Erobileet

erobileet erobileet2 erobileet3 erobileet4

Vietin tässä taannoin erobileitä. Ero on vaikea asia, oli se kenen tahansa. Siitä ei selviä yksin, vaan siksi Facebookin yksityisviesteissä on ollut ketju auki tunteenpurkauksia varten. Puheluita on vaihdettu, tavattu kun vaan voitu ja mikä tärkeintä - oltu tukena, läsnä ja tavoitettavissa. Oman ystävän eroprosessia, kipua ja kärsimystä on ollut vaikea seurata sivusta. Välillä on tuntunut, että ei osaa sanoa oikeita asioita, ei tiedä riittääkö pelkät viestit ja kuinka saisi sen ahdistuksen edes hetkeksi pois toisen harteilta.

Aikuisiällä eroihin voi liittyä vielä lapsiakin, yhteistä omaisuutta, asuntolaina ja ne kaikki yhdessä vietetyt hetket, joita luuli olevan vielä paljon tulevaisuudessa. Se kaikki voi olla säpäleinä hetkessä. Kun toinen jää keräämään palasia takaisin yhteen, niin toinen voi jatkaa olkia kohautellen uuteen elämään. Se suututtaa, itkettää ja v*tuttaa. Mutta jos parisuhde ei ole ikuista, niin ystävyyssuhde on.

Siksi me vietettiin ystävän kanssa erobileet. Vietimme tyttöporukalla iltaa, jossa musiikki soi, ruoka maistui ja yritettiin siirtää ajatuksia muihin asioihin. Välillä piti jokaisen purkaa sydäntä, jakaa kokemuksia, nauraa ilkeillekin asioille ja päästää eron tuottamat pirut ilmaan. Vihan kanssa ei ole terveellistä elää, koska siinä tunteessa ei voi siirtyä eteenpäin. Mutta se auttaa, että kyräilee pahaa pois ja antaa positiivisempien asioiden vallata mielen. Sitten niistä huonoista tunteista voi vähitellen päästää irti. Olkootkin se uusi parisuhde kuinka kukoistava tahansa, ihanaa ja uutta, niin mitä se auttaa sitä osapuolta, joka jää tyhjän päälle. Minne katosi yhteinen elämä, ilot ja surut, rakkaus ja unelmat? Minua pelottaa ajatus siitä, että parisuhde voi olla niin kertakäyttötavara ja arvotonta, joka ei ansaitse kunnioitusta.

Mutta, rakas ystäväni. Siksi me olemme olemassa. Ystävyys on suurimmassa osassa ikuinen suhde. Siinä voi olla alamäkensä ja kuoppansa, mutta yleensä niistä selvitään voittajina. Vielä en ole kohdannut sellaista asiaa, joka meidän ystävyyttä voisi horjuttaa. Tähän suhteeseen ei voi tuoda toisia osapuolia niin, että se vaikuttaisi meidän väliseen suhteeseen negatiivisesti. Ystävyys on kahden kauppa, jossa annetaan ja otetaan elämänmenosta riippuen enemmän tai vähemmän. Se ei petä. Vaikka välimatkaa onkin tällä hetkellä hieman liikaa, jotta voisi kurvata nopeasti iltateelle, niin tieto siitä, että täällä ollaan, toivottavasti lohduttaa. Ja siksi me järjestettiin ne erobileet, juotiin sangriaa kattilasta, syötiin taivaallisen hyvin ja tanssitiin koko ilta jalat rakoille.

Eräs tuttu minulle sanoi, että eroissa mies menee mökille kalaan ja naiset laittaa ykköset ylle ja lähtee tanssimaan. Totta oli se, että me tytöt tanssittiin. Eihän sillä korjaa kaikkea, mutta auttoi edes sen illan. Ero on vaikea ja surullinen juttu, mutta toivottavasti vuoden päästä asia ei raavi enää niin paljon haavoja auki. Korjaussarjana toimii nyt ja aina ystävät. Ja #erobileet

Ei kommentteja

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!