Synttäritjuhlat 6-vuotiaalle

eevisydamenasialla_synttarit eevisydamenasialla_synttarit2 eevisydamenasialla_synttarit3 eevisydamenasialla_synttarit5 eevisydamenasialla_synttarit4 eevisydamenasialla_synttarit7 eevisydamenasialla_synttarit6 eevisydamenasialla_synttarit8 eevisydamenasialla_synttarit9 eevisydamenasialla_synttarit10 eevisydamenasialla_synttarit12 eevisydamenasialla_synttarit11 eevisydamenasialla_synttarit14 eevisydamenasialla_synttarit13

Mimmin synttärijuhlat osa 1 on onnellisesti takana. Näistä ensimmäisistä juhlista tulikin enimmäkseen sukulaisten pirskeet, kun melkein kaikki kaverit tulevat toisiin juhliin tänä sunnuntaina. Aika kivasti meni vieraiden jako näin. Kakku oli kuivaa (unohdin kostuttaa, sori), mutta valkosuklaatäyte oli hyvää. Karamellisoidut popparit oli hitti, chorizomakkarapiirakka maistui aikuisväelle ja lapset rakastivat cocktailtikkuja. Sää suosi juhlijoita ja taas tänä vuonna lapset pääsivät leikkimään ulos vesipyssyillä. Sain jokaisen vieraan hassuttelemaan valokuviin itse tehtyjen rekvisiitan kanssa, nimet pääsivät vieraskirjaan ja Mimmi oli onnessaan.

Juhlissa pelasti paljon se, että olin tehnyt pakastimeen valmiiksi leipomuksia. Tosin, ehkä siksi väkersin vielä edellisenä yönä valokuvarekvisiittaa ja viritin meloniviiriä katonrajaan. Minusta on mukava huomata, kun jauhopeukalottomana leipojana omat tekeleet maistuvat kaikille ja jokaisella on mukavaa. Tykkään niin järjestää juhlia, vaikka kakkuun ei aina päädykkään kostuke (nyt muistan sen seuraaviin juhliin). Synttärit ovat vaan sellainen tilaisuus koristella, väkertää ja panostaa. Mahdollisesta stressistä huolimatta itselläänkin on onnellinen olo, kun näkee, että juhlien päästara on saanut taas yhdet kivat juhlat lisää. Eikä ole yhtään liioiteltua juhlia omaa esikoistaan, sitä tyttöä, joka mullisti elämäni 18-vuotiaana ollessani. Kaikista äitiyden vaikeuksista ja lapsen kasvukivuista huolimatta Mimmille juhlien järjestäminen on minulle tärkeää.

Minulla on ollut tapana pitää vieraskirjaa tytön synttärijuhlissa, johon toivon joskus saavani aikaa tilata valokuvia kaikista juhlista. Aion pitää vieraskirjan itselläni muistona, kunnes Mimmi sen haluaa itselleen. Mikä ei olisi hauskempaa isompana kuin selailla valokuvia ja tervehdyksiä omista synttärijuhlista ihan ensimmäisistä synttäreistä alkaen!

Ehkä toisten juhlien jälkeen huokaisen, että onneksi juhlat ovat vain kerran (nyt kaksi) kertaa vuodessa. Mutta, jos kukkaro antaisi enemmän periksi, niin meillä juhlittaisiin varmaan niitä nimipäiviäkin (jota en ole koskaan ymmärtänyt). Juhlissa minulle on parasta saada kaikki läheiset ja tärkeät ihmiset saman katon alle. Mimmi tykkää kyllä lahjoista todella paljon, mutta on aivan onnessaan, kun saa leikkiä omien kavereiden kanssa. En päässyt tytön kanssa yhteiskuvaan, koska jo vieraiden kanssa poseeraaminen oli työn takana. Se oli kaksi kuvaa maksimissaan ja äkkiä juosten leikkimään. Seuraavissa juhlissa laitan kameran jonkun huono-onnisen vieraan käteen ja pyydän ikuistamaan meidät tytön kanssa.

Vielä on yhdet pirskeet tulossa, joista on odotettavissa vähän villimmät, koska näissä juhlissa Kissamummi tai kummi ei pahemmin juoksennellut. Seuraavissa juhlissa talo täyttyy ystävistä, Pyörämummista ja isommista sekä pienemmistä jaloista. Tilataan se aurinko ja vesileikit näihinkin juhliin!

4 kommenttia

 1. Pidän juhlien järjestämisestä, etenkin lastenkutsuista. Lapset eivät ole samalla tavalla "vaativia vieraita" kuin aikuiset. Koskaan eivät katso pahalla, vaikka vessa olisikin pesemättä tai keittiön lattia imuroimatta, tai pöytään päätyisi vain kaupasta ostettuja sipsejä ja karkkeja.

  Järjestän lastenjuhlia tietysti synttereiden (kolmesti vuodessa) yhteydessä, mutta myös muuten. Synttärit painottuvat meillä jouluun ja kesään, joten keväällä ja syksyllä on hyvä järjestää "välimuotoja". Ja kun ne eivät ole "kenenkään" juhlat, ei vierailla ole paineita lahjoista, eikä sisaruksilla jaetusta huomiosta.

  VastaaPoista
 2. Oi, mitä herkkuja! :P Karamellisoidut popparit on kyl mulle ihan uus tuttavuus. :) Teitkö ite? Miten? Googlaamalla näkyi löytyvän sekä työläitä että vähemmän työläitä tapoja niiden loihtimiseen. Menisin mieluusti siitä, mistä aita on matalin...

  VastaaPoista
 3. Mukavannäköiset kestit, ihanat koristelut ja tarjoilut :) Ja onnistunut kampaajakäynti näyttää olleen äidillä, toi otsatukka sopii sulle tosi hyvin, hyvältä näyttää :)!

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!