Mitä mie tekisin: ennustuslaite

beevi_sydamenasialla_ennustuslaite (4) beevi_sydamenasialla_ennustuslaite (5) beevi_sydamenasialla_ennustuslaite (6) beevi_sydamenasialla_ennustuslaite (8) beevi_sydamenasialla_ennustuslaite (9) beevi_sydamenasialla_ennustuslaite (11) beevi_sydamenasialla_ennustuslaite (15) beevi_sydamenasialla_ennustuslaite (20) beevi_sydamenasialla_ennustuslaite (29) beevi_sydamenasialla_ennustuslaite

Oletteko jo lukeneet Mitä mä tekisin-blogia, joka löytyy täältä Kaksplussasta? Mitä mä tekisin on mm. postannut meidän tytön yhden lempileikeistä, Onko koira kotona? Vähän samaan askarteluhenkeen on tämä postaus, kun eilen Mimmi halusi askarrella ennustuslaitteen - ensin joutui vähän maanittelemaan sämpyläjauhoista lattiaa siivoavan äidin auttamaan, mutta ennen iltapalaa pääsimme kyllä työn touhuun. Äiti tietty auttoi minkä tarvi (leikkasin ja taittelin) ja kuvasi "salaa" vieressä. Mimmi on saanut joskus lahjaksi prinsessojen askartelulehden, josta löytyy kivoja ohjeita, kuten tämä ennustuslaite. Viime kesänä kävimme Muumimaailmassa (siirron takia kuvat ovat ihan khakkoja), jossa teatterin Emma auttoi tyttöä tekemään tämän postauksen samanlaisen ennustuslaitteen. Pikkuveli tietenkin ehti tuhota kyseisen laitteen talven aikana, joten tyttö halusi ehdottomasti saada tilalle uuden. Mimmi vielä sanoi eilen, että tehdään äiti se samanlainen ennustuslaite niin kuin tein Muumimaailmassa, koska veikka rikkoi sen edellisen. Tytöllä on norsun muisti..

Olen ollut aika huono askartelemaan lasten kanssa. Vaikka itsehän rakastan askarrella! Jotenkin olen aina ollut menevää sorttia, että kaikissa tapahtumissa tai luontopolulla käyminen on tuntunut mukavammalta. Tosin, tyttö on JO 5-vuotias, joten hänhän osaa jo aika hyvin tehdä kaikkea itse. Äitiä tarvitaan enää vain vaikeimmissa jutuissa. Pojan kanssa liiman kanssa sählääminen tuntuu vielä vähän..no, ylitsepääsemättömältä. Yleensä me sitten piirrellään rekkoja. Nyt kyllä voisi ihan oikeasti ryhdistäytyä tälläkin saralla ja napata vaikka juuri Mitä mä tekisin-blogista ideoita!

Tämän teko ei vaadi muuta kuin taittelua ja yhden kerran saksia. Mimmi koristeli tämän miten mieli, liimasi muutaman tarran ja oli oikein tyytyväinen. Tässä ei mennyt kauaa, joten pikkuveikan säheltäessä vieressä ei ehdi tapahtua sen suurempia katastrofeja. Muistelen, että minulla oli lapsena näitä useampia. Yhdessä taisi lukea silloisen luokan poikien nimiä ja sitten ennustettiin, kuka menee isona naimisiin kenenkin kanssa. Jokainen taisi mennä päivän aikana ainakin kerran naimisiin kaikkien luokan poikien kanssa. Vaikka tämä onkin enemmänkin lasten juttu, niin voisihan tästä tehdä oman variaation aikuisille. Luukkujen takana voisi olla vaikka joku kotityö, jonka joutuu tekemään. Ainakin meillä siivoaminen on vakituinen turhautumisen aihe, josta voisi selvitä paljon vähemmälläkin. Meidän perheessä voisi ollakin ihan hyvä vetää välillä reilulla arpapelillä, että kuka imuroi, käy kaupassa, hoitaa iltahulinat tai kuka pesee pyykit.

Seuraa blogia Blogilistan, Bloglovinin ja Facebookin kautta. Instagramissa olen @eevisydamenasialla2 kommenttia

  1. Haa, täällä on kanssa yks jolla on ollut lapsena noita, muistan että joskus kouluaikana noita ala-asteella oli, mutta en enää sitä mitä niissä luki.. :D

    VastaaPoista
  2. Jee! Kirput oli kyllä parhaita. ;-)

    VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!