Semi-Suomalainen alelöytö

Mie tykkään tosi paljon vaatteista. Minulta löytyy kokoelma kenkiä, muutama laukku entisestä isommasta kokoelmastani ja 95% halvan budjetin vaatteita. Valehtelisin, jos väittäisin, ettenkö joskus haluaisi samoja vaatteita, kuin mitä muotibloggaajat hehkuttavat - vaikka edes statusarvon vuoksi. Kuitenkin vaatehankinnoissa ensin tulee vastaan raha, käyttökelpoisuus, mukavuus ja tietysti ulkonäkö - kuten lasten vaatehankinnoissakin.

Minulla on joskus heikkouteni budjetissa pysymisen suhteen. Sitä budjettiani järkyttää (tai järkyttäisi, jos antaisin itselleni luvan) korut, Converset (okei, mulla on niitä vain 3kpl) ja Marimekko. Korufanaattisuuteni onneksi keskittyy enemmänkin Suomalaisten pienyrittäjä-taitureiden tekeleisiin, eikä edes niin usein kuin korulippaastani voisi päätellä. Kenkähankinnatkin teen mieluiten alennuksia hyödyntäen. Kuten myös Marimekkonikin.

En tiedä, viehättääkö Marimekossa se, että se on Marimekko, vai se, että jotkut niistä vaatteista on nättejä. Ehkä se viimeinen vaihtoehto kuitenkin, sillä vaikka joku vaate olisi mitä tahansa merkkiä, mutta ihan helkutin ruma, niin en sitä päälleni laittaisi. Löysin tämän paidan onneksi alerekistä, koska opiskelijana sinne täyden hinnan puolelle ei ole mitään asiaa. Kun hintalapussa lukee 44€, niin sen vielä kärsii. Aina löytyy syy, minkä vuoksi olen jotain ansainnut. Nyt olin ansainnut tämän paidan siksi, koska koulu oli alkanut niin hyvin. Siis hyvä minä! Ja on muuten nätti paita. Hengarissa paita ei pääse oikeuksiinsa, mutta päällä se istuu nätisti ja tuntuu mukavammalta, kuin vertaa esimerkiksi H&M:n riukulapaitoihin.ps. Miksi näin ihana paita on täytynyt tehdä niin kaukana? Onneksi ei sentään niissä Aasian maiden tehtaissa, kuten jotkut vaatteistani - auts. Silti yksi Suomalaisista lempimerkeistäni ei tunnu enää niin suomalaiselta, kun se tehdään niin kaukana. Luulisi jo Marimekolla olevan takanaan niin paljon pätäkkää, että suurin osa vaatteista voitaisiin tehdä täällä - vai tehdäänkö? Ainakin meidän mökin läheltä löytyy yksi tehtaanmyymälä, jonne taidankin ensi kesänä tehdä iskun shoppailu- ja tutkimusretkimielessä. Suomalaisuus on isi plussa vaatteissa, semi-Suomalaisuus menee vielä, koska ei varmaan voida nähdä vielä tässä perheessä päivää, jonka kaikki vaatteet olisi Made in Finland.

Ei kommentteja

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!