Muuttaako äitiys pukeutumustyyliä?

eevi_sydamenasialla_kesanasut eevi_sydamenasialla_kesanasut2 eevi_sydamenasialla_kesanasut5 eevi_sydamenasialla_kesanasut7

eevi_sydamenasialla_kesanasut10 eevi_sydamenasialla_kesanasut11

Tunnustan, kahden vauvamahan ja imetysrumbien jälkeen suhtautuminen pukeutumiseen on muuttunut. Kun enää ei ole väliä, mitkä housut (ne samat 2-3 kappaletta) mahtuu jalkaan ponnariviritelmineen, niin se tuntuu ihanalta. Aamuisin ei enää tarvitse pohtia, pystyykö missäkin paidassa imettämään. Tai että mikä paita suojaa maitobaaria parhaiten tulehdukselta. Enää ei ole vaaraa saada päällensä maitotahroja, puklua, kakkaa tai porkkanasoseita. Jos vaatteet likaantuvat, syy löytyy yleensä itsestä. Kotioloissa jalassa viihtyy edelleen parhaiten olohousut ja on ihan sama mikä paita päälle joutuu. Mutta opiskelujen aloitus ja kotiseinien vaihtuminen uusiin ympäristöihin on antanut 1,5 vuoden aikana uutta pontta pukeutumiseen. Arjessa on nykyään kiva käyttää välillä korkkareita, riippuvia korviksia joihin vauvan käsi ei yletä, kynsilakkaa ja olla pelkäämättä lempparipaidan puolesta.

Minulla ei olisi tullut mieleenikään käyttää ennen lyhyitä shortseja tai valkoista paitaa. Mekoista olen pitänyt aina, mutta ennen olin aika kaino niitä käyttämään. Vaikka tykkään vaatteista ja erilaisten yhdistelmien luomisesta, en kuitenkaan seuraa muotia. Muotiblogeja en edes viitsi seurata, koska minuun iskee välillä asukateus ja yleensä juuri se vaate maksaa liikaa omalle lompakolle. Välillä tuntuu, että vaatekaupoista ei löydy ikinä mitään kivaa. Välillä taas joku sesonki on tuonut vaatekauppoihin toinen toistaan haluttavimpia kappaleita. Mutta opiskelijana vaatteita ei tule usein ostettua. Siksi vaatekaapin hyllyltä löytyy ne samat harmaat housut, jotka ostin juuri ennen kuin ensimmäinen vauvamaha alkoi kasvamaan. Yksi paitani, joka löytyy kuvista ihan Mimmin alkuraskauden aikana, kuukausi ennen Mimmin syntymää ja vielä Tuiskunkin vauvamahan kanssa, löytyy edelleen kaapista. Ja se on edelleen käytössä. Muutama hellemekkokin on edelleen käytössä, vaikka muistan vielä istuneeni se päällä Mimmin raskausaikana parvekkeella.

Toisinaan on kuitenkin kiva päivittää vaatekaappia ja tehdä pitkäkestoisia löytöjä. Yritän aina miettiä, minkä kanssa vaatteita voi yhdistellä ja tuleeko niitä oikeasti käytettyä. Jo shoppailu kokemuksena ilman rattaissa itkevää vauvaa tai rekkien sekaan piiloutuvaa taaperoa on iso juttu. Olen vaateostoksilla jahkaileva ja siksi tarvitsen aikaa saada silmäillä rauhassa ja sovittaa. Mietin paljon vaatteen hintaa ja joskus kurkkaan missä vaate on tehty. Kuten nytkin, vaatteiden edullisuus vei voiton, vaikka hehkutankin kaikkein eniten kotimaista maksimekkoani. Mutta kyllä nämäkin ovat mielestäni tosi kivat.

Parturi-kampaajana olen hävettävän huonosti laittanut omia hiuksiani. Nyt uudessa värissä hiuksia on tullut laitettuakin paljon enemmän. Glitteristä saatu kukkakoristekin on päässyt käyttöön, vaikka ensin arastelin sitä. Hiukseni ovat saanet kasvaaa vähän liiankin rauhassa ja seuraava operaatio onkin kuivien latvojen leikkaaminen pois. Muuten olen taas alkanut laittamaan hiuksiakin, koska perus ponnari näyttää nätissäkin mekossa joskus liian tylsältä. Hoitotyössä hiukset pitää olla aina kiinni, joten senkin vuoksi olen yrittänyt virkistää tukkainnostustani.

ps. En ole hyvä otattamaan itsestäni asukuvia. Tai kuvia itsestäni muutenkaan. Nytkään missään näistä julkaisukelvollisissa kuvissa ei näy silmiäni! Argh! Seuraavassa postauksessa julkaisenkin muutaman kuvan, jossa näette kuinka kameraan tarttui niitä vielä huonompia otoksia. Ihan vaikka vain siksi, että joku pääsee nauramaan. 

 

4 kommenttia

 1. Kyllä! Äitiys muuttaa pukeutumistyyliä, ainakin minulla. :) Ennen kaikki vaatteeni olivat mustia nykyään käytän enemmän värejä enkä pelkää erilaisia kuoseja. Mekkoja ja leggareita olen suosinut jo vuosia. Nykyään helma on ehkä hitusen pidempi ja käytän paljon maksimekkoja joka kätkee hyvin makkarat :)

  VastaaPoista
 2. Moikka, sulla on tosi kiva blogi, löysin sen tosin vasta muutama kuukausi sitten kun siirryit kaksplussalle. Olisi kiva jos tekisit joskus jonkun kampaus postauksen, jossa olisi vinkkejä helppoihin kampauksiin tai esimerkiksi, teetkö lapsille juhliin tai arkeen kampauksia? Tuli vain mieleen, kun luin, että olet opiskellut itsesi parturi kampaajaksi :)

  VastaaPoista
 3. Moikka! :-)

  Tosi kiva idea. Mun tytöllä on jo niin pitkä tukka, että siinähän mulla on hyvä malli! Kiitos hyvästä ideasta. ;-) Ja tietysti kiitos kommentista ylipäätänsä. Siitä tuli hyvä mieli.

  VastaaPoista
 4. Mulla on ollut niitä mustia kausia vaatteissa myös. Nyt voin todeta, että uskallan olla enemmän itseni ja värikkäämpi. Hyvä me! :-)

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!