille maja. Elämässä alkoi myös olla rakoja. Yritin saada puolisoani kanssani uudestaan pariterapiaan, mutta lopulta kävin siellä yksin. Kävin läpi lapsuuden valokuva-albumia ja yritin löytää itsestäni muutosta tarvitsevia asioita. Halusin saada samaan rataan kulkevaan lapsiperhearkeemme muutosta. Viimeiset yritykset pelastaa avioliittomme oli käsillä.


MAALISKUU -14


Maaliskuu alkoi Annan Kaksplus-juhlien fiilistelyllä. Jäin juhlissa Annan luo yöksi ja söimme yhdessä voimauttavan aamupalan. Sen aamupalan jälkeen tiesin, että tästä naisesta saan sydänystävän. Olen saanut elämääni hänen perheestään ihanan ystävän itselleni ja lapsilleni. Liikutuin todella paljon, kun minua pyydettiin heidän kolmannen lapsen kummiksi! Vielä näissä plussajuhlissa emme tieneet, että ne olivat kaksinkertaiset plussajuhlat! Kun me nyt uutena vuotena vietimme iltaa yhdessä, lapset nukkuivat keskenään lastenhuoneessa ja me aikuiset rupattelimme olohuoneessa, olin onnellinen. Joten kiitos, Anna, kun olette elämässäni! Blogissa nähtiin ensimmäisiä (mutta ei viimeisiä) kuvia kätilöopinnoista. Kirjoitin kiireisestä arjesta ja niinkin yksinkertaisesta asiasta, kuin ruoasta kiireen keskellä. Meillä sairastettiin kiireisten opintojen keskellä, kävin neuvotteluja oman blogini siirtymisestä Kaksplussan alle, ja ennen kevään harjoittelua minulla oli työntäyteisiä tenttiinlukupäiviä. Postasin lapsiperheiden elämänäänistä ja siitä, kuinka joskus mietin mitä kaikkea meiltä kuuluu naapuriin. Paljastin loppukuusta suuren salaisuuden liittyen juuri blogiini ja alkavaan taipaleeseeni Kaksplussalla!


HUHTIKUU -14


Esittelin itseni Kaksplussalle ja kerroin loppukuusta tuntemuksiani tyypeistä sen takana Kaksplussan blogi-workshopin jälkeen. Kirjoitin henkilökohtaisen tekstin äitiydestä ja tytöstäni. Blogissa saatiin taas lukea kätilöopinnoista ja nähtiin laboraatioista kuvia. Blogissa nähtiin myös paljon kiinnostusta herättävät vaginamuffinit! Hiusteni väri vaihtui kuparista leiskuvan punaiseen. Henkilökohtaisen parisuhdemyllerryksen takaa yritin tsempata itseäni jatkamaan kirjoittamalla parisuhteen kestävyydestä blogiin. Ei mennyt kauaa, kun aloin olla oman tieni päässä. Siitä en kuitenkaan voinut kirjoittaa blogiin täysin rehellisesti ja avoimesti. Koulussa vuodatin kyyneleitä tuntien välissä. Aloin olla aika loppu.


TOUKOKUU -14


Rakas harrastukseni, teatteri, alkoi olla kautensa päässä. Käsillä oli Augustin silakoiden kolme näytöstä. Olin saanut todella paljon voimaa teatterista ja kevään näytökset samalla tekivät minut onnelliseksi ja surulliseksi. Harjoitusten aikana huomasin, etten enää treenien jälkeen laittanut sormusta sormeeni. Vuoden 2014 äitienpäivä oli paska. Silloin päätin, että nyt on erottava. Tein elämäni vaikeimman päätöksen istuessani riidan päätteeksi yksin lasten kanssa viltillä, Porvoon Linnamäen kupeessa. Laitoin hyvälle ystävälleni viestiä, että se oli nyt siinä. Peitin kyyneleitäni ja söin lasten kanssa eväitä. Koulussa taas harjoiteltiin kanylointia, ihan vaan muistin virkistykseksi. Kaikki alkoi olla sumuista tämän jälkeen. Tiesin, että edessä on pitkältä tuntuva projekti. Blogissa yritin peittää takana tapahtuvat myllerrykset ja mm. kirjoitin suositun postauksen omista aikuislukiokokemuksistani. Loppukuusta hain avioeroa. Sitäkin itkin yövuorossa. Pyörät lähtivät pyörimään. Samalla suoritin mielenterveys- ja päihdetyön harjoitteluani. Kesä ja koulusta irrottautuminen tuli tarpeeseen.


KESÄKUU -14


Kesäkuu oli rankka, mutta yritin silti nauttia auringosta ja pienestä lämmöstä.. Blogissa ei kiinnostanut olla, koska olisi tehnyt mieli vaan täräyttää eetteriin rehellisesti kaikki meneillään olevat asiat. Sen sijaan jaoin vaginamuffinien ja tissikakkujen ohjeet. Vietin ystäväni erobileitä. Avauduin blogissa lapseeni kohdistuneesta kiusaamisesta. Blogissa nähtiin myös ensimmäinen videopostaus ikinä! Se on muuten vielä ainoa.. Vietin lasten kanssa keskenään juhannusta, kun lasten isä oli työmatkalla. Vireillä oli asunnon etsintä ja avioeron hakemisesta oli vielä pieni hetki. Elimme räjähdysherkkää aikaa. Kaikki tuntui niin vaikealta. Tuiskun kanssa kipuiltiin (ja kipuillaan edelleen) nukkumaanmenon kanssa. Kesäkuussa pääsin lasten kanssa käymään Linnanmäellä, jolloin kierrettiin kaikki ilmaiset laitteet. Törmäsin silloin yhteen blogini lukijaan, jolle hämmästyksissäni yritin änkyttää vastauksesi kiitoksen tapaista. Blogissa kerroin minulla olevan lievän lukihäiriön.


HEINÄKUU -14


 Olin kesätöissä palvelutalossa. Sain selkäni kipeäksi nostamisesta sekä varmasti muista stressitekijöistä ja jouduin muutamaksi päiväksi saikulle. Kävin pitkästä aikaa (yli vuoteen) kampaajalla ja leikkautin otsatukan. Yritin suunnitella tytön 6-vuotissynttäreitä ja toteutinkin ne kaksi kertaa kuun aikana! Pohdin suhtautumista itseeni ja sitä, kuinka huono ihoni vaikuttaa itsetuntoon. Kotona edelleen kipuiltiin asunnon etsimisen kanssa. Yritin viettää lasten kanssa laatuaikaa ja kävimmekin viettämässä päivää kotieläinpihassa. Heinäkuussa tapahtui jotain aika raffia, jota en voi kertoa täällä, vaikka joku siitä voisikin saada vertaistukea. Aloin olla ihan loppu elämäämme saman katon alla. Yritin tehdä muistoja ja elää päivä kerrallaan. Blogissa en vielä voinut kertoa erosta, kunnes julkaisin tämän postauksen. Olosuhteiden pakosta jouduin sen piilottamaan, mutta sieltä se taas löytyy. Kuun lopussa allekirjoitin nykyisen asuntoni vuokrasopimuksen.


ELOKUU -14


Elokuussa valmistauduttiin syksyyn. Vietimme kaikki neljä viimeisiä hellepäiviä Porvoon parhaassa ja suojaisimmassa uimarannalla. Meillä oli perheenä ihan mukavaa. Elämässä oli pieniä hopeareunuksia. Pyörämummi oli mittaamaton korvaamaton, taas ja tulee aina olemaan! Mimmi osallistui keppihevoskisoihin, joka oli elokuun ihana piristys. Niputin kesän ja kesän voimabiisit pakettiin. Kävin Flowssa ensimmäistä, mutta en viimeistä, kertaa! Työt loppuivat heinäkuun lopussa ja koulu jatkui elokuun puolessa välissä. Tein Mimmin ja meidän parhaiden ystävien kanssa viikonloppureissun Helsinkiin, ei Hesaan, vaan Stadiin. Tunnelmia reissusta tuli kolmeen postaukseen, Helsinki osa 1, Helsinki osa 2 ja Suomenlinnan oman postauksen verran.


SYYSKUU -14


Syyskuu oli blogissa yksi hiljaisimmista. Hankin kesällä minulle ja lapsille oman perhekummin, jota tapasimme syyskuussa ensimmäisen kerran. Minut ja tarinani nähtiin Kaksplus-lehdessä. Odotin käsimättömästi uuteen asuntoon muuttamista, minulla alkoi olla elämän nälkä. Kesä oli ollut pitkä ja muuttoon tuntui olevan samalla niin pitkä ja niin lyhyt aika. Olin todella kiitollinen ystävistäni, joita ympärilläni oli. He olivat jaksaneet kulkea kanssani rankan vuoden ja edelleen välittivät minusta. Pohdin blogissa eron ja muuton vaikutusta lapsiini. Pelkäsin heidän puolesta ja samalla tiesin, että kyllä me pärjätään! Blogissa vilahti myös muutamia kuvia uudesta kodista, jonne muuttoa tein syyskun lopun viimeiset päivät, yksin ja adrenaliinin voimin!


LOKAKUU -14


Lokakuun 4. päivä minä vihdoin muutin! Äitienpäivänä tehdystä päätöksestä oli pitkä aika. Asunnon löytäminen tuntui nälkävuottakin pidemmältä. Ensimmäinen yö omassa kodissa oli huumaavan ihanaa. Oloni oli levollinen, vaikka samalla sydämeen sattui.  Blogissa esittelin ylpeänä 49 neliön asuntoni keittiötäni sekä lastenhuonetta! Osallistuin matkasynnytyspäivään ja blogini kävijämäärät räjähtivät yli 18 000 yksittäisellä tyypillä, kun blogissa nähtiin tekopimppejä ja papakokeeseen käytettäviä välineitä! Opettelin elämääni yksin ja yksin lasten kanssa. Tuisku täytti 3-vuotta!


MARRASKUU -14


Marraskuu. Aikamoinen kuukausi. Vietin isänpäivää lasten kanssa ilman lasten isää. Olin ensimmäisessä kätilöharjoittelussani naistentautien parissa ja minua liikutti erityisesti yksi kohtaaminen potilaan kanssa. Arki alkoi rullaamaan uudessa arjessa, uudessa kodissa ja sovituilla järjestelyillä. Jotenkin onnistuin saamaan kolauksen ihmissuhteiden saralla. Asia samalla itketti ja nauratti. Miten voikaan sattua sydämeen kahdesti vuoden sisällä? Olin elänyt ihanassa pienessä kuplassa ja lopulta putosin aika korkealta. Hetken tuntui, että olin taas lähtöruudussa. Ylös kiipeäminen alkoi tavallaan uudestaan. Samalla päätin, että tältä minusta ei tunnu enää ikinä.


JOULUKUU -14


Joulukuu ei sattuneista tapahtumista johtuen alkanut kovin iloisissa merkeissä. Parantelin haavoja, uusia ja vanhoja. Oma negatiivisuus ja asioiden märehtiminen alkoi jo ärsyttämään. Odotin vain vuoden vaihtumista. Olin niin kypsä vuoteen 2014. Yritin löytää taas iloa harjoittelustani, sillä olin viikossa koukussa leikkaussalielämään! Kipuilin kotona huono äiti -syndrooman kanssa, sillä Tuiskun uhmaikä oli ryöstäytyä käsistä. Minulla ei ollut tippaakaan joulumieltä, vaan päinvastoin halusin unohtaa koko joulun ja painaa duunia. Olin kuunnellut vuodessa niin paljon musiikkia, että se tarvitsi ihan oman postauksena blogiin. Vietin aikaa Kotkassa, ennen kuin lapset lähtivät yli viikoksi isänsä kanssa mökille. Vietimme mukavan jouluaaton yhdessä: minä, lapset, lasten isä ja hänen porukkansa. Tein töitä kauan toiveissa olleessa osastolla, johon tykästyin edellisessä harjoittelussani. Olin iloinen, kun sain tehdä jotain aivan muuta, kuin perushoitoa palvelutalossa tai kotihoidossa! Vuosi vaihtui Annan perheen kanssa. Parempaa vuoden vaihtumista ei olisi voinut toivoa, kun kuoharipullo aukesi ilotulitusten räiskyessä taivaalla ja mitä parhaimmassa seurassa! Olin onnellinen, kun vuosi vihoin vaihtui! Joku merkitys sillä oli, sillä pystyin päästämään irti tietyistä asioista, tein uudenvuodenlupauksia hieman hiprakassa sohvalla ja pystyin sanomaan itselleni: "Sie teit sen!"2 kommenttia

  1. Mä oon niin koukussa sun blogiin ja niin oon kyllä Annankin blogiin. Jotenkin ootte voimauttavia. Itse painiskellut samanlaisten asioiden parissa ja jotenkin tuntuu vertaistuelle kun lukee teidän kirjoituksia. IHANIA naisia olette ja toivon kaikkea hyvää teille ♥

    VastaaPoista
  2. Yritin vastata sulle jo aiemmin puhelimella, mutta ei se suostunut kommenttia lähettämään. Kiitos, Minttu. Näiden kommenttien takia sitä saa hymyillä ja tuntea tekevänsä jotain oikein blogin kanssa. Toivottavasti saat jatkossakin vertaistukea blogini kautta. Kaikkea hyvää myös sinulle ja mainiota vuotta 2015! <3

    VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!