52 VIIKKOA: 16/52

1652.jpg 16522.jpg 16523.jpg

Täällä taas! Pääsiäinen oli kokonaisuudessaan niin hektisen hauska ja väsyttävä, että edelleen vuoden kuvaprojektin yhteiskuva tulee väärällä viikolla. Tällä hetkellä kirjoitan postausta täysin uudella tietokoneella, uudella käyttöjärjestelmällä ja monttu auki tästä kaikesta hienoudesta. Puhelin ja kone synkronoivat jotenkin keskenään ja yllättäen tietokoneen näytölle lävähtää facebookin kautta viestejä, vaikka naamakirja on auki vain puhelimella. Kestää hetki oppia tähän kaikkeen. Vanha kone tuntuu äkkiä kovin turvalliselta ja tutulta vaihtoehdolta. Kuvatkin joudun opettelemaan muokkaamaan uudessa paikassa, joten pelkästään kolmen kuvan muokkaaminen ja niiden tänne asti saaminen vaati jo yhden kriisisoiton Annalle. En tiedä, kumpi on hitaampaa: käyttää vanhaa tuttua (9 vuotta vanhaa konetta xp-käyttiksellä) vai täysin uutta (minulle) Applen iMacia?

Mutta, takaisin viime viikkoon. Me ei vietetty pääsiäistä mitenkään kummemmin, ei tehty hienoja ruokia tai koristeltu kotia tipuihin tai pupuihin. Lapset eivät ainakaan ole koskaan vaatineet mitään erikoisuuksia. Lapset etsivät perjantaina lähimetsästä äidin piilottamat suklaamunat, lauantaina vietiin tyttö yhteen mummilaan ja jätin perheen pojat toiseen. Itse vietin lauantai-illan ystävän kanssa #erobileet-merkeissä (ei omat), tanssin jalat rakoille, kävin vasta 4.30 nukkumaan, söin sipsiä aamupalaksi ja makasin sunnuntain väsymyksestä raatona sohvalla. Maanantaina allergia-astmakombo päätti viedä ääneni. Syyllisenä on varmasti myös joku mukava hengitystieinfektio. Nyt alkaa ääni jo palaamaan. Ja olen ehtinyt tänään jo tekemään yhden lääkehoidon tentin ja monen muun luokkalaiseni tapaan saamaan hylsyn lääkelaskuista.

Ei mutta, ne lapsukaiset. Viikon 16 yhteiskuva otettiin vasta viikolla 17, eli eilen. Kun aamu vietettiin pojan tarhakaverin luona, niin päivä piti lukea lääkehoidon tenttiin. Välissä kävin leikkimässä Martilla ja hänen kuskaamalla sinisellä Angry Birdsillä. Lapsilla oli hyvin tiukat säännöt millä äiti sai leikkiä. Ensi viikolla häämöttää teatteriesityksen ensi-ilta ja tyttö pääsi eilen taas mukaan harjoituksiin. Enää neljä harjoituskertaa ennen ensi-iltaa! Mimmi oli ihan innoissan, kun sai olla minun mukana teatterissa. Tai ehkä häntä innosti enemmän läppärillä Pikku Kakkosen pelien pelaaminen.. Ajattelin, että samaan tapaan kuin vuosi sitten, ottaisin Mimmin mukaan myös kouluun!

Pojan kanssa ollaan kipuiltu tuttujen vatsavaivojen kanssa. Aloitimme uudestaan gluteenittoman ruokavalion ja tällä viikolla käydään hakemassa lääkäriltä (toivottavasti ainakin) tarhaa varten laput eritysruokavaliosta. Luulimme jo tämän päättyneen viime kesänä sen puolen vuoden korvatulehduskierteen mukana. Eipä tuo Tuisku tunnu niin helpolla pääsevän. Tuisku joutuu kaiken lisäksi myös ottamaan vanhempiensa tapaan allergialääkettä allergiaoireisiin. Kahden allergisen ja astmaatikon vanhemman geeneistä ei tosin paljon muuta voisi odottaakaan. Mimmi on kärsinyt taaperona erilaisista ruoka-aineallergioista ja astmasta, mutta onneksi kaikki oireet ovat nyt ohi. Tuiskun ensimmäiset vatsavaivat alkoivat jo synnärillä, mutta lääkärien ja allergiatestien mukaan syy on suolistoperäinen. Tuiskun vauva-aikana yritimme myös vyöhyketerapiaa ja itse olin kauan maidottomalla ruokavaliolla imetyksen aikana. Toivotaan, että tälläkin kertaa erikoisruokavalio auttaa.

Näissä tunnelmissa edellinen ja tämä viikko. Huomenna on ammatillisen englannin tentti, sekä suullinen että kirjallinen. Ja vielä päivän lopuksi yksi laboraatio, jossa päästään taas kanyloimaan! Kuvia tulossa sieltä ehdottomasti! Tänään taidan kartuttaa vieraan kielen sanastoani katsomalla uudelleen Game of Thronesin ensimmäisen kauden (tai ainakin sen ekan jakson). Jäin nimittäin kyseiseen sarjaan niin pahasti koukkuun, että ahmaisin koko tuotantokauden alle viikossa! 

Minua puri tänään kesän eka itikka. Sen siitä saa, kun fiilistelee koulun nurmikolla kesän ekaa jäätelöä, niin ahneus puree myöhemmin olkapäästä..

 

Ei kommentteja

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!