#JÄTÄJÄLKI Kommentti jättää jälkensä -kampanja

Kommentti jättää jälkensä -kampanja on lähtenyt liikkeelle, kun bloggaajat saivat tarpeekseen ilkeistä kommenteista ja nettikiusaamisesta. Tämä kampanja on jo saanut alkunsa lokakuussa 2013, joka jatkuu nyt #JÄTÄJÄLKI-nimellä ja sen tarkoituksena on lisätä positiivista ja asiallista keskustelua ja kommentointia netissä. Ei tässä vielä kaikki, sillä kampanja huipentuu mediataitoviikkoon, alkaen maanantaina 10.2. #JÄTÄJÄLKI herättelee netin käyttäjiä miettimään, millaiset kommentit ovat pistäneet miettimään ja kuinka ne ovat vaikuttaneet esimerkiksi bloggaajaan.Näin minä tämän kampanjan ymmärsin, kun päätin siihen ryhtyä! Mieletön juttu, että niin moni bloggaaja on pistänyt koko jutun liikkeelle. Kampanjan nettisivuilta voit tehdä testin, millainen kommentoija olet ja ketkä kaikki bloggaajat ovat tässä mukana. Ehdottomasti haluan pistää oman korteni tähän kekoon.Kampanjan nettisivuilla oli valmiiksi kysymyksiä, joihin sai vastata ja kertoa omia kokemuksiaan. Tässäpä nämä.

1. Millaiset kommentit ovat herättäneet ajatuksia ja tunteita?
Olen välillä silmät pyöreinä ja huuli soikeena lukenut keskustelupalstojen kommenttiketjuja siitä, kuinka joku bloggaaja haukutaan kaikin tavoin lyttyyn. Välillä blogien kommenttiboksissa ryöpsähtää anonyymien vihakommentit aivan käsistä. Se on järkyttävää. Bloggaajista saa sanoa vaikka mitä törkeyksiä ja heidän kuvitellaan olevan vapaata riistaa netissä. Poru saattaa nousta todella pienestä. Lorisevasta anonillipurosta voi kasvaa mieletön p*skaputous. Se ahdistaa ja tekee pahaa. Varsinkin, jos kommentointi keskittyy bloggaajan lapsiin tai itse bloggaajan mielenterveyden tai henkisen tasapainon rääpimiseen, hirvittää. Ihmiset ovat pelottavia. Ihminen on toiselle susi, hiipii väkisin mieleen.

2. Kuinka kommentit ovat vaikuttaneet sinuun?
Tietysti lukulistalla olevien bloggaajien puolesta tulee paha mieli. Ja vaikka en jostain blogista erityisesti välittäisi, niin silti ilkeät kommentit vihlaisevat. Kuinka jotkut kehtaavat? Rakentava kritiikki on eri asia, kuin suoranainen kiusaaminen ja haukkuminen. Oman mielipiteen voi ilmaista kahdella tapaa: toista kunnioittaen tai toisen lytäten (ja kai jotenkin siltä väliltä). Sen takia olen usein miettinyt, että mitä jos sama osuisi omalle kohdalleni. Mitä jos vain poistaisin koko blogin "julkisuuden" keilasta ja kirjoittaisin vain valituille ihmisille. Mitä jos löytäisin oman blogini haukkumaketjusta. Mitä jos minua kohtaan hyökättäisiin.. Mitä tekisin sitten?

3. Onko joku tietty kommentti jäänyt erityisesti mieleen?
Omassa blogissani tilanne on mitä parhain. Minulla on vakiintunut ja ihana lukijakunta. Saan ihania kommentteja, kehuja, tsemppaavia viestejä, kivoja kysymyksiä ja hyvien viikonloppujen toivotuksia. Olen saanut tasan kaksi hieman kettuilevaa kommenttia joskus muinoin, joista en ole jaksanut sen kummemmin välittää. Muuten välillä sarkastinen, rehellinen ja suora otteeni postauksissa on vain saanut hyvää ja vertaistuellista kommentointia. Jokainen kommentti ja jokainen lukijani on mitä parhain. En koskaan joudu pelkäämään haukkumakommenttia, jos kommentin on käynyt jättämässä anonyymi. Olen kuin herran kukkarossa. Hyvin mielin bloggaan ja arvostan jokaista saamaani palautetta! Jokainen positiivinen kommentti pyörii mielessäni sen päivän - ja jälkeenkin. Jokainen kommentti on erityinen.

4. Millaisia kommentteja haluaisit seuraajiltasi?
Sitä samaa, mitä ennenkin. Palautetta on mahtava saada (miksi ei vaikka sitä rakentavaa kritiikkiäkin). Joskus tuntuu, että postausideat ja blogin kehittäminen junnaa paikallaan. Siksi laitan ilmaan ikuisen toiveen siitä, että postaustoiveita saa aina laittaa. Ja onhan niitä muutamia vielä toteuttamattakin. On mitä parhain fiilis, kun saa antaa lukijalle juuri sitä, mitä he haluavat. Minusta lukijana tulee erityinen olo, jos bloggaaja toteuttaa minun toiveeni. Siksi toivon, että voin antaa sellainen tunteen myös omille lukijoilleni.Näitä ajatuksia heräsi minulla. Todella hyvä ja ajankohtainen kampanja, jonka ei pitäisi koskaan unohtua. Tehdään yhdessä positiivisempi nettimaailma, eikös jookos-kookos?!


4 kommenttia

 1. Ihana sinä!! =D Hyvä kirjotus ihanat kuvat!!!

  VastaaPoista
 2. Ihana teksti! Hyvä me! Ilkeilijät lyttyyn!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä me!
   Toivottavasti anonyymiteetin takana olevat saisivat miettimisen aihetta tästä kampanjasta!

   Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!