Viikonloppu Helsingissä, osa 1

eevi_sydamenasialla_helsinkipe eevi_sydamenasialla_helsinkipe2 eevi_sydamenasialla_helsinkipe4 eevi_sydamenasialla_helsinkipe3 eevi_sydamenasialla_helsinkipe5 eevi_sydamenasialla_helsinkipe10 eevi_sydamenasialla_helsinkipe8 eevi_sydamenasialla_helsinkipe7 eevi_sydamenasialla_helsinkipe9 eevi_sydamenasialla_helsinkipe11 eevi_sydamenasialla_helsinkipe6 eevi_sydamenasialla_helsinkipe13 eevi_sydamenasialla_helsinkipe16 eevi_sydamenasialla_helsinkipe15

Meillä oli viikonlopun mittainen reissu Helsingissä Mimmin ja meidän parhaiden ystävien kanssa. Ystäväni poika oli voittanut arvonnassa hotelliviikonlopun neljälle, jota pääsimme Mimmin kanssa nauttimaan. Saavuimme Helsinkiin jo perjantaina kolmen maissa ja tarkoituksena oli viettää lapsen- sekä vähän äitientahtinen viikonloppu kierrellessä ympäri kaupunkia. Koska kumpikin "minikokoisista" matkustajista oli jo eskarilaisia, niin Helsingin vilinä ja kierteleminen tuntui helpommalta ottaa vastaan kuin vaikka meidän Tuiskun kanssa.

Meillä ei ollut sen suurempia suunnitelmia tehty, koska halusimme mennä omien fiilisten mukaan. Suomenlinna oli meiltä kaikilta kokematta ja sunnuntaina ollut ravintolapäivä oli toiveissa myös. Muuten olimme ja menimme hetkessä. Varmasti Helsingistä saa paljon irti, jos käy pienellä vaivalla etsimään aktiviteetteja. Ainakin näiltä nettisivuilta saa hyviä vinkkejä, joita lasten kanssa voi Helsingissä kokea. Me päätimme keskittyä oleskeluun keskustan tuntumassa, hyvään ruokaan ja ratikka-ajeluihin, jotka olivat lasten lemppareita.

Ensimmäisenä päivänä heitettiin tavarat vain hotellihuoneeseen ja lähdettiin suuntaamaan välipalalle. Aina täytyy olla vähän seikkailuja ja alkunperin suunnitelmissa ollut kahvila vaihtuikin pienen erheen kautta Kanavarannassa olevaan Cafe Kokkoon. Kahvila onkin ihan tuore, vasta kesäkuussa avattu. Tarjolla olisi ollut vaikka millaisia kakkuja ja muita herkkuja, mutta koko porukka päätyi toastiin, joka ei ollut huono vaihtoehto sekään. Tuorepuristettu omenamehu oli ainakin äitien mieleen ja paikka yleisesti rauhallinen myös lasten kanssa vierailuun. Tykkäsin paikan tunnelmasta ja kotoisuudesta, joten suuntaan tänne ehdottomasti uudestaankin. Muuten iltapäivä meni kävellessä ja muutamassa kaupassa kierrellessä. Lapsetkin jaksoivat aika hyvin pysyä mukana, varsinkin, kun iltapalaksi käytiin syömässä Kampin Memphiksessä hamppariateria. Ilmakin suosi koko päivän ja oli sopivan lämmin kävellä pelkässä t-paidassa.

Olen joskus aikaisemmin kertonut vähän kammoksuvani Helsinkiä ja sen vilinää. Nyt, kun 1,5 vuotta olen kulkenut Helsinkiin kouluun ja takana on näin hyvä viikonloppu, niin alan ehkä kiintymään siihen. Edelleen minulle koti on täällä pienessä kaupungissa, rauhallisella alueella, peltojen keskellä. Mutta samalla, joku siinä ytimen sykkeessä viehättää, ne ihmistet, kotoisat kahvilat ja kaupungin valot illan hämärtyessä. Tottakai tätä tunnetta vähän lisää se, että osaan edes vähän liikkua Helsingissä, käyttää (reittiopasta) julkisia ja palaset loksahtavat paikoilleen, kun huomaa hahmottavansa edes jotenkin niitä alueita mielessään. Tästä hetkittäisestä ihastumisesta huolimatta en osaisi asua niin isossa paikassa lasten kanssa. Muuten kyllä olen oppinut tykkäämään Helsingistä.

ps. Koska kameraan tarttui kolmisensataa kuvaa koko viikonlopusta, niin luvassa on tulossa vielä tunnelmia Suomenlinnasta ja ravintolapäivästä.

4 kommenttia

 1. Todella kauniita kuvia olet ottanut!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Nomparelli! Helsingistä oli kiva ottaa kuvia. Kun vielä olisi kehdannut kuvata niitä ihmisiä enemmän, koska niistä se tunnelma välittyy.

  VastaaPoista
 3. On kyllä todella kivoja kuvia, samoin toisessa Helsingin reissu postauksessa ja kuulostaa kivalta reissulta :)

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla, että tykkäsit. Kiitos, Triine! :)

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!