Donitsit

Eipä ole tällä rintamalla ollut taas vähään aikaan mitään käsityöjuttuja. Koska tiedettävästi ainakin yksi lukija niitä kaipaili, niin toiveen tietenkin toteutan.

En ole pitkään pitkään aikaan tarttunut ompelukoneen ruoriin. Viimeksi ompelin käsin hätäpäissäni haalarimerkkejä ennen fuksien kanssa retkelle lähtemistä, jotka eivät nyt ihan kuulu tämän blogin käsityöhenkeen. Hävettää jopa myöntää, että tämän postauksen käsitöitä edustaa jo yli vuosi sitten tehdyt donitsit, jotka bongasin innoissani Marimekon Surrur-kirjastani. Tämä taisi olla sitä aikaa, kun juuri olin kyseisen kirjan itselleni ostanut, ja tehnyt siitä meille kaksi kääntökassia ja yhden pallerorahin. Kun siihen aikaan vielä sai ostettua säkkituolintäytettä pusseissa, niin osa siitä tyroksista päätyi donitsien täytteeksi.  Donitsien kankaat ovat jämäpaloja muista projekteista. Esimerkiksi rahin päällystämisestä jäi yli juuri sopivasti kangasta näihin. Myös lapsilleni tekemästä säkkituolista jäi yhteen suureen donitsiin kangasta, joka mahtuu sopivasti kaulan ympärille. 

Varsinaista funktiota ei näillä donitseilla ole. Hauskan näköisiä ne ainakin minusta ovat. Mies ei nyt osaa arvostaa mitään, ja haukkui näitä(kin) vain tilan täytteiksi. Lapset kyllä näistä tykkäävät, varsinkin kun äiti pelaa renkaanheittoa näillä lapsiin. Donitseista saa myös hauskoja hattuja, joille jo isikin nauraa. 

Kaikenlaista sitä kotiäitinä ehtikin tekemään. Vähän kyllä tuota ompelukoneen poljinjalkaa pakottaa, ja päässä vilisee villejä (lisää tilaa vieviä) ideoita hauskoista (ja isoista) kuutioista, jotka voisi pinota torniksi tai istua niiden päälle telkkaria katsellessa. Pitäisiköhän lähteä tutkimaan Marimekon jämäkankaita..


Mitä te olette donitseista mieltä? Tuleeko teille mieleen lisää käyttötarkoituksia näille, joilla voisin miehen vakuuttaa, että ihan hauskoja nämä ovat? Pitäisikö kokeilla näillä renkaanheittoa mieheen? 


8 kommenttia

 1. Renkaanheitto lapsiin, miten muka voisi tarvita muuta funktiota! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehehe. Tämä sopii huvitukseksi niin äideille kuin iseille. Eipä harmita enää, kun pistää turnauksen pystyyn! ;-)

   Poista
 2. Ensimmäisenä aikuisten käyttötarkoituksena tulee mieleen rengastyyny, jota käytetään kun on esim häntäluu mennyt poikki. Tuon tarpeen harvinaisuuden vuoksi se ei ehkä käy hyväksi perusteluksi.
  Riisi- tai hernetäytteisinä pienemmät donitsit ovat tasapainoa kehittävä tarve-esine. Sopii muuten aikuisillekin. ;)

  Totuushan on, ettei lasten lelujen tarvitse olla "valmiita" leluja. Parhaat lelut ovat niitä, jotka esim maja- ja kotileikissä toimivat tyynynä, keittiön tuoleina, pannulappuna ja lemmikin sänkynä. Monikäyttöiset lelut kehittävät mielikuvitusta enemmän kuin valmiit robottikoirat.

  Ps. Jos renkaalle piirtää/ompelee silmät, siitä tulee hyvä lemmikkipehmolelu. ;)

  VastaaPoista
 3. Loistavia ideoita! Ja siis hei, SYNNYTTÄNEET voi istua tän päällä ekat kaksi viikkoa! :-D

  VastaaPoista
 4. Jee, käsitöitä ;) Hauskoja donitseja, tuo renkaanheitto kaikkiin osapuoliin kuulostaa hyvältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sinua ajattelin, Paula! ;-)
   Me voitaisiin aloittaa viikonloppuisin renkaanheittoperinne!

   Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!