Kunnioitettava neljännesvuosisata ja muutosten tammikuu!

Yksi syy blogihiljaisuuteen on ollut tämän viikon yhdessä päivässä, jolloin minä täytin 25 vuotta. Viime viikon lauantaina niitä juhlittiin tyttöjen kesken, pienessä asunnossamme ja lopulta siskonpedeissä nukkuen. Juhlat olivat menestys, vaikka minun olikin pakko raakata vieraslistalta muutama läheinen pois ihan tilanpuutteen ja miehen me saadaan häätö -palopuheiden jälkeen. Ei tullut häätöä, vaan maha täyteen nyyttäriherkkuja, ihania lahjoja, sangrian huuruisia Twister-matseja, naurua ja lopulta kaupungilla jalat rakoille tanssimista. Sain viettää ihanan illan upeiden naisten kanssa! Saan olla todella kiitollinen ystävistäni, niin mahtavia ihmisiä olen ympärilleni saanut.
Tämä 25 vuoden ikä tuntuu aika pirun hyvältä, vaikka joskus olo on tuplasti vanhempi. Tähän neljännesvuosisataan mahtuu elämää varmasti jo romaanin verran. Lapsuuteeni oli todella paljon murhetta ja surua täynnä, päihteiden varjossa elämistä ja yksin selviämistä. Yli kymmenen vuotta sitten muutin lastenkotiin, jonka kautta pääsin jo heti 16 vuotta täytettyäni muuttamaan omaan asuntoon. 18-vuotiaana en ole vain tullut täysi-ikäiseksi, vaan olen myös alkanut päästämään irti menneisyydestä ja hyväksymään sen sellaisena kuin se on. Tapasin silloin myös aviomieheni - tammikuussa. Olen 19-vuotiaana valmistunut parturi-kampaajaksi ja synnyttänyt esikoiseni. 22-vuotiaana kirjoitin ylioppilaaksi, sain toisen lapsemme ja menin naimisiin (tammikuussa). 23-vuotiaana muutimme uudelle paikkakunnalle ja aloitin opinnot (tosin kaksi päivää sen jälkeen täytin jo 24) - again, tammikuussa.

Jotenkin melkein kaikki käännekohdat ovat juuri ajoittuneet tammikuulle. Tämän vuoden tammikuussa "ainoa" muutos on se, että elämä eletään nyt tai ei koskaan, täysillä ja läheisten kanssa. Nyt olen 25 vuotta vanha, aikamoisen pyörityksen läpi käynyt nainen, joka on vahva ja itsenäinen (+ itsepäinen). Elän itseäni ja lapsiani varten. Elämä on opettanut minua olemaan vastuussa omasta onnestani, kasvattanut henkisesti ainakin yli kaksimetriseksi ja itselleen rehelliseksi. Elämä ei vieläkään ole helppoa, mutta tiedän meneväni läpi vaikka harmaan kiven. Kaiken sen kuran jälkeen olen saanut elämääni niin paljon hyvää ja juuri niitä asioita, joista olen aina unelmoinut. Joten minua ei niin vain kaadeta.


Oli ihanaa juhlia yhdessä ystävien kanssa, jotka hyväksyvät minut tälläisenä höpsönä, suorasanaisena, villinä tanssijana (Ylviksen ja Sweet dreamsin tahtiin) ja kieli solmussa asiasta toiseen poukkoilevana höpöttäjänä. Ainakin parempi tekstareihin vastaaja voisin olla tämän ruuhkavuoden keskellä, mutta onneksi minun ystävien kanssa jatketaan juttua aina siitä mihin viimeksi jäätiin.


13 kommenttia

 1. Onnea ja iloa, monta sataa kiloa!
  Kaunis, kipeä, pysäyttävä postaus. Olet selviytyjä. Sinussa on valo ja voima. Elämäsi parhaat neljännesvuosisataset vasta alkoivat... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä oli niin mahtava kommentti, että ei voi muuta sanoa kuin KIITOS! <3

   Olen jo niin sujut menneisyyden kanssa, että siitä puhuminen ei tuota itselleen mitään kipeitä tunteita. Joskus sitä unohtaa, että toisesta ne asiat voivat kuulostaa todella pahalta ja voi tulla paha mieli. Kaikesta sitä on selviydytty, mutta onneksi se elämä on tässä ja nyt, eikä menneisyyden mustissa ajoissa!

   Poista
 2. Onnittelut! Ja kyllä saat olla ylpeä itsestäsi, kuulostaa siltä että olet tosiaankin selvinnyt jo paljosta ja mahtavaan tilanteeseen olet päässyt kaiken jälkeen. Vahva nainen selvästikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paula!
   Kaikkea sitä on tullut koettua, mutta silti tässä sitä ollaan. :-)

   Poista
 3. Onnea meidänkin porukalta! Hei ihanaa et löysin takas tänne!!! Ja mitä kuvia!! Kaaaad, mulla kahvikuppi edessä mutta noitten kuvien jälkeen se ei houkuttele enää yhtään =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo meidän illan sangria valkoviiniin hedelmien kera oli niiin hyvää, että kyllä kannatti tehdä. :-D Otan alkoholia todella harvoin, joten silloin sen on oltava juomisen arvoista, jos vietetään iltaa. Ja kaikki ystävät toi ihania herkkuja.

   Kiitos onnitteluista! Ihanaa, että olet löytänyt tänne. ;-)

   Poista
 4. Wow, olet Selviytyjä, todellakin! Paljon olet ehtinyt ja paljon hauskaa ja jännittävää on vielä edessä. Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Mulla kävi soimaan Destinys childien "I'm a survivor" päässä. :-D

   Poista
 5. Näyttääpä herkulliselta ja bileistä en voi muuta sanoa kuin oi jospa oisin saanut olla mukana... Kolmikymppisbileissä sitten?

  Onnea tätäkin kautta, ihana, upea ja kaunis sielunsiskoni! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pus, sisko! <3
   Eiköhän näistä pippaloista tule ihan jokavuotinen perinne. Sen verran hyvä ilta oli! Ensi vuonna tulet sitten mukaan. ;-)

   Poista
  2. Tulen, jos ikäloppu hyväksytään mukaan :-D

   Poista
 6. Onnittelut tällein "pikkuisen" myöhään :) kivan näköiset kestit, ja kivat on rouvan uudet silmälasitkin, nätti kuva teikäläisestä :) Saat olla ylpeä ja onnellinen, olet kyllä kerinnyt saavuttaa todella paljon jo tuohon ikään mennessä :)!

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!