Kaupunkijuhannus 2014

eevi_sydamenasialla-jussi14b eevi_sydamenasialla_jussi142eevi_sydamenasialla_jussi143Meillä oli juhannus vailla suunnitelmia, aikataulua ja sitä reissaamista. Toisinhan piti olla. Ehkä ihan hyvä näin. Syötiin hyvin pienellä budjetilla, leikittiin kotona ja mässättiin kaikki pienet kasat karkkia. Illalla käytiin seurakunnan juhannusjuhlassa katsomassa kokon sytytystä ja sitä ennen (päiväunien skippaamisesta johtuen) Tuisku levytti leirikeskuksen lattialla ennen hartausta. Aika perusmeininkiä meiltä. Ja koska Tuisku tosiaan nukahti automatkalla ja olisi jatkanut unia vielä rattaisakin, niin oli kamala vääryys herättää poika pullalle ja mehulle. Pullajonossa poika känisi ja pyöri sylissäni. Kun lopulta oma pulla ja mehulasi saatiin vietyä pöytään, oli Tuisku unohtanut jo kerran haukanneensa omasta pullastaan. "EI OLE MINUN PULLA!" Itkuhan siitä tuli ja uusi pulla oli lopulta haettava. Onneksi äiti uhrautui syömään kerran haukatusta pullasta. Se punatukkainen äiti huutavan lapsen kanssa on varmasti seurakunnan suosikki..

Tämä oli ensimmäinen juhannus Porvoossa, etten ollut töissä. Oikeastaanhan tämä oli vasta meidän toinen juhannus koko paikkakunnalla, uudessa kodissa. Kauan piti etsiä, että löysin lähimmän paikan, jonne pystyi lasten kanssa mennä ja jossa kokko syttyisi aikaisin. Meinasi ensin usko loppua, kun yksi juhannusjuhla löytyi puolen tunnin ajomatkan päästä Pornaisista ja Haikkon kokko olisi syttynyt vasta kympin aikoihin. Nyt matka juhannusjuhlaan kesti 15 minuuttia. Autolla oli mukava ajaa, kun kadut olivat niin hiljaisia. Juhannusjuhlan pihassa puhallettiin monet saippukuplat, Tuisku jatkoi maassa kierimistä ja Mimmi huiteli ympäri pihaa.

Lopulta Tuiskukin rauhoittui eväsbanaania syömään ja muutamaan kierresipsiin. Meillä ollaan nyt monta iltaa taisteltu sängystä karkaamista vastaan, mutta eilen poika sammui vuoteeseen vartissa. ERÄVOITTO! Mimmi vaan kysyi, että mitä me tehdään taas tänään! Täytyy yrittää etsiä sadesäätä kestävää tekemistä, nyt kun Tuiskussa on enää nuhaa jäljellä ja ulkona pilkahtaa edes joskus aurinko.

Onko muita kaupunkijuhannusta viettäneitä?

6 kommenttia

 1. Oletko nykysin yksin lasten kanssa?

  VastaaPoista
 2. Tällä hetkellä olen joo, kun Ukko on vielä toisen viikon työmatkalla naapurimaassa. Viime juhannuksena Ukko oli vähän kauempana työmatkalla.

  VastaaPoista
 3. Oletteko eronneet? Ukkoa et enää juuri mainitse blogi- kirjoituksissasi eikä esittelyssäsi. Kerrot kuitenkin muutoin elämästänne kovin avoimesti.

  VastaaPoista
 4. Samaa mietin kuin ylemmässä kommentissa!

  VastaaPoista
 5. Heh, aika suoraan kysyt arkaa asiaa. En pahoittanut siitä mieltäni, mutta kysyisitkö tuollaista asiaa joltain vaikka kadulla? :-D

  VastaaPoista
 6. Sittenhän vastaan samalla tavalla tähän kuin ylempään.

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!