Äiti on BACK TO SCHOOL

eevi_sydamenasialla_kouluun eevi_sydamenasialla_kouluun2 eevi_sydamenasialla_kouluun3 eevi_sydamenasialla_kouluun4

Kaiken näiden muutosten ja hullunmyllyn keskellä minulla alkaa ensi viikolla koulu! Toinen vuoteni kätilöopiskelijana jatkuu ja syksyn aikana valmistaudumme tulevaan harjoitteluun. Harjoitteluun, jota kaikki ovat kauan odottaneet: naistentautien harjoittelu. Eli nyt pääsemme sinne omaan alaan kiinni, näin kuvainnollisesti ja kirjaimellisesti. Koulun eteneminen sekä enemmän ja enemmän kätilöjuttujen lisääntyminen pistää kyllä virtaa ja motivaatio nousee katon läpi. Vaikka lomaa olisikin voinut vielä viettää lasten kanssa ja yksinkin, niin onhan se totta, että arkirytmi tasapainottaa elämää ja sitä on ollut ikävä.

Tulevaa syksyä ja talvea ei taas ole ikävä. Pimenevät illat ja suuri muutos yhdessä voivat olla masentavia, mutta onneksi on tosiaan se koulu. Iltaluennot ja ryhmätehtävät taas vähän ahdistavat, ennen kuin oikeaan asenteeseen pääsee. Kalenterini on täytetty harjoitteluun asti koulujutuilla, lasten hoitoaikasuunnitelmat saatu kasaan ja uusia lyijykyniä ostettu. Kaapin pohjalta pitäisi kaivaa vielä kansio ja labravaatteet. Bussikortti odottaa lataamista ja puhelimeen on laitettava valmiiksi herätykset. To do -listalla on hirveesti asioita, joiden hoitamiseen täytyy lapsivapaa hetki ja ehkä yksi viinilasillinen kyytipojaksi.

Sinne se kesä siis meni. Liian nopeasti, kylmässä ja kuumassa, myllerryksessä ja selviämisessä. Kun keväällä lähdin koulusta harjoitteluun, en kuvitellut palaavani kouluun takaisin elämäni näin muuttuneena. Sekin vähän jännittää. Pahinta oli varmasti kirjata kalenteriin, että koska lapset ovat poissa. Se tunne, kun ensimmäisen kerran palaat koulusta kotiin tyhjään kotiin. Tämä koulu ja tuleva ammatti pitävät hyvin mielen virkeänä ja kiinni kaikessa. Minulla on isoja ja suuri tavoitteita. Tämä koulu oli yksi isoimmista unelmistani. Nyt sitä toteutan. Itseni takia ja lasten.

Seuraava loma onkin vasta joulun alla. Nyt imen viimeiset energiat, jotka vain lomastani saan ja valmistaudun arkeen. Täältä mie tuun!

4 kommenttia

 1. Tsemppiä! :) miten lapset hoidetaan kun olet iltaluennoilla? :)

  VastaaPoista
 2. Onhan heillä edelleen oma isä, jonka kanssa fiksaillaan näitä juttuja. :-)

  VastaaPoista
 3. <3 Rohkea ja vahva nainen olet! Voin vain kuvitella miltä tuntuu. Mut nyt ainakin voit tehdä opiskelujuttuja kotona ilman huonoa omaatuntoa siitä ettei ole lapsille aikaa ja kun kullanmurusi taas ovat kotona, teette jotain superkivaa <3

  VastaaPoista
 4. Ehdottomasti näin! <3 Kiitos!!

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!