Kun hänestä kasvoi iso poika

Hänestä kasvoi iso mies yhdessä yössä, meidän pieni vauva. Vihdoin karvan yli kaksivuotiaana pinnasänky vaihtui isojen poikien vuoteeseen. Sänky ei ole mitään uusinta desingia, vaan Ikean luotettavasta valikoimasta. Samanlainen kuin siskollaan, mutta mustana. En tiedä, mitä opiskeleva perhe tekisi ilman isovanhempia, sillä poika sai sängyn lahjaksi miehen vanhemmilta. Iso kiitos siis kuuluu heille. Nyt uudessa sängyssä, jonka "isi rakensi minulle", nukutaan toista yötä.


Me ollaan vähän sellaisia vanhempia, että me mennään soitelleen sotaan. Me emme siis jättäneet varuiksi edellistä sänkyä uuden sängyn viereen. Jos poika käy sieltä yön aikana pois hyppimään, niin varmaan vaan toinen meistä menee viereen nukkumaan. Me ei olla siis oikeastaan koskaan tälläisten elämänmuutosten edessä keksittyä plan B:tä tai Ö:tä. Samalla tavalla me meneteltiin silloin, kun tyttö opetteli elämää ilman vaippoja. Päätettiin ottaa yövaippa heti pois ja katsoa, millaisen reaktion se saa aikaan. Nytkään me ei mitenkään valmisteltu poikaa uuteen sänkyyn, vaan hän sai kokoamisohjeet kädessä seurata sivusta mitä tapahtuu. Kun tuli nukkumaanmenoaika, toimittiin samalla tavalla kuin ennenkin. Nyt vain äiti mahtui kömpimään viereen ja lukemaan iltasatua - aivan kuten isikin tekee siskolle.


Mistään vauva-ajan luopumisesta ei kyllä pojan ikää vedoten voida puhua, vaikka joskus kynsin ja hampain haluaisinkin pitää itselläni sen käärön. Taaperoajassa ollaan astuttu kuitenkin eteenpäin aikaan, jossa seuraavaksi häämöttää (ainakin siskoonsa verraten) aika mullistavat ajat pojan kehityksessä. Me hämmästelemme nyt jo pojan sanavarastoa, pitkiä lauseita ja fiksulta tuntuvia juttuja. Poju on todella nokkela, kekseliäs ja tarttuu nopeasti samoihin asioihin kuin vaikka siskonsa. Miten tämän saman ajan onkin unohtanut kolmessa vuodessa. Jotenkin tämä kaikki tulee aina niin uutena.


Sisko ei suinkaan jäänyt ilman uusia juttuja viikonloppuna. Kun likka kyläily viikonlopun mummien luona, niin sai hän etukäteen yhden joululahjoistansa - kirjoituspöydän! Olen ehkä tästä hankinnasta eniten innoissani, sillä aion hankkia tytölle pukinkonttiin nyt jonkun superhienon askartelusetin uuden pöydän kunniaksi! Tästä lisää myöhemmin.


2 kommenttia

  1. Nätti sänky, en ole Ikeassa tommoisia nähnytkään, mutta kovin on kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa tulin sanomaan, kuin ninnu. Vau mikä sänky! *Haaveilee omille samanlaiset..*

      Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!