Miksi en ole asukuvabloggaaja

eevi_sydamenasialla_kesanasut3 eevi_sydamenasialla_kesanasut4 eevi_sydamenasialla_kesanasut6 eevi_sydamenasialla_kesanasut8 eevi_sydamenasialla_kesanasut9

Niinhän mie vannoin ja vakuutin, että asukuvia ei oo eikä tuu. Onhan minusta tullut epäsäännölliseen tahtiin kuvia blogiin, mutta kuvat minusta ei ole otettu ajatuksella: asukuva. Itse kyllä tykkään asukuvista blogeissa. Ne piristävät ja ilahduttavat. Kuvattava kohde osaa aina näyttää niin rennolta ja kauniilta kuvissa. Ja tietysti asut ovat kauniita. Joten onhan se aina kiva yrittää jotain uutta, vaikka asukuva tai ei, en osaa olla kameran edessä. Miksi? No, koska..

1) En koe olevani kovin kuvauksellinen

En tunnista omia hyviä puoliani tai kuvakulmia. Silmäni jäivät edellisissä kuvissa ihan piiloon, joten näytin päältä, jossa leijui silmälasit. Hymyni on jotenkin jähmeä, enkä kehtaa hymyillä hampaat näkyvillä. Otsani tuntuu aina vievän niin suuren osan kuva-alasta, että jo ajatus suuripäisestä ja tönköstä muijasta kuvissa ei nappaa. Kyllähän sitä naisena tulee katsottua itseään peilin kautta ja välillä voi ihan todeta, että kivalta näyttää. Mutta kun sen ajatuksen vielä saisi siirrettyä kuviinkin.. Kun esimerkiksi meistä Kaksplussan bloggaajista otettiin heidän studiolla kuvia esittelytekstin kylkeen, niin ilman hyvää kuvaajaa ja ohjeita olisin ollut pulassa itseni kanssa.

2) Minulla ei ole usein kuvaajaa asukuvia varten

No, tähän se yleensä kaatuukin. Lapsista tulee kyllä otettua kuvia, mutta jotain toista on aina niin vaivaannuttavaa pyytää ottaamaan kuvia vain minusta. Jos toinen lapsista/kummatkin tulee haarniskaksi, niin silloin tulee hauskoja kuvia. Minusta on kiva katsella vanhoja kuvia ja verrata kuinka paljon on muuttunut ajan saatossa. Paperiversioina kuvat ovat parhaita. Mutta pelkästään itse peilin kautta otetut kuvat ovat aika tylsiä, koska jalustaa ei ole. Ja omat kirjahyllyviritelmät ja ajastinsekoilut ovat nihkeitä toteuttaa. Joten seuraava hankinta voisikin hyvin olla jalusta kameralle ja se "kauko-ohjain" kameraan. Niin saisi edes välillä otettua kuvia itsestä tai yhdessä lasten kanssa. Ja onhan nyt minulla menossa se vuoden yhteiskuvaprojekti lapsen kanssa, joten nyt tai ei koskaan.

3) Tykkään enemmän toiminnallisista kuvista

Minusta tuntuu saavan parempia kuvia, kun en tiedosta kameraa. Silloin osaan rentoutua ja kuvista tulee hauskempia. Kun kuvista välittyy sen hetken toiminta ja fiilis, niin ne muistaa myöhemmin kuvaa katsellessa. Tosin, nämä edelle olleet toiminnalliset kuvat ovat kyllä kaukana siitä rennon letkeästä ja kivan näköisestä tyylistä.

Mutta mitä te tykkäätte asukuvista tai kuvista bloggaajista yleensä? Tuoko kuvat kirjoittajasta enemmän tuttavallisemman tunteen? Onko teistä kiva tietää, miltä bloggaaja näyttää tai miten hän pukeutuu? 

4 kommenttia

 1. HIhihihihi! Joo, sama! Mä en voi ottaa noita asukuvia koska a.) mahdun pääasiassa perunasäkkiin, b.) näytän dorkalta c.) en vois koskaan kuvitella pyytäväni mun miestä esim. ottamaan musta yhtään kuvaa. Se KUOLIS nauruun!
  Mutta teikäläisestä sanottakoon, että oikein hyviä kuviahan susta on! Ja nää on just parhaat, mitkä menee päin helvettiä. :D
  Ainiin, ne kuvat mitkä viimeks otettiin studiolla... mä en antanu käyttää ainuttakaan. "Puolivartalokuva" on terminä sellanen, mistä me paksut ei oikein lämmetä. :D

  Mut siis, anna mennä vaan jatkossakin asukuvia! :)

  VastaaPoista
 2. Päivi, oot ihan huippu! :-D Jotenkin sinut kerran livenä tavattuani sun pelkkä kommentti saa mut nauramaan. Oot ihana!

  Voi kökkö, nyt ei ollut kuvaajalla tilannetajua. ;-) Mites se yksi Riikan kuva, jonka laitoit Fb:hen? Se oli tosi muikea.

  VastaaPoista
 3. Musta nää on ihania nämä kuvat! Symppiksiä, suloisia ja kauniita!

  Kyllähän kauniita asukuvia, ja kuvia ylipäätään, katsoo mielellään. Ja jotkut meistä osaa poseerata luonnostaan, joillakin se vaatii vähän harjoitusta. Minulle sellainen pinnistelty poseeraus saa ehkä vain vaivaantuneen olon, mutta hymy, nauru, hulluttelu ja ylipäätään luonnollisuus tekee kuvasta kauniin, viis siitä oliko se valo tai kontrasti kohdillaan.

  Minulla on tuo jalusta, ja olen sillä muutaman kuvan itsestäni joskus ottanut. Silti minusta on mukavampi pyytää jotain toista kuvaamaan, kivempi se on kun kameran takana on ihminen kuin että yrität nauraa luontevasti jalustalle, haha! Mutta varmasti mielipidekysymys ;)

  Mutta, stay as you are. Oot tosi ihana ;)

  VastaaPoista
 4. Toi on totta, että kivempi se on jos kuvaaja osaa tehdä tilanteesta hauskan ja rennon. Vaikea se on nauraa jalustalle! ;-D

  Kiitos kommentista, siekin oot aikas ihana!

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!