Salmiakin maailmanvalloitus - ja ARVONTA

Rakastan salmiakkia. Rakastan myös koruja, joiden tekijöiden tiedän tekevän niitä rakkaudella ja joille tiedän voivani lähettää suorat kiitokseni. Myös näissä kahdessa yhdistyy yksi vaikuttava tekijä - kotimaisuus. Minua ei massatuotetut korut hikipajoista enää tässä iässä kiinnosta. Kun salmiakin ja korut yhdistää, syntyy minun mieltäni hivelevä yhdistelmä. Selailin yhtenä päivänä Facebokin etusivua, kunnes mainoksien joukosta hypähti esiin salmiakkia. Klikkauksen takaa löysin Salmiakki Manifeston, kahden pohjoisen naisen salmiakin maailmanvalloituksen kauniiden korujen muodossa. Selailin koruja ja päätin kysyä, miten niitä saa tilattua. Rohkenin myös suoraan kysyä, olisiko mahdollisuutta yhteistyöhön. Lopulta sitten päädyimme viestittelemään yhteistyön merkeissä, joista te saatte nyt nauttia.

Salmiakki Manifeston korujen takana ovat Virpi ja Aija. Virpi on kotoisin Rovaniemeltä ja Aija edustaa Oulua. Toisensa he tapasivat Lapin yliopistolla poikkitieteellisessä koulutusohjelmassa. Virpi opiskeli tuolloin muotoilua ja Aija johtamista. Virpi ja Aija toteavat, että he hoksasivat nopeasti heidän ajatustensa menevän yksiin monessa jutussa ja yhteistyön aloittaminen oli tosi helppoa ja mukavaa.

Salmiakki Manifeston idea on kohta vuoden vanha. Ideaa lähdettiin kehittelemään vuosi sitten joulun välipäivinä hirveässä suklaaähkyssä. Silloin syntyi ajatus, että miksi suomalainen salmiakki ei nauti samanlaista arvostusta kuin esim. Fazerin Sininen. I agree! Virpiä ja Aijaa inspiroi salmiakin kulmikas maku ja muoto. Tietynlainen ristiriita on myös seikka, josta he ovat ammentaneet inspiraatiota. Huumorilla on myös osuutensa asiassa. Naiset eivät ota itseään liian vakavasti, vaikka he ihan vakavissaan hommia tekevätkin. Salmiakki Manifeston tuotteissa on ja tulee aina olemaan pilkettä silmäkulmassa. Ideoita naisilla on plakkarissa vaikka kuinka. Jostain piti kuitenkin aloittaa ja heille aloittaminen oli helpointa koruista. Tulossa on muitakin salmiakkiteemaisia tuotteita. Käsilaukkuja on jo ollutkin myynnissä. Tavoitteena olisikin salmiakin maailmanvalloitus. Toisin sanoen salmiakin tunnettuvuuden lisääminen kansainvälisesti. Siksi esim. kommunikointikieli viestinnässä on englanti.

Salmiakki Manifeston toiminnassa ja maailmanvalloitustyössä suomalainen tuotesuunnittelu saa uusia ulottuvuuksia kotimaisten materiaalien lisäksi myös eksoottisemmista vaihtoehdoista. Salmiakki Manifeston Around the World -mallistot sisältävätkin yllättäviä materiaalivalintoja ja näin tuovat esiin eri puolilla maailmaa toimiven käsityöläisyrittäjien osaamista. Osa Around the World -mallistojen tuotoista ohjataa vähävaraisille alueille pienyrittäjyyden tukemiseen. Around the World -malliston kanssa naisilla on sellainen ajatus, että he laittavat hyvän kiertämään. 10% myynnistä ohjataan pienlainoihin Kiva.org -sivuston kautta. Naiset koettavat etsiä joukosta käsityöalan yrittäjiä ja mielellään myös samasta maasta, josta malliston materiaali on kotoisin.

Tämä on tosiaan vaihtuva sarja. Tänä vuonna materiaalivalinta oli helppoa ja luonnollista, koska Aija itse sattui olemaan paikan päällä Tansaniassa. Vuoden 2013 Around the World -materiaaliksi valikoitui ebenpuu. Ebenpuisia osia naiset ovat tilanneet mallin mukaan puunveistäjiltä ihan toreilta. Salmiakin vallankumouksessa heillä on myös ajatuksena kulttuurin vaihto. Tansaniassa Aija maistatti suomalaista salmiakkia ystävillään. Salmiakki Manifeston Facebook-sivuilta löytyy hauskoja kuvia ja ilmeitä salmiakkia ensi kertaa maistavista!

Nyt pääsemme siihen hauskimpaan osaan, nimittäin arvontaan! Koska tykästyin Salmiakki Manifeston tuotteisiin ja näiden kahden upean naisen ajatusmaailmaan salmiakista ja sen ilosanoman viemisestä maailmalle, pyysin saada heiltä jotain arvontaan blogiini. Arvontapalkkiona onkin ebenpuiset salmiakkikorut: kaulakoru ja sormus. Sormus on säädettävä ja metalliosat hopeoituja. Ja tietysti näiden, kuten kaikkien Salmiakki Manifeston tuotteiden, mukana tulee pieni pussi salmiakkia.


Olet mukana arvonnassa, kun käyt tykkäämässä Salmiakki Manifeston Facebook-sivuista!
Voit tuplata mahdollisuutesi olemalla lukijani Bloggerin, Bloglovinin, Blogislistan tai blogini Facebook-sivujen kautta. Myös arvonnan aikana liittyneet lukijat saavat kaksi arpaa. 
Pistäkää mukaanne sähköpostiosoitteenne ja anonyymit jokin tunnistettava nimimerkki. Muistakaa mainita, kuinka monella arvalla olette mukana!

Arvonta kestää perjantaihin 3.1.2014 klo 20.00 asti. Arvonta suoritetaan seuraavana päivänä (jos taivas ei tipu päälle) ja paketti lähtee matkaan, kunhan osoitetiedot on saatu voittajalta.

Salmiakkista <> onnea jokaiselle tasapuolisesti!

Käykää myös tutustumassa Salmiakki Manifeston nettisivuilla tuotteisiin!


10 kommenttia

 1. Mukana arvonnassa 2 arvalla! rik.ma(at)hotmail.com

  Hienoa olis jos salmiakki tosiaan tulis tunnetummaksi maailmalla, olis se paikkansa ansainnu!

  VastaaPoista
 2. Kahdella arvalla mukana:)
  valmanainen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 3. Täällä ilmottautuu myös yksi salmiakkihullu!

  Kahdella arvalla mukana.

  evejaron@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Kiva arvonta! :-)

  Kaksi arpaa (fb tykkäys ja lukijana bloggerin kautta)
  jelena.nieminen@hotmail.com

  VastaaPoista
 5. Ihana palkinto! Tykätty on ja mukana yhdellä arvalla.
  riikka_kuitunen@hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Helppoahan näistä on tykätä, huh sentään miten kivasti oivaltavia. Olen mieluusti arvonnassa mukana yhdellä mahdollisuudella.
  teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

  VastaaPoista
 7. ihana arvonta!:) 2arvalla mukana :)

  VastaaPoista
 8. Ahh, nam! Kahdella arvalla mukana!

  VastaaPoista
 9. Mukana kahdella arvalla!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Yksi arpa :)

  heiskahoo@suomi24.fi

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!