Tiistai-illan uusi perinne

Jos lapsuudesta on jäänyt edes jotain hyvää muistoksi, niin se on saunailta. Meillä se oli lauantaisin ennen Bumtsibumia. Siihen kuului yleensä muumilimppari ja pieruhuumori puhtailla takapuolilla rappukäytävässä (joo, ihan oikeasti). Meidän nykyisessä asunnossa ei ole saunaa. Edellisessä rivarissa oli sauna, joka osoittautui monena iltana pelastukseksi (myös raskauden viimeisillä viikoilla). Nyt olemme olleet aika laiskoja tämän perinteisen löylyttelyn kanssa. Yhteen aikaan kävin taloyhtiömme lenkkisaunassa hullun naapurin kanssa, kunnes he muuttivat. Sitten saunominen jäi. Tänä vuonna päätin, että me aloitetaan tytön kanssa tiistaisin taas se sama lenkkisaunaperinne - nyt ihan vakavasti. Olenkin tytölle luvannut, että aika kun minulla ei ole koulujuttuja illalla, niin menemme kahdestaan saunaan. Tämä on vain meidän kahden juttu. Tyttö on jo aika hyvä kestämään alalauteella löylyjä, kunhan mukana on saavillinen jääkylmaa vettä. Itse haaveilen saunahunajan ostosta. Pojat saavat muodostaa oman perinteen miesten puolella, mutta me tytöt löylytellään kaksistaan.Toisaalta on hauska törmätä naapureihin siinä samalla, mutta eniten minua pelottaa, että tunnistaisinko heidät jatkossa ulkona vaatteet päällä.. Joo, joo, sie oot se Ö 65, en kato tunnista sua muuten kuin alasti.. 


13 kommenttia

 1. Mä sain just samanlaisen kommentin naiselta hiekkalaatikon reunalla toissakesänä. Hän oli Ainon vauvauintikaverin äiti. Siinä sitten naureskeltiin asialle yhdessä.

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus!!! :)
  Ihan tulvahti lapsuusmuistot filminä mieleen. Saunan päälle Napakymppi ja Aku Ankka-limpparia, jonka korkki lähti irti sellaisesta renkaasta vetämällä.
  Ihana tyttöjen-juttu teillä. <3
  Btw, kustikin lähti juuri hetki sitten polkemaan hyvää mieltä luoksesi... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napakymppi ja Onnenpyörä! :-D Olikohan tuollaista Aku-limua vielä kun itse olin pieni? Hämärästi ehkä muistan sellaisen pullon..

   Jei, kovasti odotan mitä posti tuo tullessaan!! Ihanaa. :-))

   Poista
 3. Muistan kanssa kuinka ihanaa lenkkis olikaan. Äidin kanssa ihan kahdestaan. Ja samalla salaa kuunnellen aikuisten juttuja. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun olisi oikea puusauna, niin jo olisi siinä löylyissä ytyä. :-)

   Poista
 4. Aika hellyttävä lapsuusmuisto, siis hyvin hauskalla tavalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä lapsuudessa näitä hyviä muistoja onneksi on. Muistan, kuinka Marko tanssi sitä omaa tanssiaan kaikissa hienoissa puvuissaan!

   Poista
 5. Meilläkin oli lapsuudessa saunavuoro ennen bumtsibumia, hihii :D Oi niitä aikoja.. Joskus saattoi olla smurffilimpparia saunan jälkeen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, smurffilimppari! <3
   Mutta hei, kuinka uskottava oli Marko uutistenlukijana, kun sen muistaa vain Bumtsibumista? :-D

   Poista
  2. No niimpä :D http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/ohjelmat/bumtsibum/uusinnat_2009/694434.jpg nami nami vaan :D!

   Poista
 6. Kivoja muistoja, saunamuistot ovat ihania <3 Ja ihanaa että teillä on tuollainen ihan oma tyttöjenjuttu, se on varmasti tosi tärkeää. Sekä äidille että tyttärelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua eilen ihan harmitti, kun oli iltaluento, eikä päästy saunaan. Sama ensi viikolla. :-( Hyvin huomaa, että tästä tuli meille tosi tärkeä juttu. Onneksi tyttö pääsee varmasti viikonloppuna mummilassa saunaan.

   Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!