Päiväkodin kulkutaudit

On asioita, joita tahdon perheellisenä välttää kuin ruttoa: rutto, kihomadot, vatsatauti ja täit. Se on tämän arjen pyörityksen varjopuolia, kun ei voi vain jäädä kotiin nyhjöttämään ja koteloitumaan, vaan täytyy viedä lapset altistumaan kaikelle inhottavalla. Päiväkodissamme on täitä. Nuo pienet v*ttupäät, jotka ovat varmaan jo pari kertaa samassa rakennuksessa juhlineet. Luojan kiitos, me vältyimme ensimmäisiltä kierroksilta. Kun eilen luin tarhakaverin äidin fb:n uutisvirtaa, ja ruudulle lävähti lappu täivaarasta, alkoi soijaa pukkaamaan.

Siksi me olemme nyt kahden päivän ajan jokainen kotiuduttuamme painelleet suoraan suihkuun ja pistäneet pajunkuori shampoon laulamaan päänahalla. Pojan ryhmässä on joku vielä aamulla purjonnut (oksentanut) aamupalalla, joten siinä sitten kaikki kauhukuvat meistä neljästä täisirkus tukassa vatsataudissa pisti hirvittämään. Olen sen verran neuroottinen, että tästä vielä pari askelta psykoottisempaan suuntaan, niin olisin ajanut itsenikin pojan tavoin siiliksi. Saatikka sitten vetänyt jotain super ytyä maitohappobakteeria naamaan - nyt näin kärjistettynä.
Call me neurotic, mutta hyi hel..


20 kommenttia

 1. toinen neuroottinen äiti, heti alkoi kutisee pää kun luin tän tekstin :D

  VastaaPoista
 2. Kerran päivässä kengänpohjien nuoleminen pitää pöpöt tehokkaasti loitolla. Toimii kaikkeen täitä pienempään öttimöntiäiseen ;)

  VastaaPoista
 3. Huuuuh. Nyt on sormet ja kutisevat varpaat ristissä, että täit ei ehtineet tarttua... Onneksi alkoi lomaviikko! Ja samat on neuroosit! Hyi!

  Nähdään sunnuntaina! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna nähdään! <3

   Itsellään on olo, että joku kipittää päätä myöten, jos vaan ajattelinkin niitä täitä... :-(((

   Poista
 4. Yiii, täitä. Toivottavasti ei tartu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!! Tarhassa tarjolla myös kuumetta ja noroa. Mikä olisi pienin paha. :-D

   Poista
 5. Joo, se on kumma kun heti alkaa täälläkin kutista :)
  Toivotaan ettei tartu sielläkään!

  VastaaPoista
 6. Hyh! Meidän tarharyhmässä yhdellä oli ollut niitä toisia mainitsemiasi ällötyksiä... jokohan tartuntavaara on ohi kun noin kuukausi on kulunut?! Yhhhhh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täit elää joku 2vko ilman ravintoa. Eli jos se olisi jo ohi? Me ainakin käytetään seuraavat viikot tota ennaltaehkäisevää kuuria, koska aina on joku, joka ei ole näin tarkka ja neuroottinen. :-D

   Poista
 7. Täit ei pidä silikonista, joten pesisin ennemmin tavallisella silikonipitoisella shampoolla. No entäs kihomadot? Niitä pelkäsin eniten, kun lapsi oli päiväkodissa. Luin jostain, että ne inhoaa jotain kaalia. Oliko se valkokaali vai mikä lie... Jos meillä olis tarhaikäinen tyyppi, niin meillä syötäis varmaan kaalia joka päivä. Tosin se karkoittais varmaan ihmisetkin ympäriltä, kun kaali kävis suoliston päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ihana vinkki toi kaali! :-D

   Silikoonipitoiset shampoot tosiaan tekevät sellaisen kalvon hiuksiin. :-) Nyt meillä on sitä pajunkuorta ja sumutetta. Kohta ostan uimalakin lisäksi.

   Poista
 8. Mä en ole tiennyt tommosesta ennaltaehkäisevästä shampoosta! Kiitos siis tiedosta \o/
  Mua alko kyllä myös kutsimaan päänahasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi pajunkuori shampoo on "hellävarainen ja tehokas ehkäisemään täitartuntoja". Löytyy apteekista. ;)

   Poista
 9. Kun meiän poika oli päiväkodissa, nykyään ekaluokkalainen. Niin ostin apteekista sillaista suihketta, jota laiton aina aamuisin pojan hiuksiin, pipoon ja takin huppuun.. Se haisee sillaiselle, että täit kiertävät kaukaa! Eikä meillä ole ikinä täitä ollutkaan, kop kop! :) Suosittelen sitä ainetta, kätevä ja helppo laittaa! Nyt olen hoitovapaalla kahden pienemmän kanssa, niin voidaan vielä kärttää noita tauteja.. Joo-o olen aivan neuroottinen taudeille varsinkin vatsataudille!
  -Sanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, Sanna!

   Kävinkin eilen ostamassa sellaista suihketta. ;-) Haisee joo vähän pahalle, mutta nopeasti nenä tottuu. :-D

   Poista
 10. Yök, täällä kans yks neuroottinen ja alkaa kutittaa jo pelkkä ajatus. Meillä oli töissä yhdellä asiakkaalls taannoin syyhyepäily ja voi että minua silloin kutitti! Onneksi myöhemmin selvisi ettei ollutkaan syyhy vaan ihan allerginen ihottuma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, syyhypunkki vielä puuttuisi. En tiedä, kumpi inhottaa enemmän: täit vai kihomadot?! :-D

   Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!