Lasten Suomenlinna

eevi_sydamenasialla_suomenlinnaeevi_sydamenasialla_suomenlinna2 eevi_sydamenasialla_suomenlinna3 eevi_sydamenasialla_suomenlinna4 eevi_sydamenasialla_suomenlinna5 eevi_sydamenasialla_suomenlinna6 eevi_sydamenasialla_suomenlinna8 eevi_sydamenasialla_suomenlinna9

Meidän viikonloppureissumme kohokohtia oli ehdottomasti Suomenlinna. Kukaan meistä neljästä ei ollut koskaan aiemmin siellä käynnyt, joten emme voineet olla enempää innoissamme, kun säätiedotteet sateisesta kelistä osoittautuivat vääriksi. Olimme kaiken varalta varautuneet sadeviitoin ja seikkailumielellä, koska halu päästä kokemaan Suomenlinna oli sen verran suuri. Elokuun aurinkoinen ilma ei olisi voinut parempi olla, sillä päivä tuntui aivan keskikesältä. Koska lapset ovat alle 7-vuotiaita, niin he matkustavat ilmaiseksi Helsingissä - myös Suomenlinnaan. Me aikuiset taas satsasimme HSL:n 8 euron päivälippuun, jolla saa Helsingin sisällä käyttää julkisia niin paljon kuin mieli tekee. HSL:n lautta Suomenlinnaan lähtee Kauppatorin itälaidalta (lähellä Presidentinlinnaa, Finnairin Sky Wheeliä ja uuden pissivän pojan patsaan läheltä). Lauttoja lähtee suhteellisen usein, joten mekin vain menimme odottelemaan, koska lähtisi seuraava lautta. Ja jo matka Suomenlinnaan on oma ikimuistoinen hetkensä, koska samalla pääsee katsomaan kauniita maisemia ja kuvaamaan Helsinkiä mereltä.

Lautta saapuu Iso Mustasaaren päälaiturille, jonka vieressä on heti infopiste, vessat ja yksi monista ravintoloista. Mekin nappasimme kaikille omat kartat mukaan ja lasten kanssa päätimme merkitä jokainen kohde karttaan, jossa olimme käyneet. Lähdimme taas reissuun sillä mielellä, että paikan päällä katsotaan, minne kannattaisi lähteä. Olin katsonut aiemmin, että Suomenlinnassa olisi ollut samana päivänä kesäteatteri, mutta ikärajan puolesta me emme päässet sitä katsomaan. Mutta tuleepahan mentyä uudestaan ensi kesänä.

eevi_sydamenasialla_suomenlinna7 eevi_sydamenasialla_suomenlinna10 eevi_sydamenasialla_suomenlinna11 eevi_sydamenasialla_suomenlinna12 eevi_sydamenasialla_suomenlinna13 eevi_sydamenasialla_suomenlinna14

Infopisteestä nappaamastamme kartasta löytyikin heti kaikille mieleinen kohde: lelumuseo. Kahden aikuisen ja kahden lapsen perhelipulla pääsee sisään 15 eurolla, joka ei ole paha hinta. Vaikka lelumuseo on huoneiltaan pieni, on siellä nähtävää sitäkin enemmän. Lelumuseon sisältä saa myös käsiohjelmat, jossa esitellään järjestyksessä leluja, tarinoita ja niiden historiaa. Minulle jäi mieleen tuberkuloosinalle, jonka tarinan mukaan pieni tyttö oli tiputtanut rakkaimman nallensa tuberkuloositartuntaisten sylkeä, mutta tytön äiti oli pelastanut nallen tartunnan uhalla. Lelumuseon yhteydessä on myös rauhallinen ja viihtyisä kahvila. Me emme muuta syöneetkään Suomenlinnassa, vaikka kahviloita ja ravintoloita oli paljon tarjolla. Omat pienet eväät nautimme leikkipuistossa, jossa sai samalla istua hetken ja hengähtää.

eevi_sydamenasialla_suomenlinna15 eevi_sydamenasialla_suomenlinna17 eevi_sydamenasialla_suomenlinna20 eevi_sydamenasialla_suomenlinna21

Jos olen alkanut ihastumaan Helsinkiin, niin kaikkein paras paikka koko kaupungista on tällä hetkellä minulle Suomenlinna. En tiedä, johtuiko se aurinkoisesta päivästä, niistä maisemista vai yleisestä olotilasta, mutta paikkana se on aivan ihana. Jotenkin harmittaa, että en ole aikaisemmin tänne päässyt, mutta samalla tiedän, että tästä tulee jatkossa minun jokaisen kesän kohde. Jos tämä ei ollut ihan henkeäsalpaava kokemus, niin aika ikimuistoinen silti. On mahtavaa, että näin läheltä voi löytyä niinkin taianomainen paikka. Tänne on päästävä uudestaan ja uudestaan. Varsinkin kesäteatterin haluan päästä kokemaan heti kun mahdollista! Tuiskun kanssa voisi uskaltaa ensi kesänä lähteä seikkailemaan, mutta kyllä sitä nautti siitä, että 6-vuotiaiden kanssa tämäkin kokemus oli paljon helpompaa kuin melkein 3-vuotiaan kanssa.

eevi_sydamenasialla_suomenlinna16 eevi_sydamenasialla_suomenlinna18 eevi_sydamenasialla_suomenlinna19 eevi_sydamenasialla_suomenlinna22 eevi_sydamenasialla_suomenlinna23 IMG_4514

Meidän nelikkoon eniten kolahti Suomenlinnan Susisaaren tunnelit. Taskulamput vaan unohtuivat matkasta, mutta hyvin pystyttiin melkein sokkona näissä tunneleissa suunnistamaan. Lasten kanssa etsimme piilossa olevia kummituksia ja salaisia käytäviä. Meiltä jäi varmasti moni tunneli vielä tarkistamatta, mutta saimme silti aika hyvän tuntuman Susisaaresta. Joku kerta sitä voisi lähteä opastetulle kierrokselle, jotta paikkaan pääsee tutustumaan toisella tavalla. Nyt oli kiva vaan mennä sinne, missä näytti hauskalta ja tehdä loman lopusta lämpimien muistojen arvoinen. Ensi kesänä sitä voisi ottaa pikniktarpeet mukaan ja viettää päivän aamusta alkaen - ja ottaa hyvät kengät mukaan!

ps. TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ pääset lukemaan muut postaukset Helsingin reissustamme!

6 kommenttia

 1. Laita välillä kuvia itsestäsi lasten kanssa? :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat jälleen! :)
  Suomenlinna on kyllä kiva paikka, mulla edellisestä vierailusta on jo monta vuotta. Lasten kanssa ei olla käyty kertaakaan, mutta muutamana kesänä on pitänyt mennä. Ehkä ens vuonna vihdoin päästäs :)

  VastaaPoista
 3. Ihanalta näyttää reissu! Ja muutenkin, sulla on selkeesti onnellisen ihmisen boogie menossa. Peukku sille! :)

  VastaaPoista
 4. Heippa, Siiri!
  Mulla on politiikka, että en julkaise lapsistani tunnistettavia kasvokuvia. :-)

  VastaaPoista
 5. Suomenlinna on IHANA! Mun on päästävä sinne yksin joskus tutkimaan ja varsinkin kesäteatteriin. <3

  VastaaPoista
 6. Kiitti, ihana ROKKI-PÄIVI! <3

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!