Porvoon paras uimaranta

eevi_sydamenasialla_virvik4 eevi_sydamenasialla_virvik2 eevi_sydamenasialla_virvik3 eevi_sydamenasialla_virvik

Heinäkuun lämmöistä lähtien olemme asuneet rannalla aina kun mahdollista. Kun lomani alkoi, uimassa on käyty melkein päivittäin. Porvoossa kävelymatkan päässä keskustasta on Kokonniemen hiekkakuoppa, mutta olen aina ollut vähän skeptinen tälläisiä paikkoja kohtaa. Melkein ainoana vaihtoehtona on ollut auton ottaminen alle ja ajaminen Porvoosta hieman pois. Porvoon seudulla ja ympäristössä on varmasti tosi hyviä uimarantoja.

Me olemme käyneet vain Hassenholmen rannalla ja Virvikissä. Hassenholmen ranta on valvottu, sieltä löytyy vessat ja saunat, kioski, leikkipaikka ja nurmikkoa, jonne asettautua loikoilemaan. Hassenholmen ranta on todella suosittu ja se on ollut täynnä uimareita jokaisella kerralla, kun me olemme siellä olleet. Hassenholmen kuitenkin pesee meren rannalla oleva Virvikin hiekkaranta.

Virvik on vähän vaatimattomampi, sieltä löytyy käymälät, grillipaikka, keinut, pukukopit ja pieni laituri. Rannalla on ollut meidän lisäksi yhdestä neljään muuhun rantaleijonaperheeseen. Sopivan matkaa ranta on hiekkapohjalla ja loput mutapohjaa. Meidän lapset uivat kuitenkin turvallisesti poijujen paremmalla puolella. Ranta on pieni ja siksi siitä on helppo seurata missä omat vesipedot menevät.

Virvikin rannalle täytyy ajaa ainakin meiltä jonkin aikaa, mutta on se sen arvoista. Kun mukaan ottaa pojalle oman uimarenkaan, kylmälaukun täynnä eväitä, tarpeeksi pyyhkeitä ja aurinkorasvaa, niin tunnit kuluvat rannalla hujauksessa. Mimmi on opetellut mökillä jo aika taidokkaaksi uimarin aluksi, jonka uskaltaa päästää itsekseenkin tietyn matkan päähän. Tuisku viipottaa menemään yhden aikuisen ja oman uimarenkaan kanssa todella hyvin vedessä. Jotkut pienet hiekkaiset jalat vaan aina käyvät viltillä sotkemassa, mutta muuten rantapäivät ovat todella leppoisia. Auringon paistaessa ei edes enää haluaisi mennä takaisin kotiin kuumaan pätsiin.

Meillä on tänäänkin rantapäivä. Tänä kesänä ei olla tehty sattuneesta syystä sen kummoisempia reissuja, mutta rannalla olemme voineet käydä yhdessä kaikki neljä.

Mitä rantoja te suosittelette Porvoon lähistöllä?

Ei kommentteja

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!