Mistä (melkein) kaksivuotias tykkää?

Sitä mietin joskus itsekin, kun löydän kädestäni roikkumasta räkää valuvan ja kyyneleitä vuodattavan kiukuttelijan. Uhma on kuitenkin ihan sivuseikka, kun tarkastellaan meidän pojan kiinnostuksen kohteita. Seuraavien lempparijuttujen avulla voidaan saada rauha taloon, ainakin hetkeksi.

Tämä kuukautta vaille kaksivuotias on ominut siskonsa joululahjaksi saadun Muumitalon. Sisko sai talonsa 2,5-vuotiaana, eikä leikit vielä silloin lähteneet kovin hyvin käyntiin. Nyt kesästä lähtien poju on  innokkaasti ollut talon kimpussa. Lempparihahmo on ehdottomasti Mörkö, "Möökö".  Mörköjä löytyy onneksi Muumien torpasta kaksi, joten yhden kadotessa tilapäisesti, löytyy yleensä aina se toinen korvaamaan. Muutkin Muumihahmot ovat lähellä sydäntä, kuten Muumipappa ja hänen hattuunsa, Muumimamma ja "Pissu", eli Nipsu. Meillä on jo aika kauan hyvien öiden toivotusten mukana kutsuttu poikaa Nipsuksi, josta hän tykkää aivan mahdottomasti. Muumeja järjestellään Muumitalon eri kerroksille vierekkäin ja joskus vähän suututaan, jos Muumeja tippuu lattialle. Jos muumileikit eivät nappaa, niin Muumeja katsotaan sitten telkkarista.Uutena juttuna on tullut Myyrä! Poju näki ensimmäisen Myyrä-ohjelmansa kylässä, tyttökaverinsa luona. Sitten tämä äiti osti kaupan kassan vierestä kahdella eurolla Myyrä-kirjasen. Lopulta meille kotiutui MiniMintistä Myyrä-reppu! "Myyvä" on aivan ihana. Reppuideaa ei poika vielä ymmärrä, eikä Myyrää saa laittaa selkään. Myyrä kulkee sitten sylissä, tiukasti rintaa vasten. Joskus on hauska antaa Myyrälle vauhtia kiikkustuolissa. Meillekin täytyy varmaan kotiuttaa edes yksi Myyrä-DVD - ja vielä ihan kunnon kirja!Puppe on ollut kummankin lapsen mieleen. Siskon Puppe-kirjat menevät pojullakin - varsinkin ne luukulliset. Pojan ollessa nuorempi, kirjat saivat vähän liian rajua kyytiä, jonka seurauksena muutama luukku makaa nyt kirjahyllyssä. Nykyään poju osaa käsitellä kirjoja vähän arvokkaammin ja meidänkin kodissa oleva todella iso kirja, Puppe oppii, on ihan paras! Go, Puppe!


Nyt käy jo vähän huvittamaan, kun sanon, että siskon lelut ja pelit rokkaa. Nimittäin sisko on saanut joskus Piikkisiili-pelin, jolla ei sen kummemmin pelata, vaan sen piikkejä järjestellään. Piikit ja noppa voi löytyä milloin mistäkin, mutta lopulta koko peli tavaroineen löytyy iltaisin peliarkun luota. "Siivi-pevi" kehittää hyvää motoriikkaa, kun suht pieniin reikiin saa ängetä niitä piikkejä. Joskus ohimennen minun vanha Afrikan tähteni saa myös vähän osumaa, mutta yleensä säästytään sen suuremmilta vahingoilta.Näistä jutuista ja asioista meidän poju ainakin tykkää. Muina suosikkeina on sohvan käsinojalta istualtaan (sohvaan päin) kaatuminen, WALL-E, piirtäminen, äidin puhelimen piilotus, siskon vauvanukke, isin kulkulätkä ja äidin napa. 


8 kommenttia

 1. Minä varmaan laittaisin tuon Myyrä(pehmolelu)-repun sisälle vanhoja pieneksi jääneitä vaatteita. Reppu kun näyttää minunkin silmään enemmän pehmolelulta. Ehkä näin tuo pehmolelureppu pääsee keskeisemmälle paikalle elämässä. Sitten kun oman laukun tarve tulee, on ihana rakas reppu valmiina odottamassa. :)

  Blogisi kautta on mukava huomata, että sisaruksetkin voivat olla kiinnostuksen kohteiltaan todella erilaisia. On myös ihana havaita kuinka monipuolisia leluista voi tulla, kun antaa lapsien luovuudelle riittävästi tilaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, voisinkin täyttää repun jollain rääsyillä - hyvä idea, kiitos! ;-)

   Vaikka samasta puusta nää lapset on tehty, niin silti ovat kovin erilaisia. Se on kyllä rikkaus tässä perheessä! :-)

   Poista
 2. Ei vitsit Puppe kirjat oli ihan parhaita omassakin lapsuudessa :D Niitä piti aina saada kirjastosta lainaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, tosi kiva, että säilyy jotain omasta lapsuudesta, joita sitten oma lapsi voi lukea!

   Poista
 3. Me taidetaan esikoiselle paketoida joulupukin konttiin tuo muumitalo :)
  Noi Puppe kirjat on ihania, tulee lapsuusmuistot mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumitalosta tykkää myös äiti - se täytyy jättää säästöön, kun kukaan ei enää sillä leiki.
   Ja Pupet, ne jaksaa kiinnostaa aina! :-)

   Poista
 4. Minä just eilen korjasin Puppeja ja mietin pitäiskö tehdä postaus kirjojen korjaamisesta :D? Korjaustalkoot pystyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja mukaan "ennen ja jälkeen" kuvia! ;-) Kerro sitten, millä saa kaikkein parhaiten korjattua luukut. Itse ajattelin mennä kaksipuolisella teipillä.

   Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!