Rakas 2-vuotiaani

Rakas poikani. Äiti tässä. Täytit juuri kaksi vuotta. Olet jo hirmu iso. Kaksi vuotta kanssasi on mennyt aivan siivillä. Kaksi vuotta me isän ja siskon kanssa sinua odotettiin, kunnes huomasimme, että huomenna jo juhlimme sinun 2-vuotissyntymäpäiviä. Olet ollut odottamisen arvoinen, rakas poikani.

Olet siskollesi kovin rakas, vaikka välillä tuntuukin, että tappelette koko ajan. Minä katselin teitä kerran salaa siskon huoneen oven raosta, kun te köllöttelitte vierekkäin isän tekemässä majassa. Sisko luki sinulle kirjaa ja sinä höpisit siinä vieressä. Teillä on ollut yhdessä todella hauskaa, vaikka niitä kyyneleitä olette myös vuodattaneet. Kateuttakin tuntuu olevan joskus ilmassa. Siskosi oli äidille suureksi avuksi silloin, kun olit ihan vauva. Isä viimeisteli silloin graduaan ja työskenteli toisella paikkakunnalla, joten me olimme keskenämme - äiti, sisko ja sinä. Siskosi hoiti uutta isosiskon rooliaan kympin arvoisesti. Äiti ei olisi selvinnyt ilman siskosi apua. Veit silloin todella paljon aikaani, mutta sisko on onneksi saanut oman aikansa takaisin.

Kun olit vielä vauva, olit aika vaativa. Äiti muistaa, kuinka ensimmäinen vuotesi meni perhepedissä, rinnalla ja hyvin paljon valvoessa. Vaikka olit meille kaikille kovin rakas ja odotettu, niin äiti oli välillä ihan poikki. Vauvavuodestasi voisi kirjoittaa oman kirjansa - sen mitä väsymyksen takaa muistan - sillä meitä piinasi muun muassa vatsavaivat ja vähäunisuus. Vielä sinun ollessasi juuri alle vuoden ikäinen, äiti nukkui sinun oman huoneesi lattialla patjalla, koska et suostunut nukkumaan millään yksin. Sitten meidän oli pakko viedä sinut unikouluun. Olit kuitenkin kaikesta huolimatta aivan ihana ja valloittava vauva. Sait nopeasti silloisesta naapuristamme sinulle ensimmäisen tyttökaverin, jonka kanssa olette kavereita edelleen. Huomenna juhlissasi te taas tapaatte.

Mutta nyt, rakas 2-vuotiaani, olet jo taapero. Äiti ei vieläkään haluaisi päästää irti vauvattelustasi. Ethän sinä mikään vauva ole, sillä isona poikana tahdot tehdä nykyään kaiken ihan itse. Ja äiti vielä meni ja leikkasi pitkän tukkasi lyhyeksi, jonka jälkeen olet näyttänyt todella isolta jätkältä! Sinua on huvittava seurata, kun yrität laittaa sukkaa jalkaan, tahdot painaa valokatkasimista aina itse, kantaa ruokalautasesi yksin pöytään tai sulkea jääkaapin oven. Sinulla on nykyään tahtoa - paljon omaa tahtoa. Äiti on ensimmäistä kertaa jopa suuttunut sinulle, kun olet puolen tunnin raivoamisen jälkeen käynyt jopa lyömään minua. Äitiä on välillä ihan itkettänyt ne kamppailut kanssasi, sillä selvästi tahdot äidin syliin, mutta sitten työnnätkin minut pois. Ei äiti muista, että tälläistä olisi ollut siskosi kanssa. Mutta äiti tietää, että on ihan samalainen kiukkupussi joskus itsekin - saatikka sitten isäsi.

Siskosi teki minusta äidin. Hän kasvatti minua, näytti elämäni suunnan ja opetti minua. Siskosi avulla, äidin oikea elämä alkoi rankan menneisyyden jälkeen. Sen vuoksi siskolla on oma paikkansa äidin sydämessä. Mutta sinä, poikani, sinulla on oma paikkasi sydämessäni myös. Olette siskosi kanssa kumpikin ihan yhtä tärkeitä, muista se. Sinua me kuitenkiin osattiin ja odotettiin todella kauan. Siskosi teki minusta äidin - vaikkakin yllättäen. Sinä teit minusta kokonaisen. Sinä täydensit minut ja täydensit perheemme. Sinä olit se puuttuva palanen, jota odotettiin. Sinä toit lisää miesenergiaa perheeseemme, jotta isä ei jäisi minun ja siskosi jalkoihin. Juuri sinua me odotettiin. Vain sinua.

Olet äidille, siskollesi ja isällesi todella rakas. Olet oma hymypoikamme, WALL-E -fani ja Myyrä-hullu. Olet vaaleahiuksinen pippuri, joka nauraa hassuille jutuille. Olet tarharyhmäsi rakkari, pieni Vaahteran Eemeli. Eläisit varmaan pelkästään maidolla, lihapullilla, possuleivällä ja omenoilla. Sinua niin naurattaa, kun haistelen varpaitasi. Tahdot kömpiä äidin tai isän massun päälle köllöttelemään ja lukea kirjoja. Kysyt aina, missä siskosi on, jos häntä ei näy missään. Olet todella sosiaalinen tapaus, jolle kaverit ovat tärkeitä. Tykkäät leikkiä Muumitalollasi ja kiikkua mammalta saadulla kiikulla. Olet veikeä tapaus, jota ei ole toista koko maailmassa. Olet ainutlaatuinen, josta tulee vielä jotain suurta.


Onnea, rakas 2-vuotiaamme! Olet tärkeä!


12 kommenttia

 1. Heippa ja hyvää syntymäpäivää! Minä olen se täti, jonka olet nähnyt viimeksi kesällä. Et varmaan muista minua, mutta minä muistan sinut hyvin. Toivottavasti nähdään pian! Olet ihana vauhdikas taapero, valkopippuri. ;)

  terkuin,
  Katri

  ps. sulla on muuten tosi kiva äiti, olet onnekas poika! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A kiittää ihanasta kommentista. Tädin ja äidin täytyy nyt suunnitella taas treffit! Täti kun on myös ihan tosi kiva, ham ham! ;-)

   Poista
 2. Voi miten ihasti kirjoitit!
  Onnea mahtavalla 2-vuotiaalle ja äitille kanssa!

  VastaaPoista
 3. Onnea ihana A! Onnea on tavata ja juhlia isoa pientä miesyä tänään <3

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana teksti, aivan ihanasta poitsusta <3 Onnittelut kaksivuotiaalle :)

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus <3 Onnea synttärisankarille! :)

  VastaaPoista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!