49 neliötä: KEITTIÖ

eevi_sydamenasialla_keittiö6 eevi_sydamenasialla_keittiö5 eevi_sydamenasialla_keittiö3 eevi_sydamenasialla_keittiö eevi_sydamenasialla_keittiö4 eevi_sydamenasialla_keittiö2 eevi_sydamenasialla_keittiö7 eevi_sydamenasialla_keittiö9 eevi_sydamenasialla_keittiö10 eevi_sydamenasialla_keittiö11 eevi_sydamenasialla_keittiö12 eevi_sydamenasialla_keittiö13

Muuton jälkeen pieni kotihiiri ja fiilistelijä on nostanut päätänsä. En ole aiemmin kokenut olevani innostunut sisustaja, enkä selaile inspiraation puutteessa pinterestin kuvia tai sisustusblogeja. Kaikki omistamani huonekalut ovat kerääntyneet aina tarpeen tullessa ja hiljalleen. Ompelukausina olen surautellut jos monen monta tyynyä tai rahia. Sisustusmentaliteetiltani olen aika fiiliksen mukaan menevä. Tykkään väreistä, mutta myös mustavalkoisesta tyylistä. Kyllähän mulla on aikalailla selkeä tyyli täällä, mutta sen sanoittaminen on vaikeaa. Ehkä joku huvikumpu sopisi parhaiten?

Nyt uudessa asunnossa käyneet ystävät ovat heti sanoneet, että koti näyttää aivan minulta. Ja todella, täällä on kotoisaa ja juuri sellaisia asioita, mistä tykkään. Huomaamattani olen tehnyt itselleni ja lapsille viihtyisän oman kodin - lyhyessä ajassa. Kaikki palaset vain tuntuivat heti loksahtaneen muutossa paikoileen. Siksi minun on aivan pakko tehdä tästä 49 neliön kaksiostamme oma postaussarja, alkaen avokeittiöstäni.

Varsinaisesti en ole mikään keittiön hengetär. Juuri tälläkin hetkellä syön niin simppeliä ja idioottivarmaa tonnikalapastaa. En siis käytä keittiössä tunteja tehdessäni ruokaa. Korvapuusteissa minulla menee pisin aika. Vaikka nautinkin ruoasta, en halua käyttää sen tekemiseen paljoa aikaa. Mutta nautin kauniista keittiöstä. Kauniissa keittiössä on kivempi tehdä ruokaa. Ja tässä kaksiossa avokeittiön ulkonäöllä on iso merkitys. Mitään tiskivuoria ei saa jättää liian pitkäksi aikaa esille, koska ne näkyvät heti sohvalla maatessa.

Edellisen asunnon keittiöön verratessa fiiliksen nostaa keittön puiset tasot ja kaappien ovet. Materiaalien ja vetimien päälle en ymmärrä, mutta nämä ovat omaa silmää miellyttävät. Tilaa löytyi kumma kyllä hyvin meidän astioille ja kattiloille. Ja löysimpä aiemmin tällä viikolla yhden kaapin keittiöstä, joka oli aivan tyhjä! Jotenkin onnistuin sivuuttamaan yhden kaapin kokonaan. Tilaa puuhata keittiössä ei ole oikeastaan yhtään vähempää kuin aikaisemmin. Hyvin tuossa ruoanlaitto sujui ja varmasti lasten kanssa leipominen (kunhan olen psyykannut itseäni tarpeeksi) onnistuu ruokapöydässä.

Avokeittiön tähti on Ikean yksi halvimmista ruokailuryhmistä: oranssit kokoon taitettavat tuolit ja päänvaivaa aiheuttanut valkoinen pöytä. Pöydästä meinasin ruuvata jo yhden ruuvin läpi, ohjeista huolimatta. Sain yksin vain yhden jalan pystyyn, kahden tyttökaverin kanssa tapeltiin pystyyn kaksi lisää ja luokkakaverin aviomies sai viimeisen jalan. Muuttopäivänä pöytä seisoi tukevasti neljällä jalalla. Annalta ostamani salmiakkikuvioinen kaitaliina ja ystävän tuomat kukat sopivat mielestäni pöytään kuin nakutetut. Mariskoolit pääsivät taas korkeuksiin tilanpuutteen vuoksi. Lapsuudenkodista mukanani kulkeneet taulut ovat aina olleet minulla keittiössä. Hyvin sopii pöydän päähän myös lasten Tripp Trapp, joka on hankittu Mimmin ollessa pieni. Kaksi pientä lisäystä puuttuu keitiöstä, materialistisena ihmisenä kun olen toivonut tuparilahjoja, jotka ovat elintärkeitä.

Mitä tykkäätte?

11 kommenttia

 1. Oikein hienolta näyttää!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tää on kivoin keittiö kaikista kodeistani. :-)

  VastaaPoista
 3. Ihana!! Oikein tyylikäs ja näpsäkkä :)

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla! Tää on kyllä nätti. :-)

  VastaaPoista
 5. Tykkään sun sisustus taidosta ja silmästä. Tahdon lisää! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Krista! Lisää tulee, kun saan verhotangot ja verhot kotiin. ;-)

  VastaaPoista
 7. Sinulla on kiva sisustustyyli.:-) Mistä löysit englanninkieliset jääkaappimagneetit, tahtoo samanlaiset?:-)

  VastaaPoista
 8. Kiitos! :-)

  Tilasin nuo kerran jotain suomalaisesta sisustusverkkokaupasta. Yhtään en muista, että mikä sen nimi oli. :-(

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!