Tytön oma huone

beevi_sydamenasialla_lastenhuoneet (63) beevi_sydamenasialla_lastenhuoneet (31) beevi_sydamenasialla_lastenhuoneet (32)beevi_sydamenasialla_lastenhuoneet (50)beevi_sydamenasialla_lastenhuoneet (57)beevi_sydamenasialla_lastenhuoneet (58)beevi_sydamenasialla_lastenhuoneet (44)beevi_sydamenasialla_lastenhuoneet (61)IMG_6256IMG_6258IMG_6260IMG_9439b

Meidän lapsilla on omat huoneet. Tytöllä on isompi huone, aivan veikan huoneen vieressä. Olen ainoa lapsi, joten minulla on aina ollut oma huone. Ukko taas on jakanut huoneensa siskonsa kanssa lapsuuden. Siksi meille kummallekin on ollut tärkeää, että lapsilla on oma huone - varsinkin mitä vanhemmaksi lapset kasvaa. Kun me 1,5 vuotta sitten muutettiin nykyiseen asuntoon, oli alusta asti selvää huonejako. Tytöllä ei ehkä ole valoisin huone, mutta kokoa siinä riittää. Ja melkein koko seinän peittävä vaatekaappi peiliovineen tuo valoisuuden ja avaruudeen tunteen. Ennen kirjoituspöytää huone vaikutti vielä isommalta, mutta kyllä se edelleen tilava on. Tytön huoneeseen mahtuu rakentamaan majan, siellä voi askarrella ison pöydän ääreessä, lattialla on iso tila levittää leikit ja onhan siellä Pyörämummikin nukkunut hätätapauksissa.

En sisusta tietyn tyylin mukaan. Sisustan sen mukaan, mitä tavaraa saa kierrosta, onko se käytännöllinen, edullinen ja tarpeellinen. Ihastelen aina niitä prinsessahuoneita, joita designlehdissä tai valkoisen pitsisissä blogeissa törmää. Ja minusta on ihanaa, että jotkut osaavat sisustaa, tekevät löytäjä ja saavat aikaan mitä ihanimpia kokonaisuuksia. Koska asumme vuokralla, emme ole tehneet lastenhuoneiden pieniä maalaustöitä kummempaa. Jos saisin päättää, niin lattia olisi valkoista puuta, yksi seinä tapetoitu ja seinällä olisi muutama hyllylevy. Lampuksi valitsisin jonkun ylisöpön kristallikattokruunun ja tytön vuoteen yllä olisi prinsessakatos. Mutta meneehän tämä huone näinkin. Minusta tämäkin on tosi ihana.

Valkoiset kalusteet ovat minun päätöksiäni, koska ne ovat ajattomia. Lipasto tulee ensimmäisestä kodistani, kirjoituspöytä ja vuode ovat kummatkin lahjoja tytölle. Kirjoituspöytä, lipasto ja sänky menee monta seuraavaa vuotta - ainakin saa luvan mennä. Tyttö sai itse valita muuton yhteydessä itselleen maton, joka menee mielestäni pitkään. Sininen on ollut pitkään lempiväri. (Onneksi tyttö ei valinnut Disney-aiheista mattoa). Seinällä oleva viiri on minun tekemäni. Kuten kaikki sängyllä olevat tyynyt ja pallerorahi, yhtä lukuunottamatta. Kirjoituspöydän yläpuolella olevat sisustustarrat on nähty edellisessä asunnossamme myös. Nukkekodin ostin pojan raskausaikana tytölle lahjaksi vitosella. Tuunasin sen itse ja ostatin sukulaisilla joululahjaksi kaikki kalusteet. myöhemmin yksi Porvoon lelukauppa on pitänyt huolen, että olen palannut ostamaan aina lisää pieniä kivoja juttuja nukkekotiin.

Kaikkein tärkeintä tässä on se, että Mimmi viihtyy omassa huoneessaan. Veikkakin viihtyisi siellä tekemässä omia kujeitaan. Tytöllä on huoneesaan eläinlääkärinvastaanotto, on prinsessan juhlia ja askartelupajoja. Lattialla voi pelata eläinpyramidia, lautapelejä tai tehdä palapelejä. En epäile, etteikö huone keplaisi vielä koululaiselle pitkään. Pienillä muutoksilla tulevaisuudessa huone kasvaa Mimmin mukana. Kunhan ihan mahdottomuuksia likka ei toivo, kuten katosta riippuvaa tuolia tai catwalkia.

Millaisia tyttöjen huoneita teillä on? Pistäkää linkkiä tulemaan, jos omista blogeistanne löytyy lastenhuonepostauksia!

8 kommenttia

 1. Mistä tuo penkki&kirjoituspöytä yhdistelmä on ? Navan mahtava idea myös kahden pikkutytön huoneeseen..

  VastaaPoista
 2. Toiseksi alimmaisessa kuvassa on jäänyt tytön kasvot suttaamatta.

  VastaaPoista
 3. Heippa!

  Kummatkin ovat Ikeasta. Meillä on tuo penkki ollut ihan tosi kauan. Ei koskaan päästy ostamaan kirjoituspöytään omaa tuolia, joten päätin kokeilla penkkiä tuolina. Hyvin palvelee noinkin. :-)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanan raikas tytön huone! Sopivasti valkoista ja toisaalta väriläikkiä siellä täällä. Tykkään! Eikä liian lapsellinen, menee varmasti vielä pitkään tuollaisenaan.

  VastaaPoista
 5. Ihanan värikäs huone, kyllä tuollaisessa pikkuprinsessan kelpaa asustella :)

  VastaaPoista
 6. Hei! ihana huone <3 Mistä tuo sininen matto on ostettu?

  VastaaPoista
 7. Se on Askosta pari vuotta sitten! Ihastuin siihen itsekin heti. ;-)

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!