Minun isälleni

Minä en paljoa puhu edesmenneistä läheisistäni. En siksi, koska en siihen pystyisi. Mutta varmaan siksi, koska en vain osaa. Minä en ole voinut sanoa hyvää isänpäivää 11 vuoteen. Tänään taitaa olla ensimmäinen kerta, kun lasken tämän mennen ajan vuosissa. Olen aika hyvä kipeiden asioiden sulkemisessa ajatuksistani. Se on ollut koko lapsuuteni pakokeino, jotta pysyisin pystyssä, vahvana. Oman isäni poismeno oli minulle suuri isku. Muistan aina, kuinka näin hänet viimeisen kerran veneensä ohjaimissa. Minä kävelin sillan yli, kun hän meni sen ali. Vilkuttaen minulle. Isälläni ei ole koskaan ollut paljoa rahaa, mutta hän oli juuri ostanut minulle kalliin pehmiksen. Viimeisen kerran kun puhuimme puhelimessa, olin hänelle vihainen. Meidän oli pitänyt tavata. Isäni oli minulle parhain isä koskaan, vaikka hänellä olikin ongelmia, jotka haittasivat suhdettamme toisinaan. Tapa, jolla isäni vietiin minulta pois, sattuu. Itseasiassa nyt huomaan, että tämän tekstin kirjoittaminen sattuu. En minä muuten tätä kirjoittaisikaan, mutta aamulla taivas oli erilainen. Uskon Jumalaan ja siihen, että elämää on kuoleman jälkeenkin. Tänään herätessämme lasten kanssa aikaisin, auringonnousu näytti jotenkin erilaisesta - puhuttelevalta. Aivan kuin joku jossain olisi maalannut ne värit minua varten, juuri isänpäivänä. Se valaa luottamusta siihen, että elämä kuoleman jälkeen voi olla juuri sitä elämää, jossa ihmisellä on hyvä olla. Niin on varmasti isällänikin. Näen hänet vielä joskus. Siihen luotan.
16 kommenttia

 1. Meni kylmät väreet. Ihana teksti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. <3
   Tämän kirjoittamiseen ei kauaa mennyt. Se tuli kerralla näytölle. Ihan kuin en olisi edes muistanut kirjoittaneeni juuri äsken tätä.

   Poista
 2. Tulipa vilunväristykset. Paljon oot kokenut kyllä. En mä nyt muuta osaa sanoa, mutta olen pahoillani, että olet joutunut luopumaan isästäsi niin nuorena. Ja kuoleman jälkeisestä elämästä mä uskon samoin.

  Tsemppiä uuteen viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! :-)

   Kyllä tässä aina joskus miettii, että miten sitä on selvinnyt siitä kaikesta. Menneisyyteni on todella rankka, siinä ei ole kieltäminen. Olen vain niin fokusoitunut tähän elämääni nyt, lapsiini ja tulevaisuuteeni, etten anna itselleni tilaa murehtia menneitä. Tietenkin isääni kunnioittaen aina mietin, mutta kai tämä on jotain selviytymiskeinoa. Elämä kasvattaa ja opettaa keskittämään energiansa kaikista oleellisimpiin asioihin. Minullahan on nyt kaikki ihan todella hyvin asiat!

   Poista
 3. Epäreilua, että olet joutunut menettämään isän ihan pienenä.
  Halaus!

  VastaaPoista
 4. Ja vitsit. Mulle tuli tämä kaunis Krista Siegfriedsin kappale mieleen tästä postauksesta

  I wonder where you are
  hope its not too far
  when will we meet?
  The smile on your face
  just like the old days
  your beautiful heart beat

  you gave me the good start
  you gave me your heart
  I'll never lose that part
  I think you hear me
  I think you're right here
  thats why I have no fear

  I wish you could see that
  I'm okay
  your words they took me far
  I wish you could see that
  I'm okay
  that i am moving on

  can you see me
  can you see me

  I still remember
  sat on your shoulders
  I was too tired to walk
  laughing together
  spring sunday weather
  Ice cream and just small talk

  I wish you could see that
  I'm okay
  your words they took me far
  I wish you could see that
  I'm okay
  that I am moving on

  can you see me
  can you see me

  I wish I could see that
  you're okay
  waiting there for me
  I wish I could see that
  you're okay
  please just let me know

  I wish I could see that
  you're okay
  smiling back at me
  I wish I could see that
  you're still here
  watching over me

  can you see me
  can you see me
  can you see me

  can you see me
  can you see me


  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, mikä kappale! <3 Tää taitaa olla juuri Kristan omalle isälle kirjoitettu kappale. Sopii kyllä tähän minunkin mietteisiini ja toiveisiini.. <3 Kiitos, ihana!

   Poista
  2. Tuo kappale on juurikin se. Mulla ei ole oikeita sanoja. Ihanaa, että sinulla on kuitenkin isästäsi hyviä muistoja (toisin kuin meikäläisellä). Uskon samoin. Halit, siskoseni! <3

   Poista
 5. <3 <3 <3 Upea teksti ja kuva, olet tosi rohkea ja vahva nainen, kuten olen sulle ennenkin sanonut. Ja juuri sopivasti pehmo :D Halauksia!

  VastaaPoista
 6. :') voi serkkusein, iso hali rutistus täältä<3 Aika kultaa muistot. Mä oon varma, että tuolla jossain pilvien takana isäs on susta todella ylpeä<3
  Oot vahva nainen! :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Mitäpä tähän osaisi sanoa, kuin että iso kiitos, serkku-rakas!

   Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!