Mistä Kaksplussalaiset tykkää?

Olen ollut nyt Kaksplussan bloggaaja huhtikuun alusta lähtien, eli yli kaksi kuukautta. Olen viihtynyt täällä hyvin ja moni vanha lukija seurasi onneksi mukana (vaikka pelkäsin jotain mystistä katoa). Ja onhan teitä uusiakin tullut jo hyvä kourallinen mukaan. Ajattelinkin listata blogini TOP 10 luetuinta postausta Kaksplussalla oloni aikana. Pääset lukemaan postauksen klikkaamalla aina otsikkoa.

TÄÄLLÄ ASUN MIE! 


Tässä postauksessa esittelen itseäni teille, sillä onhan se ensimmäinen postaus täällä Kaksplussalla. Muistan vieläkin, kuinka minua jännitti kirjoittaa tätä postausta. Blogialusta oli aivan uusi, koska en ollut koskaan käyttänyt Wordpressiä. Yli kaksi vuotta bloggasin siis blogspotissa. Kaikki tuntui niin uudelta ja ihmeelliseltä. Taisin käydä ehkä miljoona kertaa päivän aikana katsomassa, onko kukaan tullut kommentoimaan ensimmäistä postaustani täällä. Minäkö bloggaan nyt Kaksplussa? Tän täytyy olla unta! Kuinka moni teistä hyppäsi blogini mukaan siirryttyäni Kaksplussalle? Entä mitä vanhat lukijani tykkäsivät siirrosta?


beevi_sydamenasialla_kaksplusuusi (15)


TYTTÖ, JOKA TEKI MINUSTA ÄIDIN


Oodi tyttärelleni, jonka äitinä olen saanut olla kohta 6 vuotta. Tämä onkin toinen postaukseni Kaksplussalla. Sain monelta blogin kommenttikenttään ja omaan Facebookkiini ihania kommentteja tekstistä. Teksti on hyvin henkilökohtainen, koska kerron siinä rehellisiä tuntojani Mimmin odotusajasta ja siitä, kuinka minusta tuli niin nuorena äiti. Tämä postaus on minullekin tärkeä, koska onhan koko tekstin takana niin mahtava tyttö. En kadu päätöstäni tulla 19-vuotiaana äidiksi. En edes voisi kuvitella toisenlaista elämää ilman Mimmiä. Rankkaa koko äitiys ja kasvaminen äidiksi on ollut, mutta on se ollut myös niitä ilonhetkiä ja suurta rakkautta. Löytyykö muita nuoria äitejä?


eevi_sydamenasialla_mimmi (9)


VÄRIKÄS LASTENHUONE POJALLE & TYTÖN OMA HUONE


Kummankin lapsen huoneiden esittelyt keräsivät myös lukijoita. En ole sisustusihmisiä, vaikka haaveilenkin milloin millaisestakin kodista, joita blogeissa tai lehdissä näkyy. Mimmin ja Tuiskun huoneet ovat koostuneet kierrosta saaduista tavaroista, synttärilahjana pyydetyistä huonekaluista ja opiskelijan budjetista. Itse ainakin huoneista tykkään, mutta pääasia on lasten kokemuksilla ja huoneiden käytännöllisyydellä. Saa nähdä, koska tulee ensimmäinen aalto, etteivät huoneet enää kelpaa. Vielä mennään mahdollisimman pitkään edullisilla hankinnoilla ja mielikuvituksella. Mitä te tykkäätte huoneista?


beevi_sydamenasialla_lastenhuoneet (44)


NYT PUHUU KERTISVAIPPAILIJA HENKEEN JA VEREEN


Bloginaapurini ja real life ystäväni Anna keräsi kestovaippapostauksellaan huiman määrän lukijoita. Ja koska olen ollut haastateltavana Kaksplussaan kertisvaippojen vannoutuneena käyttäjänä, piti minunkin laittaa lusikkani soppaan. Olen edelleen sitä mieltä, että vaippa kuin vaippa. On olemassa paljon huonompiakin tapoja pitää lapsistaan huolta. Vaippavalinnalla ei varmaan voi kasvattaa lastaan kieroon. Meillä kertikset ovat toimineet. End of story. Kestoissa ei ole vikaa. Pissahätäviestinä, go for it, jos osaat. Joko kyllästyttää koko keskustelu vaipoista?


eevi_sydamenasialla_kertis


VAUVATTOMUUSVAKUUTUS


Pitihän sitä nyt jakaa muillekin, että käytän ehkäisykapselia lopun elämäni. No ei, vaan jutun pointti oli oman lapsilukuni olevan täynnä. Kaksi on hyvä, tyttö ja poika, näillä hermoilla ja tällä hyväksi havaitulla kokoonpanolla. Kun lapset kasvaa kohisee vanhemmiksi, niin oman aika lisääntyy hiljallee, elämä helpottuu ja reissuun lähtiessä ei tarvitse miettiä imetystaukoja tai unettomia öitä. Ja onhan kahden lapsen äitinä olemisessa muitakin hyötykä - kuten niitä haittojakin. Nämä lapset minun kuuluikin saada. En koe, että haluan yhtään enempää. Kahdella on hyvä mennä. Monta lasta teillä on haave/tavoite/hyväksi havaittu?


eevi_sydamenasialla_vakuutus


KÄTILÖT TIKKAAMASSA


Kerron blogissani myös opiskeluuni liittyviä asioita ja kokemuksia. Olen nyt 1,5 vuotta opiskellut kätilöksi ja 3 vuotta on edessä. Meillä kuuluu koulussa teoriatuntien kylkeen laboraatio-opiskelua, jossa ne kädentaidot ja käytännön jutut tulevat enemmän kosketuksiin. Tässä postauksessa harjoittelimme haavojen tikkaamista tekokäsiin. Oli muuten kiva labra! Syksyllä onkin edessä jo ihan sinne kätilön työmaalle liittyviä asioita. Joten pysykää korvat höröllä, koska sitten päästään jo oman alan juttuihin käsiksi - kirjaimellisesti. Kuinka paljon haluatte lukea kätilöksi opiskelemisesta? Itse ainakin tätä alaa ja opiskelua tulen tykittämään jatkossa. ;-)


beevi_sydamenasialla_perioperatiivinen (29)


IHANIA KÄTILÖITÄ, TISSIKAKKUJA JA VAGINAMUFFINEJA


Postaukseni luokkakaverini tupareista, joissa viini virtasi ja vieraat söivät vaginan näköisiä muffineja ja tissikakkua. Olen jakanut ohjeetkin näihin herkkuihin, jotka loihti kaksi luokkalaistani. Tupareissa oli myös mällimajoneesia ja pippelinakkeja. Ei me (tulevat) kätilöt olla härskejä, ei.. Olen vahvasti sitä mieltä, että omissa valmistujaisjuhlissani tullaan tarjoilemaan myös samoja herkkuja. Konservatiivisemmat vieraat voivat nyt kolme vuotta varautua iskemään hampaansa alapäihin. Onko vaginamuffinit jo vähän liikaa? Vai joko teitte oman satsin ohjeiden mukaan?


beevi_sydamenasialla_kätilötuparit (8)


EROBILEET


Kirjoitin ystäväni erobileistä, joita vietettiin kevään korvalla. Bileet eivät ehkä ihan ensimmäisenä tule mieleen eron hetkellä, mutta joku tapa viedä ajatukset muualle täytyy olla. Ja mikä sen parempaa kuin viettää iltaa ystävien kanssa. Minusta kaikki keinot on saatava olla käytössä, kun erosta täytyy päästä yli. Oli se sitten vanhojen kuvien polttamista, voimauttavien kappaleiden kuuntelemista tai bilettämistä. Oletteko itse olleet koskaan erobileissä?


erobileet2


"VOITKO OLLA? MUT MÄ EN VOI OLLA SUN KAA!"


En olisi ikinä uskonut, että hetken mielijohteesta ja yhdeltä istumalta kirjoittamani teksti tyttäreni kiusaamisesta olisi näin luettu. Olen kipuillut itsekin kiusattavana olemisen roolissa, joten jos omaa lastani kiusataan, nostaa se karvat pystyyn. Lapset tarvitsevat ohjausta ja puuttumista tälläisiin tilanteisiin. En aio anta 6-vuotiaan edes yrittää selvitä ilman vanhemman apua tilanteessa, jossa kiusaaminen on niin selvää. Kun kyseessä on vielä vanhemmat lapset jotka kiusaa (joilla kuvitteleisi olevan järkeäkin hitusen enemmän päässä), niin vanhemman kuuluu puuttua tilanteeseen. Mutta en tule olemaan sokea sille, etteikö omat lapseni kykenisi kiusaamaan. Siksi aion puuttua näihin asioihin napakasti ja avarakatseisesti.


Löytyykö edellä mainituista postauksista teidän suosikkia? Nyt on hyvä rako kysyä teiltä, kuinka kauan olette blogiani lukeneet? Mistä haluatte lukea lisää? Onko toivepostauksia?  Tai ihan vaan, että mitä kuuluu? :-)3 kommenttia

  1. Moikka! Mä jotenkin hukkasin sinut. Mutta täällä ollaan taas! Krista - Home Sweet England

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla. Tervetuloa takaisin. ;-) Mie tykkään seurata sun blogia ja Instagram-tiliä. :)

    VastaaPoista
  3. […] luokkalaisen kesken, söin sinä iltana KANAA (kalaa syövä kasvissyöjä viimeiset 8 vuotta). Kaksplussaan ilmestyi oma pieni nassuni, ilmoitus blogini olemassaolosta täällä ja vinkki blogissani olevaan […]

    VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!