Augustin silakat

augustinsilakat1b augustinsilakat2b augustinsilakat4b

Minulla on ollut endorfiinin ja adrenaliinin täytteinen viikonloppu. En olisi ikinä voinut kuvitella, että viime syksynä varatessani paikan kansalaisopiston teatteriryhmästä, esiintyisin kolmesti teatterin näyttämöllä - ihan oikealle yleisölle. Enkä olisi ikinä voinut uskoa, että tästä projektista tulisi näin iso. Me nimittäin vedettiin ensi-illassa kaikki Porvoon teatterin 87 paikkaa täyteen!! Seuraavana päivänä yleisössä istui 67 katsojaa! Todella moni on kehunut esitystämme ja näytöksien vähyyttä on ehditty surkutella. Vielä tänä perjantaina, 9.5, Augustin silakat esiintyvät viimeisen kerran. Toivottavasti ei lopullisesti viimeisen kerran kuitenkaan.

Augustin silakat on ihan vain meille käsikirjoitettu tarina, jonka takana on teatteriryhmämme vetäjä. Lahjakas, hauska ja mahtava nainen, joka kirjoitti miehensä kanssa tälle naisporukalle oman näytelmän. Näyttelijäkaartissa on harrastelijaporukka, joilla on entistä kokemusta näyttämöllä tai toisilla (kuten minulla) ei ollut juuri lainkaan kokemusta. Jokainen nainen on tehnyt omasta roolihahmostaan omanlaisensa, uskottavan, hauskan ja koskettavan. Olen niin ylpeä meistä. Ensi-illassa oli mielenkiintoista, kun yleisö nauroi niin raikuvasti - jopa yllättävisä kohdissa. Toisena päivänä yleisö ei ollut yhtä herskyvä, mutta tarina kosketti heitä toisella tavalla. Augustin silakat koskettavat tarinallaan myös läheisesti minua, sillä muistisairaus on ollut läheisesti meidänkin suvussa.

"Augustin silakat kertoo muistisairauteen sairastuvasta Anjasta, hänen viidestä tyttärestään ja heidän lapsistaan. Se on tarina muistoista ja niiden katoavaisuudesta. Kun ihminen sairastuu ja mieli alkaa murentua, kenellä on valta ihmisestä, kuka on lopulta vastuussa ja mistä? Näytelmä ei vastaa kysymyksiin, mutta antaa katsojalle mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi aiheen ääreen. Muistisairaus koskettaa yhä useampaa suomalaista nyt ja tulevaisuudessa."

Jos satut liikkumaan Porvoon suunnalla juuri tuona päivänä, niin ehdottomasti suosittelen varaaman liput näytelmästämme. Joku ehti jo kehaista, että harrastelijaporukka peittosi ne ihan oikeat näyttelijät helposti. Jos et usko, niin kannattaa tulla katsomaan itse. ;-)

Porvoon teatteri


Augustin silakat Facebookissa9 kommenttia

 1. Vitsi mä katoin, että kukan sijaan sulle on annettu iso kirjolohi! :D Mitä ihmettä! Mutta ihana, miten onnelliselta näytät tossa vikassa kuvassa. Oli varmasti huippua olla lavalla! Tulee ihan ikävä sinne itsekin, ehkä joskus vielä :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä mulle olisi kirjolohikin kelvannut, ottaen huomioon meidän näytelmän nimen. :-D
  Hymy oli herkässä ensi-illan jälkeen. Minusta tuntuu, että perjantaina valuu kyyneleet..

  VastaaPoista
 3. Mua harmittaa N I I N paljon etten pysty sanoin kuvailemaan! :( Oi että, oispa teillä (joskus?) vielä näytöksiä lisää, että pääsisin näkemään ja heittämään sulle lavalle ruusun! <3

  VastaaPoista
 4. En voi vielä luvata, mutta meitä on pyydetty syksyllä esittämään lisää näytöksiä! Toivottavasti ohjaajamme suostuu ja kaikki muutkin koko porukasta. ;-))
  Heitä mua beibi kirjolohella!! <3

  VastaaPoista
 5. Pyörämummi on niiin ylpeä lapsenlapsestaan. Ihana esitys ja olit niin hyvä!

  VastaaPoista
 6. Voi kun mie en pääse :( voin niin kuvitella kuin loistat siellä lavalla!

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!