Pala lapsuudesta ruudulla

Olette varmaan jo huomanneet, että Kaksplussan blogeissa on pyörinyt postauksia Viaplaysta. Meillähän on kotona jo yksi toimiva kanava katsoa leffoja sekä sarjoja yksin ja lasten kanssa, Netflix. Vertailun vuoksi halusin kokeilla, millainen palvelu Viaplay on, sillä se oli minulle entuudestaan tuntematon. Suuren vaikutuksen teki se Disney, joka on vedonnut myös muihin meidän bloggaajiin. Kivoja postauksia aiheesta on tehnyt jo Amalian harvinainen sairaus -blogista Johanna, Kiljuvan Pikkunälän Demi sekä Lapsellista-blogin Anna. Käykää kurkkaamassa, antaako lasten ruutuhetki aikaa vastasyntyneelle ja imetykselle, minkälaisia Disney-faneja löytyy Demin kotoa ja mitkä ovat Amalian lempparit Viaplaysta.

Viaplay lupaa tuhansia leffoja, TV-sarjoja sekä urheilua edulliseen 8,95€/kk hintaan. Aika iso lupaus! Yleensä tälläisten palveluiden suola ja sokeri on se valinnan vaikeus, kun aikaa kuluu pelkän leffan valinnassa hyvä tovi! Urheilun voi samantien jättää pois tästä perheestä. Perheen ainoa miespuolinen, 3-vuotias Tuisku saa tyytyä urheiluun Disney-leffojen Lentsikoiden ja Autojen tarjoamana. Muuten palvelun hinta on opiskelijan budjettiin sopiva urheilusta huolimatta. Jos palvelusta löytyy paljon hyvää katsottavaa ja aikaa löytyy, niin mielestäni pienen summan voi maksaa, sillä palvelusta hyötyy koko perhe. Myös mitään ehdotonta sitoutumista palveluun ei tarvitse tehdä, vaan sopimuksen voi lopettaa koska haluaa. Viaplayta voi katsoa eri laitteista, joka helpottaa ehdottomasti vaikka hetken mielijohteesta alkanutta 3-vuotiaan parturointia tai ruoan valmistumisen odottelua (kokeiltu on). Meillä nämä laitteet ovat pääasiassa tietokone ja puhelin, josta leffoja tulee katsottua. Jollain piuhavirityksellä saa kai katsottua myös television kautta Viaplayta?

Lapsille Viaplay tarjoaa mukavan kattauksen Disney-elokuvia, hauskoja sarjoja sekä tasapuolisesti ohjelmaa tytöille ja pojille. Vetovoimaisen Viaplaysta tekee sen Disney-elokuvat, kuten tämän perheen suosikit Autot, Lentsikat, Pocahontas, Itse ilkimys, Tiikerin oma elokuva, plus äidille Liisa Ihmemaassa sekä Narnian tarinat. Sarjoista löytyy Paavo Pesusieni (hitti!), Tehotytöt, Babar, Tuttiritari ja Late Lammas. Viaplaylla on myös oma osio ruotsinkielisille lastenohjelmille, joten pisteet siitä! Vaikka nykyiset Disney-elokuvat ovat aika eri sarjaa kuin mitä ennen, niin ihania ne ovat silti. Viaplayssa on hyvä sekoitus uusia sekä vanhoja klassikoita, joten äidinkin sydän läikkyy, kun Pocahontas lähtee pyörimään. Ennen kelattiin VHS-kasettia ja yritettiin pysäyttää elokuva juuri oikeassa kohdassa. Ja taas kelattiin, kun vähän meni huti. Nauhurin hurina kuului korvissa. Nyt minun lapseni eivät edes tiedä, mikä VHS-kasetti on. He osaavat jo itse valita tietokoneelta, mitä haluavat katsoa klikkaamalla hiirestä. Palanen omasta lapsuudesta käy pyörimään ruudulla, aivan erilaisella tavalla kuin omassa lapsuudessa.

Viaplay on vahva ehdokas tämän tyyppisille palveluille. Se, että mikä kannattaa valita loppupeleissä täytyy päättää itse. Mielestäni on hyvä tutustua tarkkaan eri palveluiden tarjoamiin sarjoihin sekä elokuviin. Koska palvelut eivät vaadi pitkäaikaista sitoutumista, niin aivan hyvin voi tehdä kuukauden kokeilun. Lasten kohdalla ne suosikit nousevat esiin aika nopeasti ja painava sana tulee sieltä. Itselleni on tärkeää helppous, hinta ja tarjonta. Kun ne suosikit löytyy ja katsottavaa löytyy pidemmäksi aikaa, niin päätös on helppo.

eevi_sydamenasialla_viaplay

Yhteistyössä Viaplayn ja Otavamedian kanssa.

Ei kommentteja

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!