Etana, etana näytä sarves..


Muistatteko vielä Astubutiikkiin-postaukseni, jossa esittelin kotimaisia käsityö- ja designtuotteita yhteen keränneen nettisivuston? Se yhteistyö poiki toisen yhteistyön mm. ihania vetoleluja suunnittelevan Namia Designin kanssa, jonka takana häärii teollinen muotoilija Elina Laukkala. Namia Design on oululainen tuotemerkki, jonka tuotevalikoimaan kuuluu lapsille suunnatut tuotteet, kodin sisustus- ja käyttötekstiilit, sekä erilaiset pientuotteet, kuten kukkarot ja korut. Elina suunnittelee itse tuotteiden kuva-aiheet ja kangaskuosit. Tuotanto on pienimuotoista, ja Elina pyrkii tekemään kaiken itse. Tietyissä tuotteissa hän käyttää alihankintaa, koska kaikkea ei vaan voi kotipöydän ääressä tehdä.

Ihastuin heti Elinan suunnittelemaan etana-vetoleluun, jonka onkin Namian Designin yksi suosituimmista vetoleluista koiran lisäksi. Elina kertoi, että vetolelujen luonnokset syntyivät hänen lasten ollessa taaperoiässä. Elina halusi suunnitella nostalgiaa henkiviä perinteisiä vetoleluja, jotka erottuisivat suurten tuotemerkkien valikoimasta. Ajatuksena oli myös, että lelut saisivat olla värikkäitä ja miellyttäisivät lasten lisäksi myös aikuisten silmää. Elina tykkää itse etanassa sen vauhdikkuudesta ja siitä, että etanan silmät ovat siellä missä kuuluukin olla.

Meidän poika taas on vetolelujen suurkuluttaja. On vedettävää junaa, hauvaa, ja puhelinta. Kaikki todella rakkaitta, mutta käteen mahtui vielä yksi uusi naru. Etana on ihana värikäs ja se on kauniin muotoinen. Aikaisemmin viikolla etana ihastutti myös vähän pienempää leikkijää, joka hyväksyi lelun pienen maistamisen jälkeen. Uskon, että tämän tulen säilyttämään mummopäiville saakka, jossa tarjoan lapsenlapsilleni vanhoja leluja leikittäväksi. Parasta tässä on se kotimaisuus, sydämellä tekemisen ilo ja ekologisuus. Ja onhan tämä aika uniikki!


Käy tykkäämässä Namia Designin Facebook-sivuista. Uudet tykkääjät saavat -20% alennuksen, kun kertovat tilausviestissä mitä kautta ovat Namia Design-tuotteisiin tutustuneet. Alennus on voimassa perjantaihin 5.4. saakka.


1 kommentti

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!