Tarvitseeko lapsi paljon leluja? Ja yksi vinkki pukinkonttiin!

 

Meidän perheessä ostetaan harvoin uusia leluja. Itse ostan lapsille uudet lelut ehkä kerran vuodessa, ellei tule joku erityinen ja toivottu asia vastaan. Lelujen hankinnasta ovat pitäneet huolta sukulaiset synttäreillä ja jouluisin. Lasten lelut mahtuvat muutenkin uudessa kodissa kahteen paikkaan: tytön lelut säilytyspenkkiin ja pojan lelut vedettävään laatikkoon sängyn alle. Perus Legoja ja junaradan pätkiä on. Nukkekoti löytyy, jonka kirpputorilta ostin ja tuunasin, poneja, muutama barbi ja autoja. Ja tottakai kaikkea pientä, tarpeellista ja tarpeetonta. Tytön taaperona jouluksi saatu Muumitalo on ollut hitti kummallakin, ja on edelleen. Hyvin ovat lapset tällä lelumäärällä pärjänneet, kun toinen samankaltainen satsi löytyy isän luota.

Mielestäni lapsi ei muutenkaan tarvitse paljon leluja, vaan niiden laadulla ja käyttöiällä on enemmän merkitystä. Jos lapsella on paljon leluja, niin missä kohtaan niiden arvostaminen katoaa? Koen, että jossain kohtaa lapselle lelut ovat itsestäänselvyys, jos niitä kerääntyy paljon. Eihän lapsi edes tee mitään isolla määrällä leluja. Jotkut laittavat aina tietyn osan piiloon odottamaan, kunnes tehdään vaihto. Silloin se uutuuden viehätys ja innostus lelua kohtaan säilyy.

Itse kun tulen vähävaraisesta perheestä, niin esimerkiksi jouluisin suurin ilonaihe oli ne muutamat lelut, joita olin toivonut hartaasti. Kyllähän minullakin niitä leluja oli, ainakin äidin mielestä, joka joskus siivosi niitä huoneeni lattialta. Uusien lelujen tarpeellisuuden puntarointi on ollut taas joulun alla syynissä. Mitään turhaa, helposti rikki menevää ja hetken hittiä kun ei tahtoisi hankkia. Tänä vuonna on taas kummallekin yhdet varmat hitit, jotka lapsille on saatava tänä jouluna. Haluan, että lapset ovat aidosti onnellisia ja iloisia siitä, että ovat saaneet juuri sitä mitä ovat toivoneetkin. Tänä vuonna Mimmin ehdoton toive on Kuinka koulutat lohikäärmeesi Hampaaton-niminen lohikäärme, kaikessa muodossa. Tuiskun toiveena on Dusty-lentokoneeseen liittyvät jutut. Ja niillä mennään, koska muita toiveita ei ole ollut. Tänäkin vuonna taloudellisen tilanteen vuoksi aion hankkia lapsille yhdet lahjat. Loput tulevat muualta.

Myönnän, että joulupaketeista on joskus tullut aivan käsittämätöntä tilpehööriä. Asioita, joita katsoessaan vaan miettii, että miten ja miksi. Jos aikoo hankkia toiselle jotain lahjaa, varsinkin lapsille, niin kyllä asiasta pitäisi ottaa vähän selvää. Siinä arpapelissä häviää kaikki ja usein se turhake jää yhden illan jälkeen lelulaatikon pohjalle. Usein itse annan lahjaksi lapsillekin elämyksiä: leffalippuja, uimahalliin lipun, lahjakortti hampparipaikkaan, kutsun hauskaan karkki- ja leffailtaan meidän luo tai vaikka pääsylipun Hoploppiin. Lahjan arvolla ei ole merkitystä vaan sillä, että se on oikeasti mieluisa. Ja jos lahja on arvokkaampi, niin haluan harkita sitä tarkkaan oli kyseessä omat tai muiden lapset.

Lapset saivat nyt etukäteen hauskan joululahjan, josta olen iloinen. Mietin jo viime jouluna tytön koirakuumeeseen lääkettä. Silloin mielessä kävi robottikoira, koska ajanpuutteen ja allergioiden vuoksi oikeaa koiraa ei meidän talouteen voida hankkia. Sellainen perus lelukoira, joka räksyttää eteenpäin, hyppää ehkä voltin tai ainakin kaatuu kyljelleen ja kuulostaa junan kiskoilta kävellessään meiltä jo löytyi. Ja meni rikki nopeasti. Jälkeensä se koira jätti tupon karvojaan ympäriinsä ja pahan mielen, kun yhteiselo jäi lyhykeksi.

Yhteistyön merkeissä saimme lapsille joululahjaksi robottikoiran. Juuri sellaisen, jota Mimmi kovasti toivoi jo viime jouluna. Kun näytin lapsille paketin, heidän silmistä loisti innostus. Vaikka koiran suositusikä on +5, niin siskon tai äidin kanssa koirasta irtosi iloa 3-vuotiaallekin. Tämä on juuri niitä hankintoja, joita mietin pitkään. Robottikoirasta tuli heti lasten hitti ja ainoa huoli on, ettei se mene helposti rikki. Tällä hinnalla tosin paranee jo toivoa pitkää käyttöikää. Ja sitä tältä odotankin todella paljon. Koska itse haluaisin löytää rehellistä käyttökokemusta jostain hintavammasta hankinnasta ennen sen ostamista, niin tässä meidän kokemuksia Zoomer-robottikoirasta.

eevi_sydamenasialla_zoomer eevi_sydamenasialla_zoomer2 eevi_sydamenasialla_zoomer3

PLUSSAT
 • Viihdyttää eri-ikäisiä lapsia

 • Helpot ja selkeät käyttöohjeet

 • Kielinä Suomi, Ruotsi ja Englanti

 • Monia eri toimintoja (kouluttaminen, koiramaiset elkeet ja jopa musiikkia)

 • Robottikoiran voi opettaa: istumaan, makaamaan maahan, seuraamaan kättäsi, haukkumaan, lähtemään kävelylle, tulemaan luokse, kulkemaan perässä, nukkumaan, suojelemaan, antamaan tassun, leikkimään esim. pallolla, leikkimään kuollutta ja kierimään.

 • Nostaa jalkaa pissatakseen, mutta ei kastele mattoja kuten oikea koira

 • Karvaton

 • Ei tarvitse ulkoiluttaa, syöttää, rokottaa ja sen saa pois päältä

 • Laadukkaan tuntuinen

 • Ladataan USB-johdolla tietokoneen kautta


MIINUKSET
 • Akku kestää yhteen putkeen 20-30 minuuttia, jonka jälkeen täytyy antaa akun jäähtyä 15 min ja akun lataaminen kestää 60 min

 • Täytyy ladata ennen ensimmäistä käyttöönottoa

 • Jokaisen käskyn eteen tulee sanoa "Zoomer", joka voi olla vaikea lapsen lausua

 • Koira saattaa käyttäytyä itsepäisesti, eli ei tottele käskyjä syystä tai toisesta ja lapsi hermostuu

 • Koiran hoitamisesta saa sisarusten välille riidan

 • Ladataan USB-johdolla tietokoneen kautta, joten täytyy hankkia erikseen osa, jos haluaa ladata pistokkeesta

 • Hinta 80€, joka ainakin opiskelijalle on kova


Yhteistyössä Otavamedian ja BR-lelujen kanssa, jota kautta kyseisen koira on meidän kotiin päätynyt.


4 kommenttia

 1. mahtavaa ! meillä tälläinen odottaa paketissa ja tätä kyseistä koiraa on odetettu kuin kuuta nousevaa jo parin kuukauden ajan ....poika täyttää heti tammikuun alussa vasta 4v ja mietin että onkohan tama hyvä mutta ehkä tää toimii meilläkin oikean koiran vierottajana ...pakkohan se oli ostaa kun tää o se ainoa mitä pukilta odotellaan :)!

  VastaaPoista
 2. Mitä teidän poika on tästä tykännyt? :-)

  VastaaPoista
 3. Joulupukin asioilla iltaa viettelen ja haluaisinkin tietää, vieläkö koiranne toimii? Edelleen koiran hinta on sen verran kova, että haluaisin tietää, kestääkö leikkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira ei oo ollut käytössä hetkeen. Tästä loppuu akku suht nopeasti, enkä ole ollut koko aikaa lataamassa sitä. Ja yksi korva irtosi kun poika oli heittänyt koiran seinään. :D Mutta edelleen on lelulaatikossa. Kai sillä välillä leikitään. :D

   Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!