Viikon mittainen tilitys

eevi_sydamenasialla_viikonpaatos eevi_sydamenasialla_viikonpaatos2 eevi_sydamenasialla_viikonpaatos3

Tämä viikko meni ohi niin, että tuuli vaan humisi korvissa. Tietokone on pysynyt aikalailla kiinni tähän päivään asti. Pääosassa on ollut tenttikirjojen lukeminen, sairastaminen ja sohva, jossa on tehty tätä kumpaakin koko viikko.

Kuluneisiin päiviin on mahtunut kolme suurta tenttiä, joista yksi oli jonkinlainen opinnollinen joukkoitsemurha. Vaikka me käydäänkin tällä hetkellä läpi todella mielenkiintoisia aihealueita ja kokonaisuuksia, niin yksi jäi kaiken sen naisenhoitotyön jalkoihin: gerontologinen hoitotyö ja etiikka. Kurssi, jossa ei ollut ainoatakaan lähiopetustuntia, pelkästään orientaatiotunti, josta ei saanut irti mitään. Laajuudeltaan kurssi on 3 opintopistettä, eli suht laaja. Luettavana oli 1,5 kirjaa ja yksi raportti. Tenttikysymykset olivat kaikki: kirjassa tämä mainittiin tämä käsite/asia ja sivunumero oli se - mitä siitä sanottiin? Ennen tentin alkua meille painotettiin, että tässähän ei saa soveltaa, vaan kaikki vastaukset pitää perustua kirjoihin. Aavistus tulevasta hiipi uhkaavasta ja kun käänsimme koetilaisuudessa tenttipaperit oikeinpäin, kuului monen suusta pari hiljaista kirosanaa ja huokauksia. Opettaja jo ilmoitti uusintatentin päivämäärän kurssin työtilaan. Siellä siis nähdään, vaikka tälläisellä "hauki on kala" -menetelmällä opiskelu on jo periaatteellisesti aika törkeää.

Viikkoon on mahtunut myös minun sairastelua ja antibioottikuuri. Alkuviikosta makasin muutaman päivän sohvalla ja Tuiskun ryhmän enterorokko tavoitti meidät perjantaina juuri ennen saunan lauteille astumista. Eilen huippulukemat olivatkin pojalla  yli 39, kun nyt toinen juoksee kuumeettomana Dusty-lentokone kädessään. Tänä viikonloppuna meille piti tulla kumpanakin päivänä ystäviä Kotkasta, mutta toisin kävi. Harmittaa, koska ainoa kulkuväline meille on bussit ja sitä tulee käytettyä harvoin yhdessä lasten kanssa. Jos joku ystävä pääsee täällä käymään, niin on se kultaakin kalliimpaa. Kolmestaan siis vietimme viikonlopun. Tänään nämä kaksion neliöt ovat tuntuneet kovin pieniltä. Ulos olisi päästävä, mutta tänään vietetään kuumeetonta päivää. Tekemäni kasvissosekeitto meni toiselle, kun lahjoin pannarilla ja toiselle keitto upposi syöttämällä. Pyykkivuori taas kasvaa. Ensi viikolla on kaksi tenttiä, joihin pitäisi lukea.

Aika perus arkinen viikko. Ei mikään huippu, mutta ei ehkä niin kamala, vaikka tänään aamulla siltä tuntuikin. Tämän kuun loppuun tuntuu pakkautuvan monta asiaa, kunnes alkaa uusi kuukausi. Viikko on enää koulua jäljellä, kunnes alkaa harjoitteluni! Taas on niin epätodellinen olo siitä, kuinka aika on kulunut näin nopeasti ja miten en tapaa suurinta osaa luokkalaisistani kuin vasta ensi vuonna. Harjoittelu kestääkin jouluun asti. Tuisku täyttää näinä päivinä kolme ja synttäritkin on järjestettävä ensi kuussa. Nyt on ollut kaikki niin arkista ja nakkia- sekä perunamuussi-meininkiä, ettei päässäkään ole mitään. Aika iso ero blogissakin verrattuna edelliseen viikkoon ja Alapään asiantuntijoiden-postaukseen, joka keräsi blogini olemassaoloaikani suurimman yleisön. Viime viikolla yli 18 000 eri tyyppiä kävi näillä sivuilla! Melkoisen haavi auki -ilmiön se saikin minussa aikaan. Nyt olen taas palannut maan pinnalle ja makaan sohvalla tenttikirjani kanssa, kun kaksi lasta tekee pommihyppynä päälleni ärhentelyistäni huolimatta.

1 kommentti

  1. Mullakin on kerran ollut tuollainen "hauki on kala" -koe. Kokeessa oli lauseita kirjasta ja sitten puuttui joitain "tärkeitä tietoja" ko. lauseista, jotka sitten piti täyttää. Koko koe oli täynnä sellaisia kysymyksiä, että kirja olisi pitänyt opiskella ulkoa sanasta sanaan. Mielekästä? Arvosanat olivat koko luokalla sitten sen mukaisiakin, eihän nyt kukaan ala oppikirjaa ulkoa oppimaan ja vaan pyrkii ymmärtämään lukemansa asian. Sama opettaja ei voi olla, kun olen insinööri. :) Mutta kaiken näköisiä kokeen tekijöitä sitä vaan löytyy....

    VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!