Pyörämummi ja varaäiti

eevi_sydamenasialla_pyörämummi eevi_sydamenasialla_pyörämummi2 eevi_sydamenasialla_pyörämummi3 eevi_sydamenasialla_pyörämummi4 eevi_sydamenasialla_pyörämummi5 eevi_sydamenasialla_pyörämummi6 eevi_sydamenasialla_pyörämummi7 eevi_sydamenasialla_pyörämummi8 eevi_sydamenasialla_pyörämummi9 eevi_sydamenasialla_pyörämummi10 eevi_sydamenasialla_pyörämummi11 eevi_sydamenasialla_pyörämummi12

Meidän lomaviikonloppu meni Kotkassa ystävien luona rannalla, yökylissä, puistossa ja pojan itkupotkuraivareiden siivittämänä. Parhainta kuitenkin oli lauantai-illan visiitti Pyörämummin mökille, syntymäpäiville (jotka melkein taas unohdin). Pyörämummi on minun mummini, äitini äiti, lapsille Pyörämummi ja minulle varaäiti.

Pyörämummi on ollut suuri apu lastenhoidossa, tukena taloudellisesti hädässä ja aina lähellä elämän myrskyissä henkisesti. Olemme olleet aina läheisiä. Vietin lapsuuteni monet viikonloput Pyörämummin luona, hän paistoi aina lettuja, nauhoitti minulle Muumeja ja teimme kaikkea kivaa yhdessä. Muistan hänen tekemän pahvitalon barbeilleni, puhetta nauhoittavan mankan ja tilkkutyöt. Teini-iässä oli vähän vaikeampaa ihan omien myrskyjen takia, mutta kun jäin odottamaan Mimmiä, meistä tuli entistä läheisimpiä.

Arvostan Pyörämummin antamaa tukea ja neuvoja. Me osaamme nauraa yhdessä hauskoille väärinymmärryksille Facebookin yksityisviestien kanssa, yllättävälle törmäämiselle minun istuessani kesäisellä terassilla ja epätoivoista yritystäni piilottaa siiderini kukkaruukun taakse, hänen huolenpitoaan ja minä seurailen-kommenttia. Lapset rakastavat Pyörämummin kesäistä mökkiä, tallennettuja Karvinen-jaksoja, kaikkia niitä leluja ja pinaattilettuja. Mimmi vasta viikonloppuna sanoi, että ethän mummi vielä kuole. Pyörämummi on ollut minulle niin iso tuki, turva ja mahtava ihminen, että en edes osaa koskaan sanoa kuinka tärkeä hän on minulle ja lapsille.

Tuleva syksy ja muutokset tuovat tullessaan helpotusta, mutta myös uuden opettelua. Vaikeita tilanteita ja yllättäviä asioita voi olla tiedossa. Sanoin viikonloppuna, että tulen tarvitsemaan sinua paljon tänä syksynä. Enkä voi koskaan kiittää tarpeeksi, että hän on tukenani. Kiitos, että olet siinä.

 

2 kommenttia

  1. Ihanaa, kun sinulta löytyy ihminen joka tukee. Sellaiset ihmiset ovat kullan arvoisia.

    VastaaPoista
  2. Ihana <3 tippa tuli linssiin..
    niin kai se on ettei ihminen useinkaan tarvi montaa hyvää ja läheistä ihmistä, ei se määrä vaan se laatu. Ja taitaa sekin joskus pitää paikkansa, että lapsi voi selvitä paljosta jos on edes joku turvallinen aikuinen olemassa...

    Voimia syksyyn kaiken uuden ja entisenkin edessä <3

    VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!