Upp till kamp för Borgå BB

eevi_sydamenasialla_synnari eevi_sydamenasialla_synnari2 eevi_sydamenasialla_synnari3 eevi_sydamenasialla_synnari4 eevi_sydamenasialla_synnari5

Lauantaina Porvoon tori täyttyi ihmisistä. Kyseessä oli viimeinen kampanja Porvoon synnytyssairaalan puolesta ennen maanantain kokousta, jossa päätettiin haetaanko Porvoolle poikkeuslupaa. Joukossa oli aivan pienestä vauvasta vanhempaan väkeen. Ihmisjoukko kasvoi isoksi ja päiden yläpuolella näkyi eri iskulauseilla varustettuja kylttejä. Jotkut kyltit kertoivat kantajansa syntyneen Porvoossa, toiset kertoivat pitkästä matkasta Helsinkiin synnyttämään ja osa muistutti vaakalaudalla olevista työpaikoista. Kaikki olivat tulleet osoittamaan tukensa Porvoon synnytysosaston puolesta. Paikalla oli enemmän väkeä kuin silloin, kun Joulupukki saapuu Porvooseen. Myös minä olin paikalla tulevana kätilönä ja Porvoolaisena.

En ole koskaan Porvoossa synnyttänyt, mutta silti asia on minulle tärkeä tulevana kätilönä, naisena, omasta terveydestäni huolehtivana ja turvallisuudestani välittävänä. Minua kiinnostaa perheiden tulevaisuus Porvoossa ja niiden monien muidenkin ihmisten, joihin tämä asia vaikuttaa. Kyse ei ole luvuista tai säästöistä. Nyt on kyse jostain paljon tärkeämmästä.

Tilaisuuden aloitti kansanedustaja ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikaela Nylander, jonka kaksikielinen puhe nostatti useita aploodeja yleisön joukossa. Mukana oli myös joukko paikallisia poliittisia vaikuttajia sekä Husin hallituksen jäseniä kertomassa oman näkemyksensä synnytyssairaalan tulevaisuudesta. Isoin vaikuttaja tässä koko tilanteessa on kuitenkin yleisö. Ne kaikki, jotka olivat tulleet osoittamaan tukensa. Koska heistähän tässä on kyse.

Tässä on kyse perheiden tulevaisuudesta, työpaikoista ja kaikista Porvoolaisista, jotka joutuvat joskus elämänsä aikana turvautumaan erikoissairaanhoitoon. Kyseessä on hyvinvointi ja turvallisuus. Sillä synnytysosaston sulkeminen vaikuttaa dominoefektin tavoin moneen muuhunkin, jolloin synnytysosaston laukkauttaminen vaikuttaa moneen eri-ikäiseen Porvoolaiseen, eikä pelkästään synnyttäjiin.

Tänään Porvoolle on haettu poikkeuslupaa vuoteen 2016 loppuun asti yksimielisin äänin. Porvoon sairaalan synnytysosaston Facebook-sivuilla on iloinen kuva hymyilevistä kasvoista. Pientenkin äänellä on väliä. Taistelemisella on välilä!

Olitko paikalla lauantaina?

Ps. Osallistuin luokkalaisteni kanssa Matkasynnytyspäivään, jonka tunnelmia voit käydä lukemassa linkin takaa.

 

Ei kommentteja

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!