Sohvaperuna tunnustaa

On tullut aika tunnustaa. Rakastan televisiota, paitsi silloin kun sieltä tulee vain hiihtoa, huonoja kokkausohjelmia tai remontti reiskamaisia sarjoja. Olen nörtti, kauhuaddikti ja höttösarjojen kuluttaja. En ehdi katsomaan televisiota kuin iltaisin, ellei mies ole jättänyt läppäriä töihin ja ole vallannut sohvaa Poliisit-sarjoinensa. Muuten klo 20.30 eteenpäin sohva ja kaukosäädin ovat minun omistuksessani. Aikaa ole moneen sarjaan yhtäaikaa, mutta kyllä saan aikani kuitenkin kulutettua.

En nyt käy sen kummemmin sarjojen filosofiaa referoimaan, koska kaikissa sarjoissa ei ole oikeastaan mitään syvällistä merkitystä. Varsinkin MTV:n tarjoamat sarjat ovat juurikin sitä aivosoluja pehmentävää tavaraa, jotka mieheni mukaan pitäisi kieltää lailla. Laskin, että ainakin kolmea sarjaa kyseiseltä (entiseltä) musiikkikanavalta katson. Are you the one, jossa kymmenen naista ja kymmenen miestä on laitettu yhteen taloon (täynnä alkoholia ja kondomeja?) kilpailemaan ryhmänä huikeasta rahapalkinnosta. Tarkoituksena on löytää itselleen juuri se oikea, joka jonkun MTV:n psykologisten testien avulla on samaan taloon laitettu asumaan. Kaikkihan ovat kuvankauniita ja nuoria, miesten vatsalihaksilla voisi raastaa juustoa ja naisten kuppikoot yhteensä lähentelevät tähtitieteellisiä lukemia. Awkward. taas tarjoaa teinidraamaa lukiossa, jossa ennen niin lahjakas, hiljainen ja näkymätön Jenna pössyttelee nyt kolmannen poikaystävänsä kanssa pilveä ja kapinoi ovia ja ikkunoita vastaan. Sarjan paras hahmo on you're welcome-Sadie, jonka häikäilemätön suorapuheisuus on aina yhtä hauskaa. Teen mom jatkaa 16 and pregnantin suosituimpien teiniäitien elämää, joissa ei silikonit, huumeet, vaihtuvat aviomiehet, kyyneleet ja hiustenpidennykset lopu. Jotkut äidit vaikuttavat ihan järkeviltä ja toiset taas aiheuttavat minussakin hieman kukkahattutätimäistä paheksuntaa.
Sitten on Glee, myöskin teinidraamaa, mutta höystettynä autotunetetuilla hittibiiseillä ja iki-ihanalla Sue Sylvesterillä (Jane Lynch), jonka elämäntehtävä on tuhota laulavat teinit. Kuorossa vallitsee vaihtuvat parisuhteet, epämääräiset tapahtumat sarjan taustalla, jotka kerrotaan alle minuutissa katsojille. Jos sarjasta ei muuten tykkäisi, niin muutama todella kova laulaja ja tanssija sieltä löytyy, jota on hauska katsoa. Nyt Kutoselta tulee ensimmäinen kausi, jota voi katsoa, ennen kuin päästään taas oikeaan tahtiin.


Tyra Banksin Huippumalli haussa on jokainen kausi sitä samaa, jossa (yleensä) huonoista oloista tulevat nuoret naiset haluavat roolimalleiksi olemalla huippumalli. Jokainen mallikokelas on toistaan laihempi ja aiheuttavat riitoja talossa milloin siivoamisesta tai puhelimen käytöstä. Sarjan pelastus on lavakävelyyn erikoistunut homomies J. Alexander, joka kävelee korkeilla koroilla paremmin kuin kukaan naisista ikinä. Lisää höttöä aivosoloilleni!


Oih, Wisteria Lane tuo takaisin muistoja teinivuosieni lempparisarjasta (joka tosin lässähti lopussa pahasti kokoon - siis sarja, ei mun teinivuodet). Silti omistan kaikki Täydellisen naisen kaudet, koska varsinkin ensimmäiset kaudet pettämiset teinipuutarhurin kanssa, ihana Mike, karmiva Paul Young, suorasanainen Edie, hurrikaanit ja tekoraskaus jaksaa lämmittää mieltä. Nämä naiset eivät vanhentuneet koko sarjan aikana, vaan mitä pidemmälle mentiin, niin sitä hohdokkaammilta he näyttivät.


Sitten vähän kauhua, koska siitä olen aina tykännyt nuoresta lähtien.Vähän kun saa adrenaliinin virtaamaan pelottavien juonenkäänteiden kanssa, niin yhtä villit unnet on taattu. Ainakin karmivia hetkiä tarjoilee American Horror Storyn 2. kausi, Asylum. Sata kertaa parempi kausi, kuin edeltäjänsä, jossa nahkapukuinen haamu hiippaili dramaattisen perheen talossa. Nyt ollaan 60-luvun psykiatrisessa laitoksessa, jossa ennen hoidettiin tuberkuloosipotilaita. Laitosta johtaa entinen juoppo, josta tuli nunna ja lopulta potilas itse. Toista nunnaa riivaa demoni, yksi lääkäri/hullu tidemies on entinen natsi, psykiatri olikin jotain ihan muuta, välillä käy alienit pistämässä muutaman naisen raskaaksi ja multa on vielä loppu näkemättä. Aivan loistava sarja, joka oikeasti pelottaa.Vaikka selostukseni saa sarjan kuulostamaan b-luokan opiskelijatuotannolta, niin sitä se ei ole. Sarjan alkutunnari pistää jo veren kylmäksi..


Parhain viimeisenä, The Walking Dead, lempparisarjani ikinä, joka perustuu sarjakuvaan zombiemaailmanlopusta. Mieheni tästä silloin kertoi ja olen ollutkin zombiekoukussa Suomen ensi-illasta lähtien. Suht todellisen tuntuinen sarja, jonka kantava voima on ihmisen mielen muuttuminen ja ihmiskunnan säilyttämiseen vaadittavat teot. Ja kyllä, Daryl on mun mies, joka voisi ponchonsa kanssa hurauttaa minut tieheni. Haha!


Siinäpä ne. Olen tunnustanut. Olen 25-vuotias, jonka televisiosta katsomani anti perustuu höttösarjoihin ja zombeihin. Ajankohtaiset ohjelmat ja kaikki kätilöyteen liittyvät sarjat ovat kuumaa kamaa myös, mutta näillä mennään nyt. Uutiset voi lukea sitten Ampparista. En edes halua tietää, kuinka joku minut määrittelisi tämän listan perusteella. Tai ainakin sitä ennen vaadin muidenkin astumista kaapista ulos!

ps. Elokuvat ovat luku erikseen.
5 kommenttia

 1. Mä tunnustan, oon tylsä seniori... En tunnistanut läheskään kaikkia noista sun mainitsemista sarjoista! :O :D Mut sen jälkeen kun Onni syntyi, niin mun telkkarin katsominen on vähentynyt todella radikaalisti. Mä tykkäsin Sillasta kuin hullu puurosta. Tällä hetkellä ei tule katsottua mitään muuta kuin Panttivankeja ja Putousta, siis säännöllisesti. Sitten vaihtelevasti tulee sohvasurffailtua ja joskus katsottua joku random ohjelma. Jään kyllä helposti koukkuun erilaisiin sarjoihin, joten siitä ei ole kyse. Se on vaan jäänyt. Ainiin, alkoiko se uusi sarja jo, mikähän sen nimi edes oli? Tunnustuksia, paljastuksia..? Jossa ihmisillä on joku kaamea salaisuus tms. Se mainos vaikutti kiehtovalta, ehkä pitää katsoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^Ihan samaa olisin voinut kirjoittaa itse. Meillä katsotaan nykyisin säännöllisesti vain Pikku Kakkosta ja Avaraa Luontoa. Sarjat, mitä ne ovat? Kaikki klo 20 jälkeen tv-maailmassa tapahtuva on ulottumattomissa, koska silloin on vanhan kääkän jo painettava päänsä tyynyyn jaksaakseen nousta aamuun.

   Ei se mitään. Vielä tulee se aika, kun lapset ovat isompia ja voin käpertyä miehen kainaloon katsomaan jotakin brittidekkaria (tai -huumoria), jotka ovat molemmat yhteisiä lemppareitamme.

   Poista
  2. Hehe, voin kyllä kertoa, että ette jää ainakaan noissa MTV:n ohjelmissa mistään paitsi! Jotenkin on vain hauska saada vähän höttöä kaiken tämän rankan aikuisuuden paineiden vastapainoksi! :-D

   Mutta esim. Ylen Prisma ja luonto-ohjelmat on ihan tosi kiinnostavia, jos on tarve saada sivistää itseään. Varsinkin kaikki ne, joihin liittyy magnusteja. <3

   Poista
 2. Walking dead. <333 ah, kuinka koukussa voikaan olla sarjaan, jossa suurin osa väestä mädäntyy! ;D tänään taas sohvan nurkkaan! ;)
  Ja mä muuten katon kans ihan älyttömästi sarjoja! Tällä hetkellä seuraan niin montaa että pitäis melkein kirjoittaa kalenteriin kaikki ettei mee ohi. Onneksi on Katsomo ja Yle Areena. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, sinäkin olet koukussa mätäneviin ihmisiin ja parhaaseen sarjaan ikinä! <3

   Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!