Korkeasaari talvella

Näin ulkohelsinkiläisenä en osannut arvata, että Korkeasaari on auki myös talvella. Ystäväni kysyi minua ja Mimmiä heidän mukaansa katsomaan Korkeasaaren meininkiä talvella, joten ehdottomasti lähdettiin mukaan - ai, se on auki muulloinkin. Hieman ehkä skeptisenä olin aluksi, sillä luulin meidän saavan eiootta esimerkiksi kissaeläinten osalta. Olimme myös kaikki odottaneet näin talvella Korkeasaaren hautautuneen kauniiseen puuterilumeen, mutta saimmekin niskaan vesisadetta. Emme kuitenkaan heittäneet aivan turhaa reissua.

Talvella Korkeasaaressa on tonttupolku, jonka varrella oli tontun koti, paja ja sauna (varmaan jotain muitakin). Me ei ihan noudatettua kyseistä reittiä, vaan suuntasimme heti sisälle katsomaan mangustien ruokintaa. Siinä sitten kolmessa tunnissa uhmasimme sadetta, lämmittelimme evästilassa, piipahdimme jurtassa, katsoimme silmästä silmään lumileopardia, kauhistelimme kotkia, ihmettelimme milua, "juoksimme" vaanivaa Ilvestä pakoon, yökimme torakoille ja kaipasimme sitä puuterilunta. Kaipasin kyllä myös matkan varrella olevaa kahvikioskia tai sämpyläpaikkaa. Omat eväät ovat kyllä kultaa Korkeasaaressa ja talvisin niitä saa nauttia evästilassa ihan omassa rauhassa. Muutenkin ulkona oli hiljaista, muutamaa turistiporukkaa lukuunottamatta. Ilman vesisadetta olisimme viihtyneet ulkona pidempäänkin. Nopeasti se kylmä kuitenkin tuli, varsinkin koska minut on tehty sokerista. Korkeasaari on talvellakin näkemisen arvoinen. Pitää vain osata varustautua hyvin ja lämpimillä varpailla!
Aluksi olin kaavaillut meidän huristavan paikan päälle autolla, mutta pelko parkkipaikattomuudesta (joka osoittautui turhaksi) ja pitkän päivän jälkeen väsyneenä ajamisesta ajoi meidät bussin kyytiin. Viisivuotiaan kanssa on mukava matkustaa pidempiäkin matkoja bussilla, saatikka se, että HSL ei veloita mitään alle 7-vuotiaista matkustajista. Meille kävi menomatkalla Helsinkiin vielä niin hyvä tuuri, että "tuttu" bussikuski antoi tytön matkustaa ihan ilmaiseksi. Se on iso voitto se, näin opiskelijalle. Rautatientorilta lähtee taas tunnin sisällä kolmesti (jos en väärin muista) nro. 16, joka vie kyytiläiset ihan Korkeasaaren porteille saakka. Vaikka omistankin HSL:n kortin, niin nyt lomalla ei sitä tule ladattua turhaan. Lippuautomaateista saa kuitenkin hieman halvemmalla tunnin voimassa olevan lipun, jolla pääsimme määränpäähän. Itse maksu Korkeasaareen oli edullinen sekin, sillä opiskelijana koko komeus maksoi 7€, kun tyttö pääsi taas ilmaiseksi.

Hyvä reissu, joka kruunattiin vuohenjuustohampparilla ja 15€ alelöydöillä! Minulla häämöttää synttärihipat tyttöjen illan merkeissä ihan nurkan takana, joten edullisesti kotiutettu paita korviksineen oli iloinen yllätys. Viisivuotiaan kanssa alennusmyynneissä onkin tarina erikseen, joka kannattaisi suorittaa  ehkä vain yksin tai sitten erillisenä reissuna. Tai sitten mukaan olisi pitänyt ottaa jotain rauhoittavaa yskänlääkettä. Väsyneinä ja onnellisina me kuitenkin päästiin kotiin. Tyttö kävi heti piirtämään (väsymysitkujen jälkeen) ilvestä isille ja poika tarrautui äidin kaulaan loppuillaksi.

ps. Muistakaa osallistua arvontaan!


4 kommenttia

 1. Oi, lumileopardi olis näkemisen arvoinen otus!! Just eilen mietiskeltiin onko Kirkeasaari auki talvella, mutta täältäpä se selvis ihan ilman Googlea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aika hauska katsoa sitä kisua niin läheltä. Raukka vain nukkui siinä. Ei saanut meistä makupalaa. :-D

   Poista
 2. Ei vitsit, kauankohan toi tonttupolku on. Tossa olisikin hyvää ohjelmaa näille tylsille päiville...

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!