Kesäloma Turkusessa

Lomareissu Turussa jatkuu! Voitte tutustua tunnelmiimme Muumimaailmassa, jossa kävimme myös tällä kyseisellä reissullamme. Vietimme taas tehokkaan lomapäivän reissumme viimeisenä päivänä, jonka iltana ajoimme myös kotiin, eli aika tehokas päivä oli siis kyseessä.

Sain vihiä facebookista blogimammakollegoilta hyvästä - niin lapsille kuin aikuisillekin - sopivasta puistossa Turussa. Kyseessä on siis aivan loistava Seikkailupuisto, Kupittaan puistossa. Mulla kesti hetki nauraa puiston nimelle, mutta pääsin siitä lopulta yli. Puistolle itselleen ei voinut nauraa, paitsi riemusta! Miksi meillä ei ole samanlaista?!


Ennen seikkailuun syventymistä söimme (taas) hyvin tutussa ravintolassa, Daphnessa, merellisen buffetin. Ruokailun jälkeen saimme viettää lämpimän päivän puiston aktiviteetteihin tutustuen. Osa oli maksullisia ja osa ilmaisia. Poika pistettiin aina välillä Tulaan, mutta tyttö viiletti pitkin maita ja mantuja alusta loppuun saakka. Ainoa miinus koko päivässä oli parkkipaikan etsiminen, johon meni muutaman minuutti ja ehkä yksi kirosanakin (se en ollut minä!). Paikka lopulta saatiin aivan porttien vierestä ja seikkailumielikin kohosi pilviin. Tyttö suuntasi ensitöikseen vetten päälle kävelemään pallon sisälle. Pomppulinnat ja autoradat tulivat tutuksi. Myös puiston kahluuallas tuli korkattua lasten toimesta melkein nakupelleinä. Ehdottomasti plussaa oli puistossa oleva kiska ja sisävessa (kyllä, siitäkin voi olla riemuissaan). Myös lintutarha ja muutama vuohi toivat kivan lisän kokemukseen. En osaa teille edes kertoa tarpeeksi kattavasti puiston tarjoamista asioista, mutta vielä olisi ollut tarjolla näytelmiä, taidepajoja ja värikylpyä aikataulujen mukaan. Eli puistoon uppoo hyvinkin koko päivä!

Kolme tuntia oli aivan liian lyhyt aika viettää puistossa. Takaisin on mentävä, ja ensi vuonna pojukin pääsee osallistumaan enemmän (ja äidin ei tarvitse toimia kantojuhtana 1,5 tuntia). Reissun päätteeksi nautitut Italialaiset jäätelöannokset toisel puol jokkee tytön kanssa kahden kruunasi päivän!


6 kommenttia

 1. Mukava, että viihdyitte! Parkkipaikkaongelmaan löytyy muuten ratkaisu toiselta puolelta puistoa, Veritas-stadionilta ;)

  Ja jos nälkä yllättää heti puiston jälkeen niin puiston vieressä on Kultainen Hirvi ravintola, jossa on hinta-laatusuhde kohdillaan. (täällä kommenttiboksissa voin paljastaa olevani itse siellä töissä, kun en viitsi omassa blogissa mainostaa :DD)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Ensi kesänä tullaan sitten sinne syömään. ;-) Ja Seikkis oli ihan mahtava paikka! Kelpaisi asua tuollaisen paikan lähellä.

   Poista
 2. Mun mielestä Seikkiksen paras puoli on lapsille suunnatut konsertit ja teatterit! Ne on sellasia matalan kynnyksen esityksiä, lippuja tarvitsee hyvin harvoin varailla etukäteen, ei ole kalliita, sama esitys voi toistua useamman kerran joten jos tykkää voi käydä toistekin. Lapsille hieno mahdollisuus harjoitella teatterissäkäyntejä. Toki leikkipaikatkin on kivoja ja tekemistä riittää! Hyvä ruokapaikka on myös siellä toisella puolella Paviljonki, jossa kans tarjolla monenlaista lounasta. Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sullekin, Hanna, mahtavista tipeistä ensi kesää ajatellen. Meillä jäi tällä reissulla noi esitykset ja taidepajat väliin, mutta ne ovatkin seuraavan reissun ekalla listalla! :-)

   Poista
 3. ei vitsit mäkin haluisin mennä tollasella pallolla veteen.. :DD oonko vähän lapsellinen..? xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et, koska olisin itsekin halunnut mennä ton pallon sisään! :-D

   Poista

Kommenttiboksi on tarkoitettu sinua varten!