Kätilöopiskelija naistentautien harjoittelussa

eevi_sydamenasialla_papa5 eevi_sydamenasialla_papa6 eevi_sydamenasialla_papa4 eevi_sydamenasialla_papa8

Minulla on alkanut kätilöopiskelujeni neljäs harjoitteluni, joka keskittyy naisten hoitotyöhön, naistentauteihin. Harjoittelun voi suorittaa naistentautien poliklinikalla, vuodeosastolla tai leikkausosastolla sekä päiväkirurgiassa. Pääasia on päästä tutustumaan naistentautienpotilaan hoitotyöhön. Tähän alueeseen kuuluu gynekologiset syövät, rintasyöpä ja rintagirurgia, gynekologiset leikkaukset ja toimenpiteet, raskaudenkeskeytyspotilaan hoitotyö, keskenmenopotilaiden hoitotyö, lapsettomuus ja hoidot, sukupuolitaudit ja niiden hoito sekä seksuaaliterveys.

Harjoittelussamme meidän tulee osata suunnitella, toteuttaa ja arvioida eri-ikäisten naistentautipotilaiden hoitotyötä. Hyödynnämme toiminnassamme näyttöön perustuvaa tietoa tehdessämme naistentautipotilaan hoitoon liittyviä päätöksiä. Harjoittelemme tiedottamista kirjallisesti ja suullisesti naistentautipotilaan hoitoon liittyvissä asioissa. Meidän tulee tunnistaa ja arvioida vitaalielintoimintoihin liittyviä muutoksia naistentautipotilaan hoidossa. Sovellamme tietoja lääkehoidosta, kivunhoidosta ja haavahoidosta naistentautipotilaan hoitopolun eri vaiheissa. Sekä meidän tulee tunnistaa naisen seksuaaliterveyteen liittyviä hoidollisia kysymyksiä.

Harjoitteluistamme tämä on ainakin minulle tällä hetkellä se mielenkiintoisin. Tästä vain koko homma paranee. Olemme ensimmäistä kertaa harjoittelussa kätilöopiskelijoina kätilöiden kanssa. Aikaisemmin olemme olleet sairaanhoitajaopiskelijoita, jolloin kätilöydellä ei ole ollut merkitystä. Mutta nyt olemme sellaisilla alueilla, joissa voimme olla tulevaisuudessa töissä kätilöinä. Tämä harjoittelu on myös osaltaan rankin. Vastaan tulee erilaisia ja rankkoja tarinoita naisten elämästä. Erilaisia syitä hakeutua hoitoon naistentauteihin liittyen. Eri-ikäisiä ja erilaisia taustoja. Naisia, joiden elämä on voinut yhdessä hetkessä olla aivan tavallista ja se voikin muuttua yllättäen.

Itse pääsen onnellisesti tutustumaan laajalla kirjolla naistentautienpotilaan hoitoon. Pääsen seuraamaan naisen hoitotyötä alusta loppuun. Tämän harjoittelun tulen varmasti muistamaan aina. Nämä kohtaamiset, tarinat ja elämän haavoittuvuuden. Tämä ala ja tämä työ tuntuu jo nyt niin omalta. Tässä minun kuuluukin olla. Harjoittelu on vasta alussa, mutta se tuntuu jo nyt hyvältä. Rankkaa se on, mutta olen intoa täynnä.

5 kommenttia

 1. Kiitos näistä kätilöpostauksista. Olin itse juuri pääsykokeissa Metropoliassa viime viikolla ja nyt odotan kuumeisesti tuloksia. Näistä sun postauksista saan vaan lisävahvistusta sille, että haluan todella kätilöksi ja olen hakeutumassa oikealle alalle. Toivottavasti pääsen kouluun ja ollaan tulevaisuudessa kollegoja :)

  Annan myös arvoa asenteellesi, jolla tunnut tähän työharjoitteluun lähteneen. Sydämellisyytesi huokuu varmasti myös potilaille.

  VastaaPoista
 2. Heippa, toiveikas! :-) Tsemppiä odotteluun. Toivottavasti pääset sisään! Ja jos et, niin soita opintotoimistoon ja pyydä saada tietää pisteesi pääsykokeista. Niin voit valmistautua seuraaviin pääsykokeisiin paremmin. ;-)

  VastaaPoista
 3. Halusin vielä tulla kertomaan, että olin onnekas ja pääsin kouluun sisään. Olen todella onnellinen ja odotan innolla kouluan alkua. Aloitan vasta syksyllä, koska vietän kevään vielä alle vuoden ikäisen poikani kanssa kotona. Kiitos vielä tsempistä ja kiinnostavista postauksista. Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta sinulle :)

  VastaaPoista
 4. hei,
  innostun nyt enemmän lukiessani kirjoituksiasi.Hain nyt Metropoliaan kätilöksi ja toivon niin paljon, että pääsisin aloittaa opiskelun. Minulla on myös 4v poika ja 2v tyttö opiskelujen ohella haasteeksi, saa nähdä miten siellä päin pärjää..Pidä pliis peukkuja!

  VastaaPoista
 5. Oi, mie pidän ehdottomasti peukkuja! Oot valinnut hyvän ammatin itsellesi! ;-)

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!