Viikon ruokalista

eevi_sydamenasialla_ruokalista eevi_sydamenasialla_ruokalista2 eevi_sydamenasialla_ruokalista3 eevi_sydamenasialla_ruokalista4

En enää edes muista, mitä jääkaappi sisälsi ennen lasten syntymää. Kun lapset ovat kotona, jääkaappi tuntuu pursuvan ruoasta, ja jos se ei pursua, se tuntuu hälyttävän tyhjältä. Nyt jääkaappi on melko tyhjä ollut lapsivapaiden aikana. Tärkeimmiksi elintarvikkeiksi on muotoutuneet vichy (pyydän kyllä tuparilahjaksi Soda Streamin ;-) ), appelsiinimehu, maitorahka, mehukeitto ja salaattitarpeet. Ikuinen irtokarkkien mässääjä on mussuttanut suu hymyssä pähkinöitä eikä sipsipussien rapinaa ole kuulunut.

Olin aivan varma, että kun lapset ovat mökillä isänsä kanssa, niin minulla olisi juhlat. Kuvittelin itseni sohvalle syömässä irttiksiä, kahmimassa sipsiä ja dippiä, juomassa ehkä yhden kuivan omenasiiderin ja nuolemassa lusikasta maapähkinävoita. Todellisuudessa kaupassa karkkihyllyn ohittaessani nousee vain kylmät väreet, edes sipsiä ajatellessa tuntuu turvottavan, eikä jääkaapin hätävaraksi ostettuun maapähkinävoipurkkiin ole koskettu.

Olen ollut nyt hippasen yli viikon yksin kotona. Viikon ruokalistani on hyvin yksipuolinen, sillä se ei ole poikennut tarjottimen antimista ainoastaan sillä, että salaatissa on vieraillut kanan lisäksi kalaa. Töissä tulee syötyä yksi lämmin ruoka. Kotona taas olen huomannut vasta illalla, että sitähän voisi jotain syödäkin. Iltavuoroon mentäessäni olen nauttinut aamukahvin murojen kanssa takapihalla. Siihen se oma mielikuvitus on loppunutkin. Mutta ei ole edes ollut nälkäkään helteiden ja muka kiireiden takia. Kerran söin päivälliseksi levyn valkosuklaa-salmiakki-suklaata.

Rahaa ruokaan on mennyt naurettavan vähän. Tämä on jotenkin outoa, koska rahaa menee ruokaan paljon enemmän lasten ollessa kotona. Eikä 6- ja 2-vuotiaat lapset syö nyt niin paljoa. Sitä on huomannut, että selviää yllättävän vähällä, eikä jääkaapin tarvitse olla aina täynnä. Paitsi en pyörällä liikkuessani voisi edes kantaa paljoa kauppatavaraa. Saa nähdä, että kun lauantaina on ensimmäinen lomapäivä, niin miten se vaikuttaa omaan ruokavalioon, kauppalaskuun ja jääkaapin sisältöön. Äitihän söisi salaattia vaikka joka päivä, mutta kaksi nakkien ja makaronilaatikon rakastajaa voivat olla eri mieltä.

Ei kommentteja

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!